• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Gazze'de ateşkesin ardından yardım tırlarının ancak yüzde 28'i girebildi

06 Kasım 2025, Perşembe 16:35
06 Kasım 2025, Perşembe 16:35
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ateşkese rağmen boğucu ablukasını sürdüren işgalci siyonistler, Gazze Şeridi'ne girmesi gereken yardımların sadece yüzde 28'ine izin verdi.

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi, ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana Şeride giren toplam yardım miktarının, ateşkes düzenlemelerine ve beraberindeki insani mutabakatlara göre girmesi gereken miktarın yüzde 28'in üzerinde olmadığını belirtti.

Ofis, yaptığı açıklamada, Çarşamba akşamına kadar girmesi gereken 15 bin 600 kamyondan yalnızca 4 bin 45 kamyonun giriş yaptığını açıkladı. Bu yardım araçları arasında, 31 mutfak tüpü yüklü kamyon, fırın, hastane, jeneratör ve hayati sektörlerin işletilmesi için ayrılmış 84 dizel yakıt yüklü kamyon bulunuyordu.

Açıklamada, ateşkesin başlamasından bu yana günlük ortalama giriş yapan tır sayısının, insani protokol gereği günlük girmesi gereken 600 tırdan sadece 171 tır olduğu, bunun da işgalcilerin Gazze Şeridi'nde 2,4 milyondan fazla Filistinliye karşı boğma, aç bırakma, insani baskı ve siyasi şantaj politikasını sürdürdüğünü teyit ettiği belirtildi.

Ofis, bu sınırlı miktarların asgari gıda, tıbbi ve yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini, sivillerin temel yaşamsal ihtiyaçlarının korunması için Gazze Şeridi'nin günde en az 600 kamyon gıda, ilaç, yakıt, mutfak tüpü ve sağlık sektörü malzemelerini düzenli olarak göndermesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, işgalin Gazze Şeridi'ndeki sivil halkı, çocuklar, hastalar, yaralılar ve savunmasız grupların ihtiyaç duyduğu 350'den fazla temel gıdadan mahrum bıraktığı, sofralık yumurta, kırmızı et, beyaz et, balık, peynir, süt ürünleri, sebzeler ve besin takviyeleri gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra hamile kadınlar, hastalar ve bağışıklık sistemi zayıf olanların ihtiyaç duyduğu onlarca ürünün Gazze'ye girişini engellediği belirtildi.

Öte yandan, işgal yetkililerinin açıklamasına göre, meşrubat, çikolata, işlenmiş gıda ve cips gibi besin değeri düşük ürünlerin büyük miktarlarda piyasaya girmesine izin veriliyor. Bu ürünler, siyonist işgalinin tedarik zincirleri üzerindeki kontrolü nedeniyle gerçek değerlerinin 15 katından fazla fiyatlarla pazara sunuluyor. Bu durum, işgalin planlı açlık, gıda güvenliği kontrolü ve sivillerin doğrudan hedef alınması politikasını benimsediğini doğruluyor.

Ofis, Gazze Şeridi'ndeki hükümet organlarının, faaliyetleri yalnızca insani yardım sağlamaya odaklı olarak, BM kuruluşları, Arap ve uluslararası yardım kuruluşları ve örgütleriyle işbirliği yaparak, kararlı Filistin halkının yararına tüm şehitlere ve hayati merkezlere insani yardımların ulaşmasını sağlamak amacıyla insani yardımların girişini ve dağıtımını kolaylaştırmaya ve koordine etmeye tam olarak hazır olduklarını yineledi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Eskişehir’de oto hırsızlığı operasyonu: 11 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü

Mardin’de sopalı kavga kamerada: 1 yaralı

Gazze'de insani kriz derinleşiyor

GÜney Kore'den ham petrol kararı

İtalya'da çiftçiler maliyetlerdeki artışları protesto etti

Denizli’de 3.7 büyüklüğünde deprem

BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

İngiliz savaş gemisi doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı

Costa: Orta Doğu'daki savaşın tek bir kazananı var, o da Rusya

Samsun'da kamyon ile tramvay çarpıştı: 3 yaralı

ABD Savaş Bakanı: İran'a saldırılarımız en yoğun günü bugün!

AB: Mevcut petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış Rusya için beklenmedik gelirler sağlayabilir

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eskişehir’de oto hırsızlığı operasyonu: 11 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü