• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Gaziantep’te istihdama destek aralıksız sürüyor

EKONOMİ 5.04.2023 15:10:10 0
Gaziantep’te istihdama destek aralıksız sürüyor

Gaziantep’te istihdama destek aralıksız sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İş ve Kariyer Merkezi, iş verenler ve iş arayanlar arasında köprü vazifesi görerek, özel sektörün yanı sıra kamu kurumları için de çalışmalarını sürdürüyor.
Yapımı devam eden Gaziantep Şehir Hastanesi’nin temizlik personeli istihdamı için başvuruda bulunan 180 kişi bugün mülakata Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda katıldı. 6’ıncı kez gerçekleşen şehir hastanesi mülakatlarında bugüne kadar 700 kişiye ulaşıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Nurullah Bilici yaptığı açıklamada üç buçuk yıldır vatandaşlardan gelen iş talebini karşılamaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün ki yaptığımız organizasyon şehir hastanesinin organizasyonu. Bu toplu organizasyonlardan şehir hastanesinin 6’ncı mülakat organizasyonu. Şimdiye kadar yaklaşık 700 kişiyi şehir hastanesinin işe alımıyla ilgili davet ettik. Bugün 180 kişi temizlik görevlisi görev için bize başvuruda bulundu. Süreç devam edecek. Şehir hastanesinin Nisan ayının sonuna doğru açılması planlanıyor. Hastanenin açılana kadarki şantiye temizliği, akabinde de personellerin işletme kısmında da istihdama devam etmesi söz konusu. Bize burada iş başvurusunda bulunan kişilerden, firmalarımız ya da bugünkü gibi şehir hastanesinin belirlediği kriterlere uygun olanları belirliyor, kendilerine mekan temin ederek Büyükşehir Belediyesi olarak yardımcı oluyoruz. Elimizden gelen bütün lojistik desteğini sağlamaya çalışıyoruz. Ve firmalarımız kendileri mülakatlarını yapıp karşılıklı olarak anlaştıkları takdirde biz de istihdama vesile olmuş oluyoruz” diye konuştu.
Tamamlanma süreci sonlanana kadar işe alımlarını sürdürecek olan şehir hastanesi şantiye temizliği alımlarının ardından güvenlik personeli alımlarını da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile organize edecek. Bu oluşumda İş ve Kariyer Merkezi bugüne kadar 250 mülakat gerçekleştirirken üç buçuk yılda başvuruda bulunan 13 bin vatandaş işe yönlendirilirdi, 5300 civarında vatandaş ise istihdam edildi.

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ