-
BIST 100
18071,56%0,10
-
DOLAR
46,84% 0,05
-
EURO
53,56% -0,05
-
GRAM ALTIN
6222,88% -0,73
-
Ç. ALTIN
9967,20% 0,02
Gaziantep'te yaz Kur'an kursu heyecanı: Hedefimiz Kur'an ahlakıyla yetişen bir nesil
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep Şehitkamil Said Nursi Camiİ İmam Hatibi Bahri Yılmaz "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" şiarıyla çocuklara sadece Kur'an okumayı değil, Kur'an'ı hayatlarına tatbik etmeyi de öğreteceklerini vurguladı.
Gaziantep Şehitkamil Said Nursi Camii İmam Hatibi Bahri Yılmaz, büyük bir heyecanla beklenen yaz Kur'an kurslarının başlaması münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde yürütülen kursların ilk gününde caminin adeta bir çiçek bahçesine döndüğünü belirten Yılmaz, bin civarında öğrenciyle yeni eğitim dönemine "Bismillah" dediklerini ifade etti.
"Camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek"
Konuşmasına Allah'a hamd ve Hazreti Muhammed Mustafa'ya (Sallallahu Aleyhi Vesellem) salavat getirerek başlayan İmam Bahri Yılmaz, yaz Kur'an kurslarının camilere büyük bir manevi coşku kattığını söyledi.
Yılmaz, "Bugün 6 Temmuz, bizlerin büyük bir heyecanla, adeta dört gözle beklediği yaz Kur'an kurslarımızın başlangıç günü. Rabbimize sonsuz hamdolsun ki bu yıl da camimizde yaklaşık bin öğrencimizle birlikte yaz Kur'an kursumuza başlıyoruz. İnşallah çocuklarımızla birlikte bu güzel eğitim dönemini en verimli şekilde değerlendirmeye gayret edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek, gül yüzlü evlatlarımız camilerimizi adeta bir çiçek bahçesine çevirecek. Camilerimiz onların neşesiyle, duasıyla ve Kur'an tilavetleriyle huzur bulacak." dedi.
"Sadece okumayı değil Kur'an'ı yaşamayı öğreteceğiz"
Kurs boyunca çocuklara aktarılacak eğitimlerin kapsamına değinen Yılmaz, temel dini bilgilerin yanı sıra güzel ahlakın önemine dikkat çekerek "Bizler de hocalarımızla birlikte çocuklarımıza Rabbimizin kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizin sünnetini, siyerini ve güzel ahlakını öğretmeye gayret edeceğiz. Bunun yanında iman esaslarını, İslam'ın şartlarını ve dinimizin temel bilgilerini en güzel şekilde aktarmaya çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yıllardır büyük bir hassasiyetle dile getirdiği çok güzel bir slogan var: 'Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun.' Bizler de bu anlayışla çocuklarımızın ahlakının Kur'an ahlakı olması için hep birlikte gayret ediyoruz. İnşallah bu yaz boyunca çocuklarımıza sadece Kur'an okumayı değil; Kur'an'ı yaşamayı, Peygamber Efendimizin örnek hayatını, güzel ahlakı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve bütün manevi değerlerimizi öğretmeye gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Aile ile caminin birlikte hareket etmesi büyük önem taşıyor"
Manevi eğitimde aile desteğinin kritik bir rol oynadığını belirten Yılmaz, ebeveynlere iş birliği çağrısında bulunarak "Bu vesileyle ailelerimize de özellikle teşekkür ediyor, evlatlarını camilerimize göndermeye devam etmelerini ve bu kutlu hizmette bizlere destek olmalarını istirham ediyoruz. Çünkü çocuklarımızın dini ve manevi eğitiminde aile ile caminin birlikte hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. Biz üzerimize düşeni yapacağız, bir adım atacağız. İnşallah ailelerimiz de bizlere destek olacak. Duamız odur ki, Hazreti İbrahim (Aleyhisselam) Kur'an-ı Kerim'de geçen şu duasını bizler de yürekten tekrar ediyoruz: 'Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek nesilleri namazı dosdoğru kılanlardan eyle.' Allah Teâlâ bizleri de, çocuklarımızı da namazını muhafaza eden, Kur'an'ı öğrenen, anlayan ve hayatına tatbik eden kullarından eylesin. Rabbim çıktığımız bu hayırlı yolda bizleri mahcup etmesin, emeklerimizi bereketlendirsin. Yaz Kur'an kurslarımızın çocuklarımıza, ailelerimize, camimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Konya’da içişleri bakanlığı yatırımları masaya yatırıldı
Kocaeli'de boya fabrikasında yangın
İstanbul’da zayıflamak için kendini kusturmaya çalışan kadın diş fırçası yuttu
Konak'ta boş araziye bırakılan ev eşyaları tepki çekti
Prof. Dr. Ebu Zeyd: Gazze'de bir doktor ölürken dünya neden susuyor?
Elysee Sarayı, Macron'un Şam'daki patlamalarda yaralanmadığını açıkladı
Yaz kurslarına katılan çocuklar: Camide huzur buluyoruz
Kastamonu'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı
Kastamonu'da uyuşturucu operasyonlarında 3 kişi tutuklandı
NATO Zirvesi için hazırlanan anma pulu ve ilk gün zarfı tedavüle sunuldu
Prof. Dr. Ağca: Sıvı kaybı kalp sağlığını tehlikeye atabilir
Duran: Ankara Zirvesi NATO'nun tarihsel evriminde bir dönüm noktası olacak
Hamanei için Kum şehrinde veda töreni düzenleniyor
Gaziantep'te "Çember" operasyonu: 2 bin 35 şahıs yakalandı
Eski Hintli İstihbarat Şefi, ABD'li yetkilinin sözleri aktardı: Hindistan'ın büyümesini engelleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney’i kabul etti
En yaygın ölüm nedenlerinin büyük bölümünde risk faktörleri erken tanıyla önlenebilir
Diyarbakır'da marangoz atölyesinde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi
Bursa’da aranan şahıslara operasyon: 3 gözaltı
Mardin’de gürültü sınırını aşan 2 işletmeye bir milyon 858 bin TL idari para cezası
Belçika'da ikinci sıcak hava dalgası: Sarı alarm ilan edildi
Ticaret Bakanlığından depozito sonrası fahiş fiyat artışlarına denetim
Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde bir ilk
Bursa’da tefecilik operasyonunda 7 gözaltı
Malatya'da yaklaşık 7 bin öğrenciye uygulamalı trafik eğitim verildi
Umman Körfezi'nde LNG tankerine İHA saldırısı
Çin: Japon balıkçı teknesi kara sularımızı ihlal etti, bölgeden çıkarıldı
Bakan Bolat: Türkiye, NATO'nun en güçlü ekonomileri arasında yer alıyor
Afganistan'ın güneyinde çocuk felci aşılama kampanyası başladı
Çin'in Hubei eyaletinde dev hortum: 11 ölü, 331 yaralı
Yükleniyor







