Gaziantep'te IPARD kapsamında 22.6 milyon liralık yatırım sözleşmesi imzlandı

Tarih: 27.11.2024 15:38 Güncelleme: 27.11.2024 15:38
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gaziantep'te IPARD III kapsamında Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde yapılan ilk projeler için toplam yatırım bedeli 22.6 milyon lira olan 2 projeye 10.5 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

İmzalanan sözleşme hakkında valilikten verilen bilgide, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  IPARD III Programı kapsamında valiliğimiz koordinasyonunda Gaziantep ilinde yapılacak projeler için destek sağlanmaya başlandı. İlimizde Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde yapılan ilk projeler için toplam yatırım bedeli 22.6 milyon TL olan 2 projeye 10.5 milyon TL hibe desteği sağlanacak. TKDK tarafından desteklenen projeler kapsamında Oğuzeli ilçesinde Altın Fıstık Gıda Maddeleri firması tarafından antepfıstığı, Nizip ilçesinde ise Karabacak Yağ, Gıda ve Tarım Ürünleri firması tarafından zeytinyağı tesisinde makine/ekipman yenileme yatırımı gerçekleştirilecek. " denildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Bizim Gaziantep’te bir amacımız var; daha önce kullanmadığımız kaynaklara ulaşmak, bunlardan birisi de çok önemli olan TKDK kurumu. TKDK Türkiye’nin 42 ilinde önemli destekler veriyor. TKDK ilimizde bir irtibat ofisi açtı ve Vali Yardımcımız Bülent Uygur’un koordinasyonunda vatandaşlarımıza ve ilgililere duyurma anlamında çabalar başladı. Bundan sonra da bu gayretlerle İlimizde çalışmalar, kredi ve hibe sözleşmeleri devam edecek. Gaziantep açık söylemek gerekirse IPART I ve IPART II çağrı dönemlerini kaçırdı. Ancak IPART III ve attığımız bu imzalarla beraber bugün attığımız imzalarla beraber ilimizde daha önce kullanılmayan kurum ve kaynakları benzerlerini yaptığımız gibi kullanmaya başlıyoruz. İnşallah bugün ilimizde yaklaşık 23 milyonluk yatırımın 10 küsür milyonunu hibe olarak ilimize kazandırmış oluyoruz ve bunları Oğuzeli ve Nizip ilçelerimizde yapıyoruz. Çünkü zeytinyağı da fıstık da bizim için önemli. Zeytinyağı dünyaya bu topraklardan Yukarı Mezopotamya Nizip Bölgesi’nden yayıldı. Bizim bunu geliştirmemiz ve sahip çıkmamız lazım. Antep Fıstığı da artık bir dünya markası. Onunla ilgili de daha iyi nasıl tanıtırız gayretlerimiz devam edecek. İşte bu noktada en çok kullanabileceğimiz kurumlardan, sağlayabileceğimiz en önemli kaynaklardan birisi TKDK Kurumu. Ben iki işletmemizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Projelerini sundular ve hibeleri almaya hak kazandılar. Ama bunun da diğer bütün firmalara örnek olmasını ümit ettiğimi söylüyorum. Kurumlarımız gayret ediyor ve bundan sonrası firmalarımızın ilgisine kalıyor. İlgili tüm kurumlarımıza ve projelerini sunan firmalarımıza teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

TKDK Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Uçman ve TKDK Kahramanmaraş Koordinatörü  Harun Reşit Genç de IPARD çağrı desteklerinden Gaziantep’in faydalanması adına gerekli çalışmalarının devam edeceğini dile getirdiler. (İLKHA)

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Direniş uykudaki vicdanları uyandırdı

9 Yaşındaki Nermin'nin hayatını kaybettiği kazada sürücünün alkollü olduğu iddia edildi

"Microsoft, saklanamazsın! Soykırımı destekliyorsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile siyonist saldırıları görüştü

Ev sahibi direnir, hırsız kaçar: Siyonistler bir kez daha maskeyi düşürdü

Gazze'nin güneyinde sabit hat ve internet hizmeti kısmen sağlanıyor

Gaziantep'te 705 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Siyonist rejim 623 gündür Gazze'yi bombalıyor: Şehit sayısı artıyor, açlık derinleşiyor

Sınav sabahı kahve ve enerji içeceğine dikkat!

Batman'da karne heyecanı: 172 bin öğrenci yaz tatiline girdi

İran Cumhurbaşkanı: Dayatılan savaşı sona erdirmenin tek yolu düşman saldırılarının durmasıdır

Bursa’da 700 bin öğrenci karne heyecanı yaşayarak yaz tatiline girdi

İşgalciler El-Halil’de 30 Filistinliyi esir aldı: Aralarında çocuklar da var

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 2 kişi yaralandı

Karnelerini aldılar, kalpleri Gazze’deki kardeşlerinde kaldı

Şanlıurfa'da eğitim yılı tamamlandı: Sultanoğlu'ndan anlamlı mesaj

Yahudi çeteler Filistinlilere suikast düzenliyor: 2 kız kardeş şehit oldu

Lübnan'da işgalcilerin bir araca düzenlediği saldırıda bir kişi şehit oldu

Mardin’de 234 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

HAMAS'tan Dünya Mülteciler Günü mesajı: İşgal sona ermeden çözüm olmaz

Türkiye'nin sağlık hizmeti ihracatında artış

BM OCHA, Gazze'de yakıt tükenmesi nedeniyle yaklaşan felaket konusunda uyardı

Avrupa'dan işgalcilere ticari yaptırım çağrısı

Siyonist yerleşimci çeteler, Filistinlilerin arazilerini tahrip etmeye devam ediyor

İran Devrim Rehberi'nin danışmanı Ali Şemhani’nin hayatta olduğu iddia edildi

Gazze'de iki yeni katliam: Yardım noktasında ve evde toplam 34 şehit

Konut fiyat endeksi mayısta arttı

Tüketici güven endeksi haziranda yükseldi

Gelir İdaresi Başkanlığı 81 sözleşmeli personel alacak

Batman Üniversitesi'nde YKS 2025 Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi

Yükleniyor