• BIST 100

    16949,56%-0,39
  • DOLAR

    43,85% 0,05
  • EURO

    51,68% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7306,40% -0,99
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,00

Gaziantep'te Sumud Filosu için tutulan nöbet devam ediyor

04 Ekim 2025, Cumartesi 14:28
04 Ekim 2025, Cumartesi 14:28
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te, Gazze’ye giden Sumud Filosu'na ve siyonist rejim tarafından alıkonulan aktivistlere destek amacıyla nöbet tutulmaya devam ediliyor.

30 Eylül – 7 Ekim 2025 tarihleri arasında, 10.00-22.00 saatleri arasında sürecek etkinliklerde, Sumud Filosu’na destek amaçlı konuşma, Gazze ve filo üzerine sunumlar, Gazze temalı fotoğraf sergisi ve Sumud Filosu sergisi yer alıyor.

Bu kapsamda yapılan programda, Peygamber Sevdalıları Gaziantep Derneği sözcüsü Mustafa Karakurt bir konuşma yaptı. Karakurt, Mavi Marmara ve Sumud gemileriyle yaşanan olaylara değinerek, denizde ve cezaevlerinde bulunan Filistinliler için dua etti.

Karakurt konuşmasında, "Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi ve mağfireti; Gazze’ye destek veren kardeşlerimizin, Sumud gemisinde olan ve şu anda israil cezaevlerinde bulunan kardeşlerimizin üzerine olsun. Bizim bir derdimiz, davamız vardır. Bu dava, bedel isteyen bir davadır; bedelsiz, şehidsiz hiçbir dava hedefine ulaşamayacaktır." dedi.

Gaziantep Kudüs Platformu’nun organize ettiği programda Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Özcan Fidan, "Gazze’ye uygulanan yirmi yıllık ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisiyle başlayan direnişin üzerinden yıllar geçti. O yolculukta on kişi şehit düşmüş, dünya kamuoyunun dikkatini Filistin’e çevirmişti. Bugün, aynı ruhla hareket eden kırkın üzerinde gemi, ‘Özgürlük Filosu’ adı altında yeniden yollara çıktı. Ancak çarşamba akşamı, filodaki gemilere israil ordusu tarafından el konuldu. Yetkililer, yaşanan olayın uluslararası hukuk açısından ciddi bir ihlal olduğunu vurgularken, şehit olanların hatırası bir kez daha gündeme geldi. Allah o kahramanlara rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir savaş Gazze kadar vicdanları sarsmadı"

İDEA Dernek Başkanı Mustafa Yıldız, konuşmasında son yıllarda dünyanın birçok bölgesinde yaşanan savaşlara değinerek, Gazze’deki durumun insanlığın vicdanında ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Yıldız, "Yakın dönemde Afrika’da, Kongo’da, Sudan’da, Ruanda’da, Afganistan’da, Suriye’de ve halen Rusya-Ukrayna arasında birçok savaş yaşandı. Ancak hiçbir savaş, Gazze’de yaşanan kadar insanların vicdanında bir karşılık bulmadı." şeklinde konuştu.

Sözlerinde, Gazze’de yaşanan insani dramın küresel düzeyde duyarlılık oluşturduğunu vurgulayan Yıldız, tüm insanlığı adalet, barış ve dayanışma çağrısına davet etti.

Programda, Özlem Ajans sanatçıları Gazze temalı eserler seslendirdi. Zeynep Betül Çelik adlı kız çocuğunun kendi yazdığı şiirin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da Umut Kervanı Ramazanda yüzleri güldürüyor

Moskova: Ukrayna’ya nükleer silah planı Avrupa’yı tehlikeye atar

Ramazanda çiğ köfteye yoğun ilgi

Gaziantep'te 13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 123 bin 284 megavata ulaştı

Gaziantep'te 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Ocak’ta yağışlar yüzde 49 arttı

Kocaeli’de 6 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da daire yangını: Evde hasar oluştu

Diyarbakır'daki TOKİ konutlarında bir yıldır ezan okunmuyor: "Cami hazır ama kapılar kapalı"

Ormana çöp döken belediyeye 4 milyon 692 bin TL ceza

58 kilometrelik dev uzay gemisi ile 400 yıllık uzay yolculuğu: Yıldızlararası göç senaryosu

Afyonkarahisar’da FETÖ Hükümlüsü Yakalandı

Sahur ve iftar sonrası diş bakımı neden önemli?

Bursa barajlarında su seviyesi son yağışlarla yükseldi

Umut Kervanından Ceylanpınar'da onlarca aileye gıda desteği

Adana’da yol verme kavgası kanlı bitti: 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Mersin’de uyuşturucudan 31 kişi tutuklandı

DMM’den "devlet destekli yatırım" uyarısı: Sahte siteler dolandırıcılık amaçlı

Konya’da gıda denetimleri sürüyor

DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala Türkiye’de

Bursa’da iftariyelik geleneği 93 yıldır yaşatılıyor

Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Dünyanın ilk ahşap uydusu bu yıl uzaya gönderilecek

Moskova’da patlama: Bir polis öldü

Diyarbakır'da 38 kilogram esrar ele geçirildi

Konya’da 9 noktada ücretsiz Ramazan sofrası kuruluyor

Camide çocuklara özel alan: Salavat köşesi ve sürpriz kutusu

Diyarbakır’da araması bulunan 104 şahıs yakalandı

Molla Beşir Şimşek: Zekât keyfi değil, Kur'an ve sünnet ölçülerine göre verilmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da Umut Kervanı Ramazanda yüzleri güldürüyor

Moskova: Ukrayna’ya nükleer silah planı Avrupa’yı tehlikeye atar

Ramazanda çiğ köfteye yoğun ilgi

Gaziantep'te 13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 123 bin 284 megavata ulaştı

Gaziantep'te 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Ocak’ta yağışlar yüzde 49 arttı