• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Gaziantep’te kontrollü bina yıkımlarında denetimler arttırılacak

GÜNDEM 21.08.2023 19:50:05 0
Gaziantep’te kontrollü bina yıkımlarında denetimler arttırılacak

Gaziantep’te kontrollü bina yıkımlarında denetimler arttırılacak

Gaziantep’te kepçe operatörünün bir binanın kontrollü yıkımı esnasında enkaz altında kalarak hayatını kaybetmesi sonrası açıklama yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 'Daha fazla denetleyeceğiz ve bundan sonra herhangi bir kaza gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Binevler Mahallesi’nde depremde hasar gören 23 Nisan Apartmanı’nın kontrollü yıkımı esnasında binanın kepçenin üzerine çökmesi sonucu operatör Şahin Boz enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep’te bina yıkımlarının son derece hızlı ilerlediğini ifade ederek, “İlimizde hasarlı olan toplam kabaca 14 bin bina var. Yaklaşık yüzde 30 seviyelerindeyiz. Diğer iller ile kıyaslayınca da önde gidiyoruz. 4 bine yakın ağır hasarlı binanın yıkımı tamamlandı. Bunlar ile ilgili gelişen süreci görüşüyoruz. Yakında okullar açılacak, ekonomik olarak gelişmeler var. Vatandaşlarımızın tozla ilgili, elektrik kesintileriyle ilgili, trafikle ilgili serzenişleri var. Çok sağlam onlarca binanın arasından bir tane binayı diğer binalara zarar vermeden çekip çıkarmak gibi çok zorlu işlerle uğraşılan süreçlere kadar geldik ama herkes elinden geldiğince en iyi şekilde görevini yapmaya gayret ediyor. Dün de bizi çok üzen bir olay oldu. Biz toplantımıza rahmetli kardeşimize dua ederek başladık ve sonlandırdık. Çok üzüldük, bir ağır hasarlı binanın yıkımında bir kardeşimiz yıktığı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.
Firmaların dikkat etmesi gerektiği hususları aktaran Çeber, “İhaleler alan firmalarımızın sözleşme ve şartnamelere uygun olarak faaliyetlerini yönetmesi gerekiyor. Buna uygun ekipmanları oluşturması, iş güvenliği tedbirlerini alması ve çalışma şartlarını da ona göre dizayn etmesi gerekiyor. Yani çok zor olduğunu biliyoruz yaşanılan sürecin. Arkadaşlarımızın da fedakarca çalıştığını biliyoruz ama bunlara da son derece dikkat edilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

“14 bin ağır hasarlı binanın 4 bine yakını yıkımı tamamlandı”
Yaşanan son olaydan sonra tedbirleri ve denetimleri sıklaştıracaklarını söyleyen Çeber, “Keşke olmasaydı noktasında dua ediyoruz, hem de neler yapılabilir diye konuşabiliyoruz. Bir yerde kaza oluyorsa, kayboluyorsa mutlaka bir eksiklik ve ihmal vardır. Meseleye bu işin işleyişi anlamında bakıldığında, bu işi yüklenicilere yapabiliriz diye talip olanlara ihale ediyoruz. Aynen bir bina yapmak gibi yol yapmak gibi ve yahut ta mal almak gibi ihale ediyoruz. İhaleyi alan diyor ki ben bu işi yaparım, her türlü tedbiri alırım, her türlü üzerime düşeni yaparım. Kontrollerimi de yaptırırım ve ben bu işi en sağlıklı şekilde yaparım diyor ve biz o firmamıza da geçmiş olsun diyoruz ama onlara bir iki ihtar yazımız da olmuş değişik konularda. Bunları arkadaşlarımız da takip ediyor. O ihaleyi alan kardeşlerimizin firmaları da her türlü tedbiri almaları gerekiyor. Yani onu ihmal etmemeleri gerekiyor. 14 bin bina, 4 binini yıktınız, 9 bin tane daha var. Nurdağı’nın en uzak köyünde de var, Araban’ın en uzak köyünde de var, İslahiye’nin en uzak köyünde de var. Sözleşmenin gereği de odur ki kendi tedbirlerini de almak durumundalar. Her birinin başında her an bir görevliniz olamıyor ve bu işin yükümlülüğü de firmaların üzerinde ama biz denetimlerimizi yine bütün kurumlarımızı talimatlandırdık. Belediyelerimiz de üzerlerine alacakları sorumlulukları içeride ifade ederek yüklendiler. Daha fazla denetleyeceğiz ve bundan sonra herhangi bir kaza gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Mardin’de Kurban Bayramı denetimleri artırıldı

HÜDA PAR heyetinden bayramda görev başındaki personellere ziyaret

Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti

"Hayırseverlerin desteğiyle muhtaçların sofralarına aş olmaya devam edeceğiz"

Bingöl’de aynı bölgede iki ayrı trafik kazası

Trump'tan "akıl dışı" karar: Los Angeles'a binlerce ulusal muhafız gönderme emri

Bayramın ilk üç gününde 2 bin 238 trafik kazası: 26 ölü, 3 bin 590 yaralı

Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ