Tarih: 11.09.2024 13:16

Gazze soykırımının 341'nci günü

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Abluka nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun yüzde 95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezinden aktarılan bilgiye göre, işgal savaş uçakları ve topçular, bugün de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi şehid olurken, onlarcası da yaralandı.

İşgalciler, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara işgalini sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nuseyrat Kampı'nda, Ebu Atiyevi ailesine ait bir evin işgal uçakları tarafından bombalanması sonucu 4 kişi şehid oldu, evde bulunan diğer kişiler de yaralandı.

İşgal ordusu Han Yunus'un doğusunda, Hiza'a kasabasında El-Kara ailesine ait bir evi bombalaması sonucu, aralarında 2 kadın ve 8 çocuğun bulunduğu 11 Filistinli şehid oldu, onlarca kişi de yaralandı. Enkaz altında kalan kayıplar da olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —