Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Tarih: 02.07.2025 20:20 Güncelleme: 02.07.2025 20:20
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, çek, senet dolandırıcılığı, tefecilik ve yağma suçlarına yönelik operasyon düzenlenerek 7 kişi yakalandı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, çek, senet dolandırıcılığı, tefecilik ve yağma suçları işlemek amacıyla örgüt kuran şahıslara operasyonla düzenlendi.

Yürütülen fiziki ve teknik takip ile saha çalışmaları sonucu, Gaziantep'te ev, arsa ve benzeri alışverişinde komisyon karşılığı para vermek, vadeli satış adı altında senet imzalatma gibi yöntemleri kullanarak tefecilik ve yağma suçlarını işleyen şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

M.D. liderliğinde örgütlü olarak işlediği tespit edilen örgüt üyeleri, C.M, M.D, D.D, R.Ç, E.R, M.S.K ve E.Y olmak üzere toplam 8 şüpheliye yönelik olarak 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

Operasyon neticesinde; örgüt lideri M.D ve üyeleri C.M, M.D, D.D, R.Ç, E.R, M.S.K olmak üzere 7 şüpheli yakalanarak ve gözaltına alındı.

 Şüphelilerin ikamet, araç ve üst aramalarında; 159 adet senet, 12 adet satış sözleşmesi, 118 bin 78 TL nakit para, 24 adet çek, 18 adet farklı kişi ve blara ait b kartı, 3 adet bono,  4 adet tapu, 1 adet farklı kaşe,  2 adet pos cihazı 8 adet cep telefonu ve sim kartı, 2 adet ruhsatsız tabanca, 676 adet tabanca fişeği, 2 adet hesap defteri ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Ayrıca mağdurların 50 milyon TL değerinde faiz adı altında para, çek, araç ve arsalarını aldıkları anlaşılmış olup söz konusu tefeciliğe konu para ve paraya ait faizi ödemek istemeyen mağdurları ise silah kullanmak suretiyle yağmadıkları tespit edilmiştir. Örgüt lideri M.D. ve örgüt üyeleri M.D, D.D, R.Ç, E.R, M.S.K. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, C.  isimli şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır." denildi. (İLKHA)

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yahudiler haziranda Mescid-i Aksa'ya 25 kez girdi, İbrahim Camii'nde 89 kez ezanı engelledi

Güvenli liman altın bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek gelmeye devam ediyor

Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları 636'ncı gününde devam ediyor

Gözler TÜİK'te: Memur ve emekliye yapılacak zam bugün netleşiyor

Hizbullah'tan net mesaj: Silahlarımızı siyonist rejime teslim etmeyeceğiz

Çeşme ve Ödemiş'te orman yangını: Üç mahalle tahliye edildi, otoyol trafiğe kapandı

Bayburt'ta uçak kazası: Ekipler kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

Siyonist rejimin son 24 saatteki saldırılarında 116 şehit

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Yükleniyor