• BIST 100

    11151,20%-1,99
  • DOLAR

    41,53% 0,20
  • EURO

    48,63% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5028,37% 0,57
  • Ç. ALTIN

    8280,99% 0,98

Gazze için meydanlara çıkan Adanalılar boykot çağrısını yineledi

10 Ağustos 2025, Pazar 15:46
10 Ağustos 2025, Pazar 15:46
Gazze için meydanlara çıkan Adanalılar boykot çağrısını yineledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze’deki soykırıma tepki göstermek ve Ankara’daki yürüyüşe destek vermek amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan binlerce kişi, işgal rejimi ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek ve Ankara’da yapılacak yürüyüşe destek vermek için kentte binlerce kişi meydanlarda toplandı. Düzenlenen yürüyüşün ardından katılımcılar, İLKHA mikrofonuna duygularını paylaştı.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüş yapan vatandaşlar, sloganlarla işgal rejiminin saldırılarını protesto etti. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Müslümanların Filistin konusunda daha duyarlı olması ve boykotun güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

"Müslümanların biraz daha rehavet içerisinde olduklarını düşünüyorum"

Nasrallah Öztürk, Müslümanların Filistin konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Müslümanların biraz daha rehavet içerisinde olduklarını düşünüyorum. Boykot konusunda ise elimizden gelen ne varsa yapmamız lazım. Gerek infaklarımız sadakalarımız olsun tam anlamıyla Filistin’in yanında durmamız lazım. Allah onların yardımcısı olsun, bizleri de onlara vesile eylesin ve onlarla haşr eylesin. Allah israilin belasını versin, onu helak ederek bizi de buna şahit kılsın.” şeklinde konuştu.

"Gazze bize Müslüman olmayı öğretti"

Mehmet Kaya, işgal rejiminin yıllardır çocuk ve bebekleri hedef aldığını dile getirerek, “Allah zalimleri kahru perişan etsin. 2 yıldan beri çoluk çocuk demeden bebekler katlediliyor. Açlıkla imtihan ediliyorlar. Allah onların sabırlarını arttırsın. Gazze bize Müslüman olmayı öğretti. Nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğretti. Allah HAMAS’a ve tüm Gazzelilere güç kuvvet versin. Trump’ı ve Netanyahu’yu da kahru perişan eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

"En ufak şeyden dahi olsa boykota devam edelim"

Hollanda’dan yürüyüşe katıldığını belirten Muhammed Amir Ortaç ise, “Hollanda’dan buraya geldim. Bu sıcakta bu kadar Müslümanın soykırıma ‘dur’ demek için bir araya geldiklerinden dolayı Allah onlardan razı olsun. Boykota devam edelim Allah’ın izniyle. Bizim Yahudilere verebileceğimiz en büyük zarar, onların ürünlerini almamak ve kullanmamaktadır. En ufak şeyden dahi olsa boykota devam edelim.” dedi.

"israil mallarını boykot etmekten vazgeçmeyeceğiz"

Yunus Emre, boykotun Müslümanlar arasında ilk günkü hassasiyetini kaybetmeye başladığını söyleyerek, “Keşke toplanmaktan fazlası gelseydi elimizden. Boykot, Müslüman çevreler tarafından unutulmaya yüz tutmuş ve ilk günkü sıcaklığını sanki korumuyor. Biliyoruz ki o zalimler, fırsat bulduğu an mazlum ülkelere saldırmayı fırsat olarak biliyorlar. Zafer bile kazanamazsa israil mallarını boykot etmekten vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

"Küfür, bizlerin dağınıklığından cesaret alıyor"

Müslümanların birlik ihtiyacına dikkat çeken Ali Sevim ise, “Söylenecek söz kalmadı. Söz değil artık ciddi manada icraatın yapılması lazım. Ümmetin bu kadar bölünmüşlüğü, Müslümanların her birinin kendi başına bir şeyler yaptığını zannetmesi beni üzen büyük noktalardan biri. Birlikte güçlü bir karar alınamıyor. Bu durum ise, Gazze’nin gariban kalmasına sebep oluyor. Müslümanlar tek vücut halinde bir yerde bir şeyler yapmaya çalıştığında bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum. Küfür, bizlerin dağınıklığından cesaret alıyor. Duamız sadece Gazze’nin kurtulmasından ziyade Müslümanların birlik ve beraberliğinin de sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlahiyat Fakültesi, 2025-2026 Akademik Yılına “İlk Ders Filistin” temasıyla başladı

Global Sumud Filosu Günlüğü

Konya’da AKOM’dan sağanak uyarısı

Barselona’da Gazze’ye destek için insan piramidi

Konya merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu

Konya’da Muhtarlar Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı

Peygamber Sevdalıları’ndan Gazze için basın açıklamasına destek çağrısı

İtalya’dan Gazze’ye doğru 10 tekne daha yola çıktı

İşgal medyası: Dünyada yankı uyandıran Netanyahu'nun konuşması değil, boş koltuklardır

HÜDA PAR Çınar ilçe Başkanı Tekdal: Mahallelerimizin su, yol ve elektrik sorunları giderilmeli

Psikolog Önür: Çocuklara parayı öğretmek, dünyayla ilişkilerini de güçlendiriyor

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever'den "Canlı Hayvan Borsası" çağrısı: Bu zulme son vererek pazarı açın!

Batman'da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı açılıyor

Rekabet Kurulu’ndan beyaz et sektörüne 3,7 milyar lira ceza

Hafif ticari araç yol kenarındaki bariyerlere çarptı

Kayalıklara çarpan araçta iki kişi yaralandı

Euro-Med: Gazze'deki katliamı inkâr etmeyin, soykırımı tanıyın

İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 30’un altına düştü

Şanlıurfa’da sanayi sitesinde zincirleme kaza: 1 yaralı

Otomobil su teknesine çarptı: Bir ölü bir yaralı

Siyonist işgalciler Beytüllahim'de Filistinli çocuğu yaraladı

Tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: Bir yaralı 5 gözaltı

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nda akış yeniden başladı

Hamaney: Boyun eğmedik ve boyun eğmeyeceğiz

Batı'nın Filistin'i tanıması: Abraham Anlaşmalarının çöküşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: Bir ölü, biri çocuk 6 yaralı

Şırnak'ta binlerce kişi yüksek elektrik faturaları yüzünden sokağa döküldü

Katil rejim Filistinlileri katlediyor: Sabahtan bu yana 49 şehit

İstanbul’da “Huzur İstanbul” uygulamasında bin 147 gözaltı

ABD, Filistin’e destek veren Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’nun vizesini iptal ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İlahiyat Fakültesi, 2025-2026 Akademik Yılına “İlk Ders Filistin” temasıyla başladı

Global Sumud Filosu Günlüğü

Konya’da AKOM’dan sağanak uyarısı

Barselona’da Gazze’ye destek için insan piramidi

Konya merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu

Konya’da Muhtarlar Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı

Peygamber Sevdalıları’ndan Gazze için basın açıklamasına destek çağrısı