• BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Gazze'de 652'nci günde katliam sürüyor: Aç aç ölüyorlar

19 Temmuz 2025, Cumartesi 09:28
19 Temmuz 2025, Cumartesi 09:28
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Katil rejimin Gazze'deki saldırıları 652. gününde devam ediyor. Son 24 saatte 12 sivil, yardım noktası hedef alınarak şehit edildi. Ölü sayısı 58 bini geçti, 2 milyon insan açlık ve zorunlu göçle karşı karşıya.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 652. gününde devam ederken, bölgedeki insani felaket derinleşiyor. Gazze'de sivillere yönelik hava saldırılarında sabahtan bu yana en az 12 kişi şehit edildi, 70'ten fazla kişi ise yaralandı.

Filistinli sağlık kaynaklarına göre, Güney Han Yunus'taki Et-Tine Caddesi'nde yardım bekleyen sivillerin bulunduğu nokta hedef alındı. Saldırıda 12 kişi katledilirken, 70'ten fazla kişi yaralandı.

Ayrıca, sanayi bölgesine yakın bir noktada bir ailenin kaldığı çadırın vurulması sonucu en az 10 kişi yaralandı. Musa Ebu Musa Camii çevresindeki çadır bölgeleri de saldırıya uğradı.

Gece boyunca Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi ile kuzeydeki Han Yunus'un batı kırsalındaki sivil binalar bombalandı. Gazze Şehri'nin doğusunda ve El-Mevasi bölgesinde de evler yerle bir edildi.

Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız sürdürdüğü saldırılar sonucunda şehit edilen Filistinlilerin sayısı 58 bin 667'ye yükseldi. Yaralananların sayısı ise 139 bin 974'e ulaştı. Öte yandan, 11 binden fazla kişinin hâlen enkaz altında ya da kayıp olduğu belirtiliyor.

Gazze'deki abluka ve saldırılar nedeniyle insani kriz de derinleşiyor. Açlık nedeniyle şehit olan sivillerin sayısı gün geçtikçe artarken, uluslararası yardım kuruluşlarının verilerine göre yaklaşık 2 milyon kişi açlıkla yüz yüze yaşıyor.

18 Mart 2025'te ateşkesin bozulmasının ardından siyonist rejim, yardım noktalarını dahi hedef almaya başladı. Bu süreçte 7 bin 750 sivil daha şehit edilirken, sadece 27 Mayıs'tan bu yana yardım dağıtım noktalarında 851 kişi şehit edildi, 5 bin 634 kişi yaralandı.

Altyapı çöktü, şehir yok oldu

Saldırılar sonucu Gazze'deki altyapının yüzde 88'i kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 62 milyar dolarlık maddi hasarın oluştuğu bölgede 14 binden fazla aile tamamen yok edilirken, 2 bin 500 aile ise kayıtlarda dahi yer alamıyor.

Eğitim kurumları da hedef alınan yerler arasında. Saldırılar sonucu 149 okul ve üniversite tamamen, 369'u ise kısmen yıkıldı. Ayrıca 828 cami tamamen, 167 cami ise kısmen yok edildi. 19 mezarlık doğrudan hedef alındı.

Saldırılarda bugüne kadar 1582 sağlık çalışanı, 115 sivil savunma görevlisi, 220 gazeteci ve 754 yardım çalışanı da şehit oldu. (İLKHA)

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes

Dr. Demirbaş: İyot eksikliği metabolizmadan zekâya kadar her şeyi etkiliyor

Mardin’de 11’incisi düzenlenen “Gıda ve Tarım” fuarı açıldı

Batman’da apartman yangını: 1 İtfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi

Trump: israil, Batı Şeria'yı ilhak ederse ABD desteğini kaybedecek

Kızıltepe Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahiplerine yönelik kermes

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama