11094,46%-1,12
41,60% 0,10
49,01% 0,46
5187,03% 0,42
8509,68% 0,10
Gazze Sağlık Bakanlığı, devam eden saldırılar nedeniyle sağlık çalışanlarının hayatlarını riske atarak görevlerini sürdürdüğünü duyurdu.
Perşembe sabahı yapılan açıklamada, Şifa Tıp Kompleksi, Kudüs Hastanesi ve El-Hilu Hastanesi'ne ulaşımın "son derece tehlikeli" olduğu ifade edildi.
Bakanlık, uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, sağlık merkezlerinin ve çalışanlarının korunması, ayrıca hastanelere güvenli erişimin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Gazze'de sağlık altyapısı büyük ölçüde felce uğramış durumda. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, 20 hastanenin tamamen hizmet dışı kaldığını, sadece 8 hastanenin kısmi kapasiteyle çalışabildiğini açıklamıştı. Ancak bu hastaneler de sürekli bombardıman tehdidi altında faaliyet göstermeye çalışıyor.
Siyonist rejim, 11 Ağustos'tan bu yana Gazze'ye yönelik kapsamlı saldırılar düzenliyor. Amaç, kenti tamamen yıkmak ve sivilleri zorla güneye göçe zorlamak olarak değerlendiriliyor. (İLKHA)