• BIST 100

    16021,94%-1,63
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,72% -0,41
  • GRAM ALTIN

    7238,68% 0,46
  • Ç. ALTIN

    11646,81% -0,98

Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz

13 Mart 2026, Cuma 13:33
13 Mart 2026, Cuma 13:33
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir halı fabrikasında çalışan işçiler, ödenmeyen maaş farkları ve ücretler nedeniyle fabrika önünde bekleyişlerini sürdüreceklerini, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini ifade ettile

Bir halı fabrikasında çalışan işçiler, Balıklı Parkı'nda bir araya gelerek açıklamada bulundular. İşçiler, günlerdir fabrika önünde beklediklerini ve hak ettikleri ücretleri almak için mücadele ettikleri belirtiler. 

İşçiler adına adına; TÜRK-İŞ İl Başkanı Mehmet Akif Sarıca, Teksif İş Sendikası temsilcileri Veysel Arslan ve Bünyamin Argama, Birtek-Sen Başkanı Mehmet Türkmen birer konuşma yaptı.

İşçiler adına paylaşılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Başpınar'ın ortasında, kendi alın terimizin döküldüğü kapının önünde dilenci gibi bekletiliyoruz ve bu durum insanın kanına dokunuyor. Dört gündür burada güneşin altında, ayazın ortasında bekliyoruz. Zaten hakkımız olan ücretlerimizi almak için hem çalışıyoruz hem de bunları alabilmek için ayrıca mücadele etmek zorunda kalıyoruz. İstediğimiz çok açık ve basit; kazanılmış haklarımızı ve zamanında yatmayan ücretlerimizi talep ediyoruz. Çok bir şey mi istiyoruz? Sadece hakkımız olanı, patronun kasasını dolduran ve halıları ilmek ilmek dokuyan ellerimizin karşılığını istiyoruz."

"Maaş farkları aylardır ödenmedi"

Açıklamada maaş farklarının aylarca ödenmediğini belirterek yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle dile getirildi:
"Ocak ayından beri verilmeyen maaş farklarımız için sürekli 'ha bugün yatacak, ha yarın yatacak' denilerek oyalandık. Mart ayı geldi ama hâlâ şubat maaşını bile görmedik. Evde ne yaşadığımızı patronlar görmek istemiyor. Parasızlıktan çocuğumuzla, eşimizle yaşadıklarımızı bilmek istemiyorlar, umurlarında da değil zaten. Çocuğumuza okul harçlığı veremiyoruz ve yüzüne bakarken utanıyoruz. Elimizi cebimize atıyoruz ama cebimiz boş. Ev sahibi kapıda, kredi kartı borçları ödenmediği için cezalar geliyor. Biz burada sadece para istemiyoruz; ailemizle yaşadığımız sıkıntıları çözmek, çevremize karşı onurumuzu korumak için de mücadele ediyoruz."

İşçiler fabrikadaki uygulamalara tepki gösterdi

İşçiler adına yapılan yazılı açıklamada, fabrikada yaşanan bazı uygulamalara tepki gösterilerek, "Hele dünkü yapılanlar... İnsan 'Acaba bu iş yerine mi yıllarımı verdim?' diye düşünmeden edemiyor. Milyarlarca lira kazandırdığımız, ömrümüzü verdiğimiz koca fabrika, eziyet olsun diye tuvaletlerini kilitledi. Siz bundan utanmıyorsanız biz yaptığımızla gurur duyarız. Azıcık vicdanı olan bir insan, böyle bir uygulama karşısında insanlığından utanır.  İftar vakti geliyor ama yemekhane kapatılıyor. Biz bu fabrikanın ayakta kalmasını sağlayan alın terinin ta kendisiyiz. Mübarek Ramazan gününde bir lokma ekmeği, bir yudum suyu bize çok gören bir anlayışa mı boyun eğeceğiz? Bizi açlıkla, susuzlukla ya da tuvalet sırasıyla mı korkutacaksınız?" ifadelerine yer verildi.

"Haklarımız ödenmeden geri adım atmayacağız"

Mücadeleye devam edileceği belirtilen açıklamada, "Bu baskıları yapınca iş başı yapacağımızı mı sanıyorsunuz? Aksine bu baskılar, kapıların kilitlenmesi bizim birbirimize olan bağımızı daha da güçlendirdi. Siz yemek vermeseniz de biz birbirimizin ekmeğini böleriz, suyunu paylaşırız. Başpınar'ın tozu toprağı şahidimiz olsun ki hakkımız olan kuruşlar cebimize girmeden, gasp edilen farklar ödenmeden buradan bir adım geri atmayacağız. Siz küçüldükçe biz emeğimiz için daha da büyüyecek, daha güçlü bir dayanışma içinde olacağız." denildi.

"Birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacağız"

Açıklamanın sonunda ise "Biz bu fabrikaya ömrümüzü verdik, tozunu yuttuk, sağlığımızdan olduk ve ruh halimiz bile bozuldu. Şimdi bize reva görülene karşı çıkıyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz ve yalanlara, baskılara boyun eğmeyeceğiz. Birlikte mücadele edecek, birlik olarak kazanacağız. Çünkü haklıyız." ifadeleri yer aldı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Japonya, ABD’nin “Golden Dome” füze kalkanına katılıyor: Bölgesel gerilim tırmanabilir

Gaziantep Peygamber Sevdalıları: Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Aksa'nın özgürlüğüdür

Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

YÖK'ün "Üniversite-toplum katkısı" vizyonu rakamlara yansıdı: Bir yılda 15 binden fazla proje

HSK, Yargıtay’a 8 yeni üye seçti

Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz

MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi

Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı

Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz

Mersin’de trafik güvenliği denetimi

Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor

Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım

Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur

Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı

Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli

Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı

Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı

Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor

Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor

Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı

Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli

İşgal altındaki toprakların kuzeyi füzelerle vuruldu: En az 80 siyonist yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı

Şanlıurfa’da ‘Huzur-63’ uygulamasında 78 aranan şahıs yakalandı

Ara tatil ve bayram trafiği için uyarı: Uykusuz ve bakımsız araçla yola çıkmayı!

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 351 kişi yakalandı

Hükümlü ve tutuklulara bayram nedeniyle açık görüş izni

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçak ürün operasyonu: Bir kişi tutuklandı

HAMAS, Hollanda ve İzlanda'nın siyonist rejim aleyhindeki davaya katılımını memnuniyetle karşıladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Japonya, ABD’nin “Golden Dome” füze kalkanına katılıyor: Bölgesel gerilim tırmanabilir

Gaziantep Peygamber Sevdalıları: Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Aksa'nın özgürlüğüdür

Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

YÖK'ün "Üniversite-toplum katkısı" vizyonu rakamlara yansıdı: Bir yılda 15 binden fazla proje

HSK, Yargıtay’a 8 yeni üye seçti

Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz