• BIST 100

    9102,02%-1,02
  • DOLAR

    39,56% 0,13
  • EURO

    45,45% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4282,67% 0,05
  • Ç. ALTIN

    6910,88% -0,44
GÜNDEM
Gazze'de işgalcilerin bombardımanından sağ kurtulan Mervan Atvan, kanser nedeniyle hayatını kaybetti
14 Mart 2025 11:54
SON GÜNCELLEME: 14 Mart 2025 11:54
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de siyonist işgalcilerin saldırılarından sağ kurtulan 68 yaşındaki Mervan Atvan, kanserle mücadele etmek için gerekli tedaviye ulaşamadan hayatını kaybetti.

Gazze'ye yönelik siyonist rejimin saldırılarında binlerce kişi hayatını kaybetmiş, yüzbinlerce kişi ise yaralanmıştı.

Bu saldırılardan sağ kurtulanlardan biri olan 68 yaşındaki Mervan Atvan, Gazze’deki hastanelerin bombalanması ve sağlık hizmetlerinin çökmesi nedeniyle kanser tedavisi görememişti.

Oğlu, babasının acilen Türkiye'ye getirilmesini istemişti

Filistinli Mervan Atvan, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle oğlunun çağrıları ve uluslararası yardım çabalarına rağmen tedavi edilemedi ve hayatını kaybetti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak Türkiye’de görev yapan oğlu Hüseyin Atvan, babasının sağlık durumu hakkında dünya kamuoyunu bilgilendirerek, babasının acilen Türkiye'ye getirilmesini istemişti.

Ancak, Gazze’nin hastanelerinin bombardıman nedeniyle işlevsiz hale gelmesi ve Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle Mervan Atvan’a gerekli tedaviye erişim sağlanamadı.

Hüseyin Atvan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurara,k babasının tedavisi için yardım talep etti. Nihayetinde, ateşkesin ardından Mısır’a nakledilen Mervan Atvan, burada tedaviye başlanamadan sağlık durumu kötüleşti.

Oğlu Hüseyin Atvan, babasının Türkiye'ye getirilip tedavi edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmişti, ancak tüm çabalara rağmen Mervan Atvan, tedavi edilemeden hayatını kaybetti.

Atvan’ın ölüm haberi, Gazze'deki insanlık dramının ne kadar derin ve geniş boyutlu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Birçok kişi gibi, Atvan ailesi de hem savaşın hem de sağlık krizinin kurbanı oldu.

Yaşananlar, Gazze’deki sağlık altyapısının çökmesi ve yerel hastanelerin işlevsiz hale gelmesi nedeniyle, hayatta kalanların tedaviye ulaşamama sorununu bir kez daha gündeme getirdi.

Mervan Atvan’ın acılı oğlu Hüseyin Atvan’ın çağrısı

Mervan Atvan’ın oğlu Hüseyin Atvan

Mervan Atvan’ın oğlu Hüseyin Atvan, babasının ölümünden önce yaptığı açıklamalarda şunları ifade etmişti: “Babamın tedaviye ulaşabilmesi için her kapıyı çaldım, ama maalesef hiçbir sonuç alamadık. Son ateşkeste Mısır’a sevk edilse de, tedavi olabilecek bir ortam yoktu. Türkiye’nin desteğini bekledim ama zaman kaybettik ve şimdi babamı kaybettim.” 

Gazze’deki durum ve insanlık krizi

Gazze, yıllardır süren kuşatma ve aralıklarla yaşanan yoğun bombardımanlar sonucu ciddi bir insani kriz ile karşı karşıya. Milyonlarca insan, ölüm ve hastalıkla mücadele ederken, sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve yaşam alanlarının yok olması, her geçen gün daha fazla can kaybına yol açıyor. Mervan Atvan’ın ölümü, bu büyük dramın sadece bir örneği olarak hafızalarda kalacak.

Atvan ailesinin yaşadığı acı, Gazze’deki halkın zor koşullar altında verdiği hayatta kalma mücadelesinin bir simgesi olmaya devam edecek. (İLKHA)

ABD ve Almanya'dan siyonist rejime savaş desteği: 14 yeni askeri kargo uçağı Tel Aviv'e ulaştı

AB'den tarihi açıklama: israilin Gazze savaşı soykırımdır

Norveç: israilin İran'a saldırısı uluslararası hukuka aykırı

İran ve siyonist rejim arasındaki savaşta sekizinci gün

HSK kararları Resmi Gazete'de

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için karne heyecanı

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Hizbullah: Bu süreçte tarafsız değiliz, İran'ın yanındayız

 Benzin ve motorine zam geliyor

İran'dan Kanal 14'e tahliye emri: Netanyahu'nun propaganda kanalı ve teröre destek veren bir merkez

Gazze'de can kaybı 55 bin 706'ya yükseldi

Dolmuş ve otomobil çarpıştı. 5 yaralı

BM: israil'in saldırılarının kitlesel insan göçü gibi bölgesel etkisinden endişeliyiz

Muğla açıklarında44 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu durdurulmalı

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: israil Lübnan topraklarından çekilmeli

March To Gaza heyetinden Faruk Dinç’e geçmiş olsun ziyareti

Mardin Kalesi çevresinde orman yangını: İki ayrı noktada alevler yükseldi

Sakarya'da 19 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

Mangal, her yıl yüzlerce hektar ormanı kül ediyor!

Malatya'da depremzedelerin kura heyecanı

HÜDA PAR heyetinden Tarsus medyasına ziyaret

HÜDA PAR: Açılan alan sonrası dönemde Kürtleri yozlaştırma projeleri devreye sokulmak isteniyor

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Başka gazeteler kapanmadan yerel basın desteklenmeli

Filistin Diplomasi Merkezi’nden Milletvekili Dinç'e geçmiş olsun ziyareti 

Balıkesir'de orman yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, hedefliyoruz

BM: 2 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ve Almanya'dan siyonist rejime savaş desteği: 14 yeni askeri kargo uçağı Tel Aviv'e ulaştı

AB'den tarihi açıklama: israilin Gazze savaşı soykırımdır

Norveç: israilin İran'a saldırısı uluslararası hukuka aykırı

İran ve siyonist rejim arasındaki savaşta sekizinci gün

HSK kararları Resmi Gazete'de

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için karne heyecanı

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem