10988,20%5,94
41,28% -0,18
48,61% 0,07
4862,98% 0,37
7888,34% -0,03
Gazze'deki sağlık kaynakları, siyonist rejimin sürdürdüğü yoğun saldırılarda 62 kişinin daha şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi. Şehitlerin büyük bölümünün kent merkezinden olduğu kaydedildi.
Akşam saatlerinde işgalci bir insansız hava aracı, orta kesimdeki Nuseyrat Kampı'nın batısında yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadırı hedef aldı. Saldırıda 4 kişi şehit oldu, yaralananlar Aude Hastanesi'ne kaldırıldı.
Günün erken saatlerinde de Gazze'nin batısındaki Nasr Mahallesi'nde El-Kuyfi ailesine ait evin damındaki çadır vuruldu; 2 kişi şehit düştü. Ayrıca Celay Caddesi'nde bir sivil araç, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde de bir su tankeri bombalanarak çok sayıda kişi yaralandı.
İşgalciler dün gün boyu kentin en yüksek yapısı olan 20 katlı Ghafri Kulesi dahil birçok apartmanı ve konutu da yıktı. Kulede yüzlerce aile barınıyor, aynı zamanda medya kuruluşları, prodüksiyon şirketleri ve ticari ofisler bulunuyordu.
Geçtiğimiz haftalardan bu yana işgalciler, özellikle yüksek katlı apartmanları ve sivillerin barındığı çadırları hedef alarak Gazze halkını zorla göçe mecbur etmeye çalışıyor. Bu politika, 8 Ağustos'ta işgal hükümetinin kabul ettiği ve Netanyahu'nun duyurduğu, Gazze'yi aşamalı şekilde tamamen işgal etme planının bir parçası olarak uygulanıyor.
11 Ağustos'ta başlatılan yoğun saldırılar ilk olarak Zeytun Mahallesi'nde başlamış, daha sonra Sabra, kuzey mahalleleri ve son olarak kentin batısına yayılmıştı. Bu süreçte 3600'den fazla bina tamamen veya büyük oranda yıkıldı, 13 binden fazla çadır hedef alınarak yerinden edilmiş sivillerin barınma imkânları yok edildi.
7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden soykırımda siyonist rejim, Gazze'de 64 bin 905 Filistinliyi şehit etti, 164 bin 926 kişiyi yaraladı. Açlık ve hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı da 425'e ulaşırken, bunların 145'i çocuk. Uluslararası çağrılara ve Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarına rağmen katliam aralıksız sürüyor. (İLKHA)