• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

GÜNDEM 8.06.2025 13:00:29 0
Gazze

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde de devam etti. Sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 21 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.

Gazze'deki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, siyonist işgal ordusunun sabahın erken saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda 21 Filistinli katledildi.

En ağır saldırılardan biri Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye bölgesine yapıldı. Burada düzenlenen bombardımanda 8 kişi şehit oldu. Aynı zamanda Han Yunus'un doğusundaki Ma'n bölgesinde iki kişinin naaşı enkaz altından çıkarıldı.

Öğle saatlerinde ise Han Yunus'un Muwasi bölgesinde, yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırları hedef alan bir İHA saldırısında ikisi çocuk 5 kişi şehit oldu. Daha önceki bir saldırıda yaralanan küçük Dima Ebu Musa da yaşam mücadelesini kaybetti.

Refah kentinde ise insani yardım merkezinin yakınına açılan ateş sonucu 4 kişi şehit oldu, 70'ten fazla kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin ortasındaki Netzarim Koridoru yakınındaki yardım noktasında da bir Filistinli daha şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Öte yandan, işgal ordusu Cebaliye ve Gazze kentinin doğusunda çok sayıda sivil yapıyı ve evi yerle bir etti.

Gazze'deki sağlık sistemi çökme noktasında

Sağlık kaynakları, Gazze'deki hastanelerde yakıt stoklarının sadece iki gün yetecek kadar kaldığını, güneydeki hastanelere ulaşımın ise büyük ölçüde kesildiğini belirtti.

UNRWA'dan uyarı:

Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) dün yaptığı açıklamada, Gazze'de uygulanan yardım dağıtım modelinin "etkisiz" olduğunu belirterek, "Bu sistem, insanları ölüme çağırmakla eşdeğer" ifadelerini kullanmıştı.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de devam eden saldırılarda toplam şehit sayısı 54 bin 772'ye, yaralı sayısı ise 125 bin 834'e ulaştı. Gazze halkı, Kurban Bayramı'nı bir kez daha yıkım, yas ve açlık içinde geçiriyor. (İLKHA)

Hafif ticari araç takla attı: 2 ölü, 3 yaralı

İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı

Bir kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı silahlı kavgada firar eden 5 şahıs yakalandı

Danimarka, Grönland çevresinde askeri harekat başlattı

ABD'de en az 16 kişiyi taşıyan uçak yere çakıldı

HAMAS: Madleen gemisindeki aktivistlerin hayatından israil sorumludur

Diyarbakır'daki yangın faciasında 2 tutuklama

İzmir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalcilerin "yardım tuzaklarında" 125 kişi şehit oldu, 736 kişi yaralandı

Antalya'da  Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına muhtaç ailelere kurban eti dağıtıldı

Los Angeles protestoları New York'a da sıçradı: Onlarca gözaltı

Rusya'dan esir takasına ilişkin yeni açıklama

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Van'da 87 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi yaralandı

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Malatya'da baraka yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangında hayatlarını kaybeden Çavdar ailesinin taziyesine katıldı

Malatya’da park halindeki otomobil alev aldı

Davet ve Gençlik Hareketi bayramlaşma etkinliğinde buluştu

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Çin bandıralı balıkçı gemisi Filipinler'de karaya oturdu

İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor

Mardin’de akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü 3’ü ağır 10 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 880'e yükseldi

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ