Gazze'de katledilen gazeteciler için TV kanallarından ortak tepki

Tarih: 07.04.2025 21:00 Güncelleme: 07.04.2025 21:00
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gazze'de yaşanan son saldırılarda şehit olan gazeteci Hilmi el-Fakavi ve tüm şehitlerin anısına Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması Platformu tarafından ana haberde 1 dakikalığına ekranların karartılması çağrısına güçlü destek geldi.

Ulusal ve uluslararası alanda yayın yapan TV kanallarından kimisi ekranlarını 1 dakikalığına tamamen karartırken kimisi ise stüdyonun ışıklarını kapatarak ön planda son saldırıda şehit olan Hilmi el-Fakavi olmak üzere Gazze'de şimdiye kadar şehit olan 210 gazetecinin fotoğrafları arka planda tek tek gösterildi.

3 kıtada yayın yapan Rehber TV ana haberin açılışında yaşanan katliamları anlatarak katledilen gazetecilerin anısına tepki olarak 1 dakikalığına ekranını karartı.

TRT ve TRT Haber ise Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması Platformu tarafından hazırlanan "Hakikatin Üzerine Bomba Yağdırıyorlar" başlıklı görseli yayına verdi ve sunucular tarafından işgal rejiminin yaptığı katliamlar ve gazetecilerin hedef alınmasını anlatıldı.

TRT World kanalı da stüdyoyu karartarak dev ekranlarda son saldırıda şehit olan Hilmi el-Fakavi ön planda olacak şekilde şimdiye kadar katledilen 210 gazetecinin fotoğraflarının yer aldığı görseli uzun süre ekranda tuttu.

Haber Türk kanalı da ana habere Gazze'de yaşanan katliamlarla başlayarak son saldırılarda katledilen gazeteci üzerinden yaşanan katliamları kınadı.

Kanallardan tvnet de işgal rejiminin gazetecileri hedef alarak katledip hakikatin üstünün örtmeye çalıştığını vurgulayarak yaşanan zulmü dile getirdi.

A Haber, TV 24, CNN Türk, TGRT ve daha birçok kanal da yaşanan katliamı kınayan haberler yaptı.

TRT Afrika, TRT Global ve TRT World, TRT Arabia ve TRT Balkan da sosyal medya hesaplarından katliamı telin eden ortak bir video yayımladı. (İLKHA)

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!

Rusya'dan Ukrayna'ya rekor sayıda insansız hava aracı ile saldırı

Rubio ile Lavrov Malezya’da bir araya geldi

Kamyon uçuruma devrildi: 2 ölü

Siyonist işgalciler Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

Bakan Kacır: Türkiye'nin 81 şehrini kalkınma yolculuğuna dahil ettik

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 3 gzaltı

Malatya'da bir mobilya deposunda yangın

BM: israil sivillere yönelik ayrım gözetmeksizin saldırılarına devam ediyor

AB: Gazze'ye insani yardım için yeni geçiş noktaları açıklacak

Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil bariyere çarptı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Fransa ile İngiltere'den nükleer caydırıcılık anlaşması

Diyarbakır’da trafik kazası: 1’i ağır, 4 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

ABD'de tünel inşaatı çöktü: Mahsur kalan 31 işçi kurtarıldı

Bilecik'te orman yangını

Ebu Ubeyde: Batı Şeria ve Kudüs’te direniş eylemlerini tırmandırın

Mardin'de 8 yıllık husumet yapılan törenle sona erdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi

Yunan limanı işçileri, işgal rejimine giden askerî yükü boşaltmayı reddetti

Yunanistan'da orman yangını

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 762'ye yükseldi

MSB: Bedelli askerlik 280 bin 850 lira

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Özellikle çalışan, üreten gençler bizim için çok önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Yükleniyor