-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,38% -0,12
-
GRAM ALTIN
6221,30% -0,88
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Gazze'de işgalci saldırıları: 2 şehit, geniş çaplı yıkım
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist işgalcilerin ateşkesi ihlal eden saldırıları sürerken, Gazze'nin farklı bölgelerinde açılan ateş sonucu iki Filistinli şehit oldu, çok sayıda konut havaya uçuruldu.
Gazze Şeridi'nde siyonist işgalcilerin ateşkes ihlalleri 118'inci gününde de devam ederken, Cibaliya beldesinde açılan ateş sonucu iki Filistinli şehit oldu. Yerel kaynaklar, işgalcilerin Cibaliya el-Beled ve el-Vaha bölgelerinde sivilleri hedef aldığını bildirdi.
Aynı saldırılar kapsamında, Deyr el-Belah kentinin doğusunda bir kadın da işgalcilerin açtığı ateşle yaralandı. Bölgedeki sağlık kaynakları, sivillerin doğrudan hedef alınmasının ciddi endişeye neden olduğunu belirtti.
Öte yandan işgalciler, sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin farklı noktalarında geniş çaplı yıkım gerçekleştirdi. Gazze kentinin kuzeydoğusunda ve Gazze'nin kuzey bölgelerinde çok sayıda konut ve tesisin patlayıcılarla havaya uçurulduğu, şiddetli patlamaların çevreyi sarstığı aktarıldı.
Han Yunus'un güneydoğusunda da yeni bir yıkımlar gerçekleştirilirken, bölge yoğun askeri hareketliliğe sahne oldu. Ayrıca işgalci helikopterler Refah kentinde yoğun ateş açtı, kentte konuşlu zırhlı araçlardan da top atışları yapıldı. Han Yunus'un doğu ve güney bölgeleri ise tank atışlarıyla hedef alındı.
Gece saatlerinde ise işgalci hava saldırıları Han Yunus Mülteci Kampı'nda Abu Hatab ailesine ait bir evi vurdu. Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana işgalcilerin ihlalleri sonucu 192'si çocuk, 82'si kadın olmak üzere 599 Filistinli şehit oldu, 1526 kişi yaralandı.
7 Ekim 2023'te başlayan soykırım savaşı süresince ise Gazze'de 71 binden fazla Filistinli şehit edilirken, 171 bini aşkın kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler verilerine göre sivil altyapının yaklaşık yüzde 90'ı tahrip edilirken, yeniden imar maliyetinin 70 milyar doları bulduğu belirtiliyor. (İLKHA)
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı
Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor
Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı
Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı
Yükleniyor







