• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Gazze çok ağır ve şiddetli bir şekilde bombalanıyor: 62 şehit

16 Eylül 2025, Salı 06:56
16 Eylül 2025, Salı 06:56
Gazze çok ağır ve şiddetli bir şekilde bombalanıyor: 62 şehit
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de işgalci saldırılarının bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Farklı noktalara düzenlenen hava saldırılarında 62 Filistinli daha şehit oldu. Saldırılar, özellikle şehir merkezindeki yerleşimleri ve sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı.

Gazze'deki sağlık kaynakları, siyonist rejimin sürdürdüğü yoğun saldırılarda 62 kişinin daha şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi. Şehitlerin büyük bölümünün kent merkezinden olduğu kaydedildi.

Akşam saatlerinde işgalci bir insansız hava aracı, orta kesimdeki Nuseyrat Kampı'nın batısında yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadırı hedef aldı. Saldırıda 4 kişi şehit oldu, yaralananlar Aude Hastanesi'ne kaldırıldı.

Günün erken saatlerinde de Gazze'nin batısındaki Nasr Mahallesi'nde El-Kuyfi ailesine ait evin damındaki çadır vuruldu; 2 kişi şehit düştü. Ayrıca Celay Caddesi'nde bir sivil araç, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde de bir su tankeri bombalanarak çok sayıda kişi yaralandı.

İşgalciler dün gün boyu kentin en yüksek yapısı olan 20 katlı Ghafri Kulesi dahil birçok apartmanı ve konutu da yıktı. Kulede yüzlerce aile barınıyor, aynı zamanda medya kuruluşları, prodüksiyon şirketleri ve ticari ofisler bulunuyordu.

Geçtiğimiz haftalardan bu yana işgalciler, özellikle yüksek katlı apartmanları ve sivillerin barındığı çadırları hedef alarak Gazze halkını zorla göçe mecbur etmeye çalışıyor. Bu politika, 8 Ağustos'ta işgal hükümetinin kabul ettiği ve Netanyahu'nun duyurduğu, Gazze'yi aşamalı şekilde tamamen işgal etme planının bir parçası olarak uygulanıyor.

11 Ağustos'ta başlatılan yoğun saldırılar ilk olarak Zeytun Mahallesi'nde başlamış, daha sonra Sabra, kuzey mahalleleri ve son olarak kentin batısına yayılmıştı. Bu süreçte 3600'den fazla bina tamamen veya büyük oranda yıkıldı, 13 binden fazla çadır hedef alınarak yerinden edilmiş sivillerin barınma imkânları yok edildi.

7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden soykırımda siyonist rejim, Gazze'de 64 bin 905 Filistinliyi şehit etti, 164 bin 926 kişiyi yaraladı. Açlık ve hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı da 425'e ulaşırken, bunların 145'i çocuk. Uluslararası çağrılara ve Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarına rağmen katliam aralıksız sürüyor. (İLKHA)

Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı

Bir haftada 82 direniş eylemi: Batı Şeria ve Kudüs'te çatışma tırmanıyor

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor

Akdeniz için fırtına uyarısı

Uludağ’ın etekleri beyaza büründü, Bursa'da kar beklentisi sürüyor

Tekstil işçisinin boyun ağrısına bilimsel çözüm

Trambüs direğine çarpan araçta bir kişi hayatını kaybetti

Ankara'da bazı yollar iki gün kapatılacak

Öğrenciler Akkuyu santralini ziyaret etti

Mısır'dan Gazze için iki kırmızı çizgi

Otopark Yönetmeliği değişti

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı

Halep'te gerilim tırmanıyor: Suriye güvenlik güçlerine saldırı

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 14 ilde 112 tutuklama

Mardin güne yoğun sisle uyandı: Görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü

Akdeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji'den 38 il için kar yağışı uyarısı

Somali: Ülkemiz bir bütündür, israilin Somaliland'ı tanıması hükümsüzdür

Almanya kara kutu analizini reddetti: Libya uçağı için alternatif İngiltere

Trump: Zelenskiy benim onayım olmadan hiçbir karar alamaz

Maduro: ABD'nin hedefi doğal kaynaklarımızı yağmalamak

İşgal rejimi Bisan eyleminin failini açıkladı, Kabatiya'yı kuşattı

Gazze'de ateşkes yine delindi: 2 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı

Bir haftada 82 direniş eylemi: Batı Şeria ve Kudüs'te çatışma tırmanıyor

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti