• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Gaziantep'te IPARD kapsamında 22.6 milyon liralık yatırım sözleşmesi imzlandı

27 Kasım 2024, Çarşamba 15:38
27 Kasım 2024, Çarşamba 15:38
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep'te IPARD III kapsamında Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde yapılan ilk projeler için toplam yatırım bedeli 22.6 milyon lira olan 2 projeye 10.5 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

İmzalanan sözleşme hakkında valilikten verilen bilgide, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  IPARD III Programı kapsamında valiliğimiz koordinasyonunda Gaziantep ilinde yapılacak projeler için destek sağlanmaya başlandı. İlimizde Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde yapılan ilk projeler için toplam yatırım bedeli 22.6 milyon TL olan 2 projeye 10.5 milyon TL hibe desteği sağlanacak. TKDK tarafından desteklenen projeler kapsamında Oğuzeli ilçesinde Altın Fıstık Gıda Maddeleri firması tarafından antepfıstığı, Nizip ilçesinde ise Karabacak Yağ, Gıda ve Tarım Ürünleri firması tarafından zeytinyağı tesisinde makine/ekipman yenileme yatırımı gerçekleştirilecek. " denildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Bizim Gaziantep’te bir amacımız var; daha önce kullanmadığımız kaynaklara ulaşmak, bunlardan birisi de çok önemli olan TKDK kurumu. TKDK Türkiye’nin 42 ilinde önemli destekler veriyor. TKDK ilimizde bir irtibat ofisi açtı ve Vali Yardımcımız Bülent Uygur’un koordinasyonunda vatandaşlarımıza ve ilgililere duyurma anlamında çabalar başladı. Bundan sonra da bu gayretlerle İlimizde çalışmalar, kredi ve hibe sözleşmeleri devam edecek. Gaziantep açık söylemek gerekirse IPART I ve IPART II çağrı dönemlerini kaçırdı. Ancak IPART III ve attığımız bu imzalarla beraber bugün attığımız imzalarla beraber ilimizde daha önce kullanılmayan kurum ve kaynakları benzerlerini yaptığımız gibi kullanmaya başlıyoruz. İnşallah bugün ilimizde yaklaşık 23 milyonluk yatırımın 10 küsür milyonunu hibe olarak ilimize kazandırmış oluyoruz ve bunları Oğuzeli ve Nizip ilçelerimizde yapıyoruz. Çünkü zeytinyağı da fıstık da bizim için önemli. Zeytinyağı dünyaya bu topraklardan Yukarı Mezopotamya Nizip Bölgesi’nden yayıldı. Bizim bunu geliştirmemiz ve sahip çıkmamız lazım. Antep Fıstığı da artık bir dünya markası. Onunla ilgili de daha iyi nasıl tanıtırız gayretlerimiz devam edecek. İşte bu noktada en çok kullanabileceğimiz kurumlardan, sağlayabileceğimiz en önemli kaynaklardan birisi TKDK Kurumu. Ben iki işletmemizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Projelerini sundular ve hibeleri almaya hak kazandılar. Ama bunun da diğer bütün firmalara örnek olmasını ümit ettiğimi söylüyorum. Kurumlarımız gayret ediyor ve bundan sonrası firmalarımızın ilgisine kalıyor. İlgili tüm kurumlarımıza ve projelerini sunan firmalarımıza teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

TKDK Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Uçman ve TKDK Kahramanmaraş Koordinatörü  Harun Reşit Genç de IPARD çağrı desteklerinden Gaziantep’in faydalanması adına gerekli çalışmalarının devam edeceğini dile getirdiler. (İLKHA)

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yeşilyurt Belediyesi'den karla mücadelede çalışması

Mardin ve ilçelerinde kar yağışı

Şırnak’ta okullara kar tatili

Irak Parlamentosu ilk oturumunu yapıyor

MEB’den "hayalet sınıf" incelemesi: 48 okulun ruhsatı iptal edildi, 300 milyon TL ceza

Meslek Yüksekokulu mezunlarının istihdam oranı yüzde 92'ye ulaştı

Bingöl’de eğitime kar engeli

Altınını çekmek istedi, bnın talebiyle şaşkına döndü

10 yıldır kayıp olan MH370 uçağının gizemi yeniden gündemde: Arama çalışmaları yarın başlıyor

Malatya'da kış mevsiminin ilk kar yağışı: Sevinç ve mağduriyet bir arada

TDK 2025’in kelimesini duyurdu: Dijital vicdan

Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da kar yağışı sonrası süreç Valilik koordinasyonunda yürütülüyor

Meksika’da yolcu treni kazası: 13 ölü, 98 yaralı

“Gazze İmtihanımız ve Ümmet Olabilmek” konferansı düzenlendi

Çevrimiçi psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti 7 ilde pilot olarak başlatıldı

Batman'da beklenen kar yağışı etkili oldu

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 6 şüpheli yakalandı

Siyonist rejim lazerli füze savunma sistemini devreye aldı

Şanlıurfa’da kış mevsiminin ilk karı yağdı, trafikte aksamalar yaşandı

Batman'da kar nedeniyle üç ilçede eğitime ara verildi

2025 Ekim Ayı: Gazze'de siyonist ihlallerle dolu ateşkes, Türkiye'nin yoğun diplomasi ve iç politika gündemi

BESO'dan Reşkotanlılar Derneği'ne ziyaret

Merdavi: İşgalciler yükümlülüklerinden kaçıyor, Netenyahu ateşkese uymaya zorlanmalı

Adana'da 23 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Şanlıurfa’da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Karlıova’da taşımalı eğitim tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yeşilyurt Belediyesi'den karla mücadelede çalışması

Mardin ve ilçelerinde kar yağışı

Şırnak’ta okullara kar tatili

Irak Parlamentosu ilk oturumunu yapıyor

MEB’den "hayalet sınıf" incelemesi: 48 okulun ruhsatı iptal edildi, 300 milyon TL ceza