• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Gaziantep’teki bir otomobil bayisi hakkında fırsatçılık soruşturması başlatıldı

EKONOMİ 31.05.2023 11:30:06 0
Gaziantep’teki bir otomobil bayisi hakkında fırsatçılık soruşturması başlatıldı

Gaziantep’teki bir otomobil bayisi hakkında fırsatçılık soruşturması başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından, Çin’in Chery marka otomobillerini satan Gaziantep’teki bir bayi hakkında fırsatçılık iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Pandemi sürecinin ardından sıfır araç için aylarca beklemek istemeyen Gaziantep’teki fıstık tüccarı Mehmet Üzümcüoğlu kardeşine almak istediği cip için, Çin’den getirilecek olan Chery Tiggo 8 pro marka ve model otomobil için başvuruda bulundu. Üzümcüoğlu, liste fiyatı 1 milyon 200 bin TL olan araç için gerekli anlaşmayı sağlayarak aracı beklemeye başladı.

Aracı gelince 300 bin TL daha istendi
Aracının getirilmesinin ardından kaporayı yatırması halinde aracın teslim edileceği söylenen Mehmet Üzümcüoğlu, daha sonra tekrar telefonla arayan bayinin isteği üzerine bir şok yaşadı. İddiaya göre, araç için liste fiyatı olan 1 milyon 200 bin TL’nin yanı sıra 300 bin TL daha ödemek zorunda kalacağını öğrenen Üzümcüoğlu’na 300 bin TL’nin elden verilmesi gerektiği söylendi. 300 bin TL için de fatura kesilmesi haricinde bu parayı verebileceğini söyleyen Üzümcüoğlu’na bu kez ise para yatırılmazsa aracın verilmeyeceği belirtildi.
Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına bayiyi şikayet eden Üzümcüoğlu, yaptığı başvurularının ardından ödediği makbuz, telefonla bayi ile yaptığı yazışmalar ve sözleşme gibi belgeleri ilgili kurumlara teslim etti. Konuyu mercek altına alan bakanlık müfettişleri, bayi hakkında fırsatçılık iddiasıyla soruşturma başlattı.

'Bakanlıklara dilekçe vererek şikayette bulunduk'
Başından geçenleri anlatan Mehmet Üzümcüoğlu, kardeşi için Çin’den getirilen Chery marka otomobilin Gaziantep’teki bayisine üst segment bir araç için başvurduğunu belirterek, 'Gaziantep’te bir bayiden araç sipariş verdik. Aracımız Cuma günü itibariyle geldi. Bayi bize telefon açtı ve ön kapora yatırmamız halinde bayiyi ziyaret ederseniz aracımızı size takdim edeceğiz dedi. Gaziantep’te satış temsilcisi olan otomotiv şirketine giderek orda yetkili kişiyle görüştük. Liste fiyatından anlaştık ve bizde kabul ettik. Bunun üzerine pazartesi günü saat 9 sıralarında yetkili kişi bize tekrar telefon açarak, ödemenin 1 milyon 200 bin TL’sini hesaba geri kalan 300 bin TL ‘sini elden vereceksiniz deyince ben kabul etmedim. Böyle bir şey olmayacağını söyleyerek fatura keserlerse ödeme yapacağımı söyledim. Aracı almak istediğimiz otomotive gittim ve şirketin sahibi de 300 bin TL parayı vermediğiniz takdirde aracı teslim edemeyiz, aracın liste fiyatı 1 milyon 200 bin olabilir buranın devleti de hükümeti de biziz. Biz ne fiyat diyorsak o fiyat geçerlidir diye söylediler. Daha sonra şirket bizi arayarak arabanın iptal edildiğini bildirdi. Bu konuda da ayrı bakanlıklara dilekçe vererek şikayette bulunduk. Maliye bakanlığımıza hem yazılı ve sözlü olarak başvuruda bulundum. Maliye Bakanımıza da konuyu illettim. Gaziantep vergi dairesine yönlendirdiler. Bunun üzerine Vergi Dairesi Müdürlüğü ise ’Böyle bir haksız kazanç olamaz, sizden bu şekilde isteyemezler, biz gerekli tutanakları tutacağız raporları alacağız’ dedi ve bizden belgeleri aldılar' ifadelerini kullandı.

Bayi halen 100 bin TL istiyor
Soruşturma başlatılan bayinin halen kendisini arayarak para istediğini ileri sürün Üzümcüoğlu, 'Bu sabah bayide görevli kişi beni arayarak aracı gelecek ay teslim edeceklerini ve şikayetçi olmamamı söylediler. Hala benden 100 bin TL üzerine koyarak, aracı alabileceğimi söylediler. Kabul etmeyerek gerekli yerlere şikayette bulundum” diye konuştu.
Üzümcüoğlu, kendisinin de ticaret yaptığını, haksız kazanç sağlanmasına fırsat vermek istemediğini ve konuyu yargıya da taşıyacağını ifade etti.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ