• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

17 Aralık 2025, Çarşamba 10:07
17 Aralık 2025, Çarşamba 10:07
Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal basınına göre, Gazze'de yürütülen soykırım savaşının yol açtığı ağır psikolojik yıkım, siyonist askerler arasında intihar vakalarını artırdı. Son olarak bir asker, askeri üs içinde intihar etti.

İşgal basınının önde gelen gazetelerinden Haaretz, bir siyonist askerin görev yaptığı askeri üs içinde silahla intihar ettiğini yazdı. Olayla birlikte, Gazze'de yürütülen soykırım savaşının başlamasından bu yana intihar eden siyonist asker sayısının 61'e yükseldiği belirtildi. Vakalar, Gazze'de işlenen insanlık suçlarının yalnızca Filistin halkı üzerinde değil, saldırılara katılan soykırımcı askerler üzerinde de derin bir travmaya yol açtığını bir kez daha ortaya koydu.

Gazetenin aktardığına göre iz sürücü olarak görev yapan ve zorunlu askerlik hizmetini sürdüren asker, üs içinde kendisini silahla vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan asker, tüm müdahalelere rağmen öldü. İşgal ordusu, olayın ardından askeri polisin soruşturma başlattığını duyurdu.

İşgal parlamentosu Knesset'e bağlı Araştırma ve Bilgi Merkezi tarafından yayımlanan resmi bir raporda, 2024 yılı başından Temmuz 2025'e kadar 279 askerin intihara teşebbüs ettiği ortaya kondu. Rapora göre her bir "tamamlanmış intihar" vakasına karşılık ortalama 7 intihar girişimi kaydedildi. Askeri tıp birimlerinin gizli raporlarında ise bu girişimlerin yüzde 12'sinin yüksek riskli olduğu belirtildi.

Haaretz'in verilerine göre, 2024 yılında 20, 2025'in Temmuz ayına kadar ise 16 siyonist asker intihar etti. Temmuz sonrasındaki dönemde en az 4 yeni intihar vakasının daha yaşandığı ifade ediliyor. Buna ek olarak, üniforma dışındayken psikolojik sorunlar nedeniyle intihar eden en az 13 askerin daha olduğu, böylece toplam sayının 61'e ulaştığı bildiriliyor.

İşgal ordusu yetkilileri de krizin boyutunu kabul etmek zorunda kaldı. Ekim ayında Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, ordu içinde ciddi bir ruh sağlığı krizi yaşandığını itiraf ederek, binlerce askerin psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı. Zamir, komutanlara "birliklerdeki bu çöküşü görmezden gelmeyin" çağrısı yaptı.

Resmi verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaralanan yaklaşık 19 bin askerin 10 bini, yani yarıdan fazlası, travma sonrası stres bozukluğu ve benzeri ağır psikolojik rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Bu askerlerin tamamı sözde Savunma Bakanlığı bünyesindeki rehabilitasyon birimlerinde tedavi altında.

Gazze'de iki yıldır süren ve ABD desteğiyle yürütülen soykırım saldırıları sonucunda 70 bini aşkın Filistinli şehit olurken, 171 binden fazla kişi yaralandı. Sivil altyapının yaklaşık yüzde 90'ı yok edildi, 70 milyon tona yakın enkaz oluştu. Uzmanlar, bu ölçekteki vahşetin, saldırıları bizzat yürüten siyonist askerlerde de derin vicdani ve psikolojik çöküşe neden olduğunu vurguluyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi

Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama

Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi

Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama

Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı