• BIST 100

    10954,5%-0,76
  • DOLAR

    40,73% 0,07
  • EURO

    47,57% 0,55
  • GRAM ALTIN

    4383,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7029,21% -0,14

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

02 Mayıs 2025, Cuma 03:15
02 Mayıs 2025, Cuma 03:15
Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gece karanlığında ve işgalci siyonist hava kuvvetlerinin koruması altında, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz silahlı gruplar tarafından Gazze’nin çeşitli bölgelerinde gıda depolarına yönelik silahlı soygun ve hırsızlık gerçekleştirildi.

Kuds Press”e konuşan Filistinli bir güvenlik kaynağına göre, yaklaşık 50 kişiden oluşan, yüzleri maskeli silahlı bir grup, Amerikan yapımı M-16 tüfekleri kullanarak silahlı baskın düzenledi.

Bu kişiler, Gazze şehrinin kuzeybatısında yer alan “El-Meştel” otelinin içinde bulunan ve iş insanı Beşar el-Masri’ye ait “Gazze El-İzze Mutfakları” Derneği’ne tahsis edilmiş bir depodan onlarca ton gıda malzemesini çaldı. Bu dernek, binlerce yoksul ve muhtaç kişiye yemek sağlamayı amaçlıyordu.

Aynı kaynak, şehrin batısındaki Şati Mülteci Kampı’nda bulunan Dünya Gıda Programı'na (WFP) ait depoların da benzer bir saldırıya uğradığını, buradan da her gün binlerce öğün yemek dağıtıldığını belirtti.

Kaynak, ayrıca şunları söyledi:

“israil tarafından desteklenen bu silahlı gruplar, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) ait Sanayi Deposu'na da baskın düzenledi. Ayrıca, Şeyh Rıdvan Mahallesi’ndeki bazı özel tüccarlara ve kurumlara ait depoları da hedef aldılar. Şehrin güneyindeki Tel el-Heva ve Remal mahallelerinde birçok fırın ve ticari dükkânda da büyük hasar oluştu.”

Aynı kaynağa göre, tüm bu baskınlar sırasında işgale ait “Quadcopter” ve “SkyLark” tipi insansız hava araçları hava desteği sağladı; bu araçlar, yağmalama faaliyetlerini engellemeye çalışan her noktaya ateş açtı ve bombalar attı.

Bu saldırılar, Gazze’de işgali yürüttüğü “aç bırakma savaşı”nın tırmandığı bir dönemde gerçekleşti. Gazze’deki temel gıda ürünleri neredeyse tamamen tükenmiş durumda. İşgalci rejimin 2 Mart’tan bu yana sınır kapılarını kapatması sebebiyle, BM ve uluslararası kuruluşların yardım dağıtımı da tamamen durdu.

Yaşanan bu yağmalamalar, halk tarafından büyük bir öfke ve tepkiyle karşılandı. Halk, bu saldırıların, işgalin Gazze halkı üzerindeki baskıyı artırma ve iradelerini kırma yönündeki politikalarıyla birebir örtüştüğünü belirtti.

Olaylara tepki olarak, aralarında “El-Ğul” ailesinin de bulunduğu bazı Gazzeli aileler, saldırıları kınayan açıklamalar yayımladı. Bu aileler, özellikle “Hamad Protez Hastanesi” gibi hayati öneme sahip merkezlerin korunması için halkı nöbet tutmaya ve korumaya çağırdı.

Hatırlanacağı üzere, işgal ordusu 18 Mart 2025 sabahı itibariyle, 19 Ocak'ta yürürlüğe giren iki aylık ateşkes anlaşmasına rağmen, Gazze üzerindeki yoğun saldırılarına ve ablukasına yeniden başladı. Bu süre zarfında işgal, anlaşmanın maddelerini sürekli ihlal etti.

7 Ekim 2023’ten bu yana ise, ABD ve Avrupa’nın desteğiyle, işgal rejimi Gazze’de soykırım niteliğinde katliamlar gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 170 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı. Ayrıca 14 binden fazla kişi kayıp durumda. (İLKHA)

 

Bakan Yerlikaya'dan Çanakkale'deki orman yangınları hakkında açıklama

Kudüs Seriyyeleri ve Kassam, işgal ordusuna yönelik yıkıcı operasyonlar düzenledi

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Erdoğan: Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz

27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı

Anne ve Çocuk Sağlığı Tehlikede: Hastanede Pislik, Kırık Kapılar, Çalışmayan Klimalar!

Doğubayazıt’ta sağanak yağış sele neden oldu

HÜDA PAR'dan Gazze uyarısı: Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı!

Kılınç: YKS tercihlerini son güne bırakmak öğrenciyi paniğe sevk edebilir

Üründü: Gazze'de şehit edilen gazetecilerle gerçekler asla örtbas edilmeyecektir

Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi

Malatya'da karabuğday hasadına başlandı

MBB Başkanı Er: Kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıyoruz

Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

"israilli" gazeteci, Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için kurulan istihbarat hücresini ifşa etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de saldırıya uğrayan aile hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Batman'da su seviyeleri düşüyor: BASKİ'den tasarruf uyarısı

Batman'da 87 riskli yapı yıkıldı

Kavurucu sıcaklarda kalp krizine karşı 7 hayati önlem!

YÖK: YÖKSİS’te sızıntı ve yetkisiz erişim yok

Batman İl Özel İdaresi'nden "parsel satışı" uyarısı

Ergenlikte başlayan sorunlar ileri yaşlarda devam ediyorsa dikkat!

Bingöl’de binlerce kök kenevir ve skunk ele geçirildi

Memur-Sen: Memurun emeğini yok sayan teklifi reddediyoruz

Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Komisyonumuz çalışmalarına samimiyetle sahip çıkıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Temiz çevre bilincini ön plana çıkarıyoruz

Siirt’te ekmeğe Zam yapıldı

Psikolojik Danışman Sunar: Sınırsız ekran süresi kesinlikle verilmemeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Yerlikaya'dan Çanakkale'deki orman yangınları hakkında açıklama

Kudüs Seriyyeleri ve Kassam, işgal ordusuna yönelik yıkıcı operasyonlar düzenledi

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Erdoğan: Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz

27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı

Anne ve Çocuk Sağlığı Tehlikede: Hastanede Pislik, Kırık Kapılar, Çalışmayan Klimalar!

Doğubayazıt’ta sağanak yağış sele neden oldu