• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Gazze direnişinin zaferi Van'da coşkuyla kutlandı

16 Ocak 2025, Perşembe 08:09
16 Ocak 2025, Perşembe 08:09
Gazze direnişinin zaferi Van
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasının duyurulmasının ardından Van’da düzenlenen zafer kutlamaları coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.

HAMAS, Filistin halkının uzun süredir devam eden direnişinin sonucu olarak ateşkese varıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrası HÜDA PAR Van İl Başkanlığı’nın çağrısıyla meydanlara çıkan vatandaşlar, kutlama yaptı.

Van Beşyol Meydanı’nda toplanan kalabalık, tekbir ve sloganlar atarak sevinç gösterisinde bulundu. Katılımcılar halaylarla kutlamalara renk kattı ardından yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu atıldı.

Konvoya katılanlar tekrar Beşyol Meydanı’na kurulan Kubbetü’s Sahra Çadırı’nın önünde toplanarak burada yapılan basın açıklamasını dinledi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Tuşba İlçe Başkanı Emre Aycan, Enfal suresindeki “Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun.” ayetini hatırlattı.

“Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız!”

Açıklamanın devamında El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin sözlerine değinen Aycan, “Direnişin ilk günlerinde, Müslümanların sözcüsü Ebu Ubeyde şu tarihi sözleri dile getirmişti: “Buradan Netanyahu’ya söz veriyoruz! Bu savaş sonunda sen ve ordun zelil bir şekilde diz çökeceksiniz. Bu devletinizin sonu olacak, biiznillah.” Bu sözler hakikatin gür sesi oldu. Hamas yok olacak diyen Netanyahu bugün Hamas’la antlaşmaya mecbur kaldı.” dedi.

“Gazze halkı tarih yazmıştır”

Gazze halkının bir buçuk yıldır sürdürdüğü tarihi direnişin zafer getirdiğini ifade eden Başkan Emre Aycan, “Yaklaşık bir buçuk yıldır işgalcilere karşı onurla ve cesaretle mücadele eden Gazze şeridindeki kararlı Filistin halkı, başta İslami Direniş Hareketi olmak üzere direniş gruplarının kahramanlıklarıyla tarih yazmıştır. Bu zafer, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanılmıştır. Gazze’nin kahramanları, tanklara, uçaklara, bombalara rağmen zulme boyun eğmemiş; adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki bu ateşkes anlaşması, israilin diz çöktüğünü, yenilmezlik efsanesinin yerle bir olduğunu ve işgal rejiminin tüm askeri gücüne rağmen direnişi kırmakta başarısız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu anlaşma, Filistin halkının iradesinin ve mücadelesinin zafer belgesidir. Zulmün kalkanları, cesaret ve inanç karşısında erimiş; işgalciler, direnişin gücü karşısında çaresiz kalmıştır. Gazze halkının onurlu duruşu, yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, Filistin halkının meşru haklarını gasp etmeye çalışanların başarısızlığını, adalet ve özgürlük için mücadele edenlerin ise asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır.” şeklinde konuştu.

“İşgal rejimi ateşkesi defalarca ihlal etmiştir”

Siyonist rejimin daha önce yüzlerce defa ateşkes kararını ihlal ettiğine değinen Aycan, “Bu süreçte, işgal rejiminin ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği, uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere ve direnişe saldırmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Ateşkesin, işgalcilerin toparlanma ve yeniden saldırı hazırlığı yapma fırsatına dönüşmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için tüm bölge ülkeleri seferber olmalı; insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“Filistin halkıyla birlikteyiz, onların onurlu mücadelesini selamlıyoruz”

Gazze’nin izzetli zaferini selamlayan Aycan, sözlerini şöyle tamamladı:

“ABD ve siyonist rejimin, Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı İslam dünyası uyanık olmalıdır. Filistin’in bağımsızlığı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli, Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmelidir. Zafer, direnenlerin olacaktır! Gazze’nin kahraman halkını, mücahitleri ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Allah’ın izniyle, bu zafer Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılmış güçlü bir adımdır.”

Basın açıklamasının ardından bugün saat 20.30'da Van Kalesi’nde toplanarak kent merkezine doğru araç konvoyu yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

DSÖ: Gazze'de 1092 hasta tahliye edilemediği için hayatını kaybetti

Gaziantep'te aranan 54 kişi yakalandı

Moskova'dan UCM'ye misilleme: Savcı ve yargıçlara hapis kararı

Konya’da drone destekli trafik denetimi: 332 sürücüye ceza

Hakkari’de 259 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Witkoff Berlin'de: Ukrayna savaşı gündemde, Avrupa güvence istiyor

Simani Mahallesi’nin yıllardır süren giriş-çıkış sorunu yerinde incelendi

Yeşilyurt Belediyesi sosyal yardım platformu hizmete sunuldu

Kim Jong-un, Rusya'daki görevden dönen birliği kabul etti

Van’da 102 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı'ndan Uludere için "doğalgaz" çağrısı

İstanbul ve İzmir'de uyuşturucu operasyonu: Milyonlarca hap ele geçirildi

Böcek ve tarım ilaçlarında yeni dönem: Reçetesiz ve internetten satış yasaklandı

Rusya'da İHA saldırısında 2 ölü: Ukrayna Harkiv cephesinde ilerleme sağladı

Üniversite öğrencileri arasında kavga: Bir yaralı

Bir milyar 46 milyon liralık tarımsal destek ödemeleri çiftçinin hesabına yatırılacak

Gazze'de hava saldırıları ve yıkımlar: Bir şehit

İngiltere'nin Netanyahu için UCM'ye yaptığı baskı ifşa oldu

Şanlıurfa’da hırsızlık suçundan aranan şüpheli yakalandı

EPDK, 2026 petrol ve LPG piyasası gelir payı bedellerini açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Ankara Valisi Şahin, D. Mehmet Doğan Uluslararası Bilgi Şöleni’ne katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

"Sedat Simavi Ödülü" karaciğer naklinde dünya çapında başarıya imza atan Malatya'ya gitti

Merkez Bsı kredi kartı azami faiz oranlarını düşürdü

Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı

BM: Batı Şeria'da yasa dışı yerleşimler tarihin en yüksek noktasında

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de yoğun sis görüş mesafesini 20 metreye düşürdü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DSÖ: Gazze'de 1092 hasta tahliye edilemediği için hayatını kaybetti

Gaziantep'te aranan 54 kişi yakalandı

Moskova'dan UCM'ye misilleme: Savcı ve yargıçlara hapis kararı

Konya’da drone destekli trafik denetimi: 332 sürücüye ceza

Hakkari’de 259 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Witkoff Berlin'de: Ukrayna savaşı gündemde, Avrupa güvence istiyor