• BIST 100

    10840,59%1,05
  • DOLAR

    36,60% 0,09
  • EURO

    39,72% 0,19
  • GRAM ALTIN

    3522,36% 0,13
  • Ç. ALTIN

    5671,28% 1,27

Gazze'de ateşkesten buyana 150 Filistinli şehid edildi

DÜNYA 15.03.2025 22:13:29 0
Gazze

Gazze Filistin Hükümeti, işgalcilerin ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdüğünü ve ocak ayından bu yana 40’ı çocuk olmak üzere 150 Filistinliyi şehid ettiğini duyurdu.

Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin Hükümeti, işgalci siyonistlerin ateşkesin yürürlüğe girdiği ocak ayından bu yana 150 Filistinliyi şehid ettiğini açıkladı. Hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgalci siyonistlerin sivilleri hedef almaya devam ettiği belirtilerek, saldırılarda şehid olanların 40'ının çocuk olduğu vurgulandı.

Açıklamada, işgalci siyonistlerin özellikle sivil halkı, odun toplayanları ve evlerini kontrol edenleri kasıtlı olarak hedef aldığı kaydedilirken, bu saldırıların uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu ifade edildi. Ayrıca, işgalci siyonistlerin bugün Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırısında 9 Filistinlinin daha şehid olduğu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Beyt Lahiya'da düzenlenen son saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını ve hastanelere sevk edildiğini duyurdu. İşgalci siyonistlerin insani yardımları engellemesi ve Gazze Şeridi'ne elektrik tedarikini kesmesiyle birlikte, bölgede insani krizin daha da derinleştiğine dikkat çekildi.

Filistin Ulusal Konseyi ise, işgalci siyonistlerin Filistin halkına yönelik etnik temizlik politikası yürüttüğünü ve uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada, işgalci siyonistlerin bu saldırılarla Filistin halkını aç bırakmayı ve yerinden etmeyi hedeflediği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ise, işgalci siyonistlerin saldırıları nedeniyle 660 bin Filistinli çocuğun eğitimden mahrum kaldığını bildirdi. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de eğitimin devam etmesi gerektiğini ve çocukların yaşadığı travmaların ancak eğitimle aşılabileceğini ifade etti. (İLKHA)

 

İşgal Lübnan’da iki aracı bombaladı: 2 şehit

Paşinyan ve Pezeşkiyan görüştü

Hazine ve Maliye Bakanlığı, fal ve astroloji gelirlerini mercek altına aldı

Tren ve garlarda ücretsiz internet erişimi başladı

Dengbêj Kekê İsa Hakk'ın rahmetine kavuştu

Etiyopya'nın güneyinde bir otobüsün devrilmesi sonucu 15 kişi öldü

Türkiye'den Kuzey Makedonya'ya taziye mesajı

Gazze’de her geçen gün şehid sayısı artıyor

Bakan Tunç: Ceza infaz kurumlarında 75 bini aşkın hükümlü ve tutuklu eğitim görüyor

Zelenskiy, ateşkes koşulu olarak Rusya'ya toprak tavizi verilmesini reddetti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Rachel Corrie'nin onurlu duruşu asla unutulmaz

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Halepçe katliamını kınadı: Mazlumların yanındayız

Pakistan’da kolluk kuvvetlerine saldırı: 7 ölü 21 yaralı

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ta afet konutları şantiyelerinde inceleme yaptı

Van'da yetimlere iftar programı düzenlendi

Ermenistan tarafından Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı

Gazze’de işgal saldırısı: Bir şehit

Kuzey Makedonya'daki gece kulübü yangınında 51 kişi öldü

"Zekât ibadeti hakkıyla yerine getirildiğinde milyarlarca insan rahata kavuşabilir"

Dışişleri: Kırım’daki fiili durumu tanımıyoruz

Yeni Yüzyıl Partisi Çorum İl Başkanlığı görevine Zembil atandı

Ankara Valiliği 1126 kişinin tutuklandığını duyurdu

ABD, kartel üyesi 300 mahkum için El Salvador'a para verecek

Yetimler Vakfı Cizre'de yetimleri unutmadı

Araç markete daldı: 1 çocuk ve sürücü yaralandı

Suriye’de patlama: 16 ölü 18 yaralı

Adıyaman'da başıboş sokak köpekleri toplanmaya başlandı

Batman'da onlarca aileye Ramazan kolisi dağıtıldı

Vatandaşlar: Eski Ramazanlar daha bereketli ve anlamlıydı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR