• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, Gazze Şeridi'nde yeni bir polis gücünün kurulduğunu duyurdu

19 Şubat 2026, Perşembe 21:26
19 Şubat 2026, Perşembe 21:26
Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, Gazze Şeridi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi (NCAG),, Gazze Şeridi'nde yeni bir Filistin polis gücü kurmak için üyelik başvurularını almaya başladığını duyurdu.

Komite, yaptığı açıklamada bu adımın, yaklaşan geçiş döneminde kamu düzenini korumayı ve hukukun üstünlüğünü sağlamayı, iç koşulların istikrarını güvence altına almayı ve sivil barışı teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Komite, yetkin ve dürüst kadın ve erkekleri başvurularını sunmaya çağırdı ve kurulması beklenen polis gücünün, Gazze Şeridi'nin karşı karşıya olduğu güvenlik ve yaşam zorlukları kapsamında gelecek nesiller için güvenli bir ortam oluşturmaya odaklanarak, aileleri korumak ve insan onurunu muhafaza etmekten sorumlu olacağını açıkladı.

Kurumlaşma sürecinin şeffaflık ve hukuki hesap verebilirlik konusunda net standartlara dayanacağını bildiren Komite, tüm bağlı kuruluşların sıkı mesleki davranış kontrollerine ve sürekli izleme mekanizmalarına tabi tutulacağını, bunun da Gazze içindeki vatandaşlarla ilişkilerde adalet ve eşitlik ilkelerini güçlendireceğini vurguladı.

Komite, polis teşkilatına katılmanın ulusal bir sorumluluk ve toplumsal güveni yeniden inşa etmeye ve güvenlik duygusunu pekiştirmeye doğrudan bir katkı olduğunu bildirdi.

Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, mevcut polis memurları hakkındaki pozisyonunu netleştirmese de, bombalama, yerinden edilme ve son derece zor koşullar altında halklarına hizmet etmeye devam eden polis memurlarının özverilerine saygı duyduğunu ifade etti.

Gazze'nin yönetimini üstlenecek Ulusal Komite, ABD Başkanı Donald Trump'ın bölgedeki sivil işleri yönetme planıyla ilgili anlaşmaların bir parçası olarak kuruldu. Ali Şaas başkanlığındaki 11 Filistinli yetkiliden oluşan komitenin görevleri, siyasi gerilimlerden uzak bir şekilde halkın günlük hizmetlerini sağlamak ve işlerini yönetmek etrafında dönüyor.

HAMAS'ın sivil yönetim görevlerini komiteye devretmeye lojistik ve idari olarak hazır olduğunu açıklamasına rağmen, komite Ocak ortasından bu yana Gazze Şeridi'nde sahada görevine başlamadan Mısır'ın başkenti Kahire'den çalışmalarına devam ediyor; bu durum, Hükümet Medya Ofisi'nin komitenin derhal orada bulunması yönündeki taleplerine de yol açıyor.

Komite üyelerinin Gazze'ye girişi, siyonist işgal yetkililerinin kontrolündeki geçiş noktaları üzerinden karmaşık saha ve güvenlik koordinasyon prosedürlerine bağlıdır; bu durum, komitenin son açıklamasında duyurduğu görevleri yerine getirmek üzere ekiplerinin bölgeye ulaşmasını engelleyen doğrudan nedenlere ilişkin resmi bir açıklama yapmadığı bir dönemde gerçekleşmektedir. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak

Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor

Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı

Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak

Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti

İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi

Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!

Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama

Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı

YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı

Konya'da OSB yangını

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı

Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması

Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü

Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik

Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi

Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki

Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak