• BIST 100

    10941,37%0,65
  • DOLAR

    40,89% 0,07
  • EURO

    47,81% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4398,70% 0,36
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00

"Gazze halkı vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur"

31 Ağustos 2024, Cumartesi 07:25
31 Ağustos 2024, Cumartesi 07:25
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamların ne yazık ki devam ettiğini aktaran hekimler ve sağlık çalışanları, kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkının, vatanperverliğin ve onurun sim

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 40 bin 691'e, yaralıların sayısı 94 bin 60'a yükseldi.

Soykırımın başlangıcından bu yana her hafta yürüyüş yaparak basın açıklaması düzenleyen hekim ve sağlık çalışanları, yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekmeye çalışıyorlar.

42'nci haftada da basın açıklaması düzenleyen hekim ve sağlıkçılar, kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkının, vatanperverliğin ve onurun simgesi olduğuna dikkat çektiler.

Yapılan yürüyüşün ardından Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını Dr. Fuat Zengin okudu.

"Gazze halkı, vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur"

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak, sessiz yürüyüşlerinin 42'nci haftasında, Gazze'yi bir kez daha hatırlatmak ve hatırlamak için bir araya geldiklerini belirten Zengin, "Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamlar ne yazık ki devam ediyor. Kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkı, vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur. 7 Ekim’den bu yana, tam 330 gündür işgalci siyonistler ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Siyonist zalimler, 'emzikli bebekten ak saçlıya kadar' her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Ancak şunu bilmelidirler ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yoktur. Bir kız çocuğunun saçlarını döken keder ve korku, bu adaletsiz dünya düzeninin yanına kâr kalmayacaktır. Bizim dileğimiz, bu düzenin belasını İslam ümmetinin elinden bulmasıdır; azmimiz ve çabamız da bu hedef doğrultusundadır" diye konuştu.

"Gazze'de en az 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya"

Son 10 ayda, Gazze'de her gün ortalama 130 kişinin katledildiğine dikkat çeken Zengin, şöyle devam etti: "Toplam şehit sayısı 40 bini aşmıştır. Bu sayının en az 17 bini çocuk, 11 bini kadınlardan oluşmaktadır. Gazze'de en az 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu sayılar artık vicdanları köreltmiş, insanlık adına utanç verici bir durumu temsil etmektedir. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler, bu suçların faillerini onurlandırmış, zulme açıkça destek vermiş ve insan hakları iddialarındaki ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergilemişlerdir. Sözüm ona evrensel insani değerlerin ve uluslararası hukukun ne kadar zayıf ve göstermelik olduğu ortadadır. Artık insani olanın ne olduğunu, keyfi buyruklarla belirlemeye çalışmanın gafletinden kurtulmanın zamanı gelmiştir. Çünkü insana yaraşanın ne olduğunu, yalnızca onu yaratan bilir."

"Herkesi aktif boykota ve milli sermayeye destek vermeye davet ediyoruz"

Zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu azgın topluluğa karşı mücadelelerini daha da arttıracaklarını kaydeden Zengin, "Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde, Gazze halkına desteğimizi haykıracağız. Dün olduğu gibi bugün de İsrail'i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızdan, reçetelerde, hastanelerde ve eczanelerde yerli ilaçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz. Tüm devlet kurumlarını, işletme sahiplerini ve halkımızı aktif boykota ve milli sermayeye destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

"Zulme karşı sessiz ve hareketsiz kalan, zulme ortaktır!"

Zulme karşı durmanın ve hakkı haykırmanın, sonraki nesillere bırakılacak en şerefli miras olduğuna vurgu yapan Zengin, Zulme karşı sessiz ve hareketsiz kalan, zulme ortaktır! Ne mutlu, sözü dinleyip en güzeline kulak verenlere! Ne mutlu, zulme engel olmak için çağrıya koşanlara! Er meydanını ersiz bırakmayanlara! Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla ve eylemimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Dünyadaki en izzetli kara parçası olan Gazze’ye ve onun haysiyet sahibi ve hür insanlarına selam olsun! Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, zulme karşı duranlar olacağız!" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Abdullah Kayhan'ın yaptığı duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Battalgazi Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Müftü Bekiroğlu: Camiler hayatımızın her alanında yer almalıdır

Meyveler ateş pahası, sebzeler cep dostu

Molla Yalçın: Hutbelere yapılan itirazlar İslam'a yöneliktir

İspanya’da aşırı sıcaklardan dolayı 2 bin 405 kişi öldü

Doç. Dr. Erkuş: Yüksek sıcaklıklar kalp ve tansiyon hastalarını tehdit ediyor

Malatya'da orman yangını: Bölgedeki hayvanlar tahliye edildi

Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı

Gaziantep'te Türkiye Kamu-Sen iş bırakma eylemi düzenledi

İDEV: "Okul içinde baş açık bulunur" ifadesi yönetmelikten çıkarılmalıdır

Adıyaman’da kamu çalışanlarından iş bırakma eylemi

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Narçın, ilçenin sorunlarını belediye yetkilileriyle paylaştı

Batı Akdeniz’de fırtına bekleniyor: Meteoroloji uyardı

Şırnak’ta 8 milyon değerinde kaçak malzeme ele geçirdi

Belediye Başkanı Geçit: Sadece altyapıya değil, sosyal hayatımıza da yatırım yapıyoruz

Gazze’de açlıktan dolayı şehit olanların sayısı 263’e yükseldi

Uyuşturucu satmaktan 21 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Siirt’te 290 iş yeri denetlendi, 2 çay salonu kapatıldı

Siirt’te seyir halindeki otomobil alev aldı

Adana’da asayiş uygulamaları: Çok sayıda şüpheli yakalandı, silah ve çalıntı araç ele geçirildi

İzmir'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği çocukların coşkulu yürüyüşüyle başladı

Memur grevine tepki gösteren vatandaşlar: Grevin bedelini biz ödüyoruz

Göçük altında kalan yaşlı kadın kurtarıldı

Batman'da 5 binden fazla öğrenciye vergi bilinci eğitimi

Balıkesir’de kısa sürede 3.5 ve 3.9 büyüklüğünde depremler meydana geldi

Hırsızlık suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Batman'da tekstil sektörü ve toplumsal sorunlar görüşüldü

Çanakkale Gelibolu'daki orman yangını kontrol altına alındı

LÖSEV'den Batman'da çöp toplama kampanyası

İzmir açıklarında göçmen botu devrildi: 4 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Battalgazi Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Müftü Bekiroğlu: Camiler hayatımızın her alanında yer almalıdır

Meyveler ateş pahası, sebzeler cep dostu

Molla Yalçın: Hutbelere yapılan itirazlar İslam'a yöneliktir

İspanya’da aşırı sıcaklardan dolayı 2 bin 405 kişi öldü

Doç. Dr. Erkuş: Yüksek sıcaklıklar kalp ve tansiyon hastalarını tehdit ediyor

Malatya'da orman yangını: Bölgedeki hayvanlar tahliye edildi