Medya Ofisi, gazeteci Hilmi Fakavi’nin Han Yunus kentinde, Nasır Hastanesi yakınlarında gazetecilere ait bir çadırın hedef alınması sonucu şehit düştüğünü hatırlattı.
Ofis, böylece işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bu yana şehit olan gazeteci sayısının 210’a yükseldiğini kaydetti.
Şehit gazeteci Hilmi Fakavi’nin Filistin Bugün Haber Ajansı'nda görev yaptığı ve işgalin işlediği suçları takip ederek mesleki görevini yerine getirdiği sırada hedef alındığı belirtildi.
Aynı saldırıda genç Yusuf el-Hazindar da şehit olurken, dokuz gazeteci çeşitli derecelerde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
Yaralanan gazetecilerin Hasan Islih, Ahmed Mansur, Ahmed El-Ağa, Muhammed Fayik, Abdullah El-Atar, İhab El-Berdini, Mahmud Avad, Macid Kadih ve Ali Islih olduğu açıklandı.
Hükümet Medya Ofisi, Filistinli gazetecilerin hedef alınmasını en sert ifadelerle kınayarak, bunun “özgür seslerin sistematik biçimde susturulması” yönündeki işgal politikasının bir parçası olduğunu vurguladı. Ofis, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na, Arap Gazeteciler Birliği’ne ve tüm küresel medya kuruluşlarına, bu devam eden suçları kınamaları ve Filistinli gazetecilerin uluslararası düzeyde korunmasını sağlamak için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
Medya Ofisi, siyonist işgalini, ABD yönetimini ve İngiltere, Almanya ve Fransa gibi bazı Avrupa ülkelerini bu suçtan dolayı doğrudan sorumlu tuttu. Uluslararası toplumun sessizliğinin, bu ihlallerin sürmesine zemin hazırladığını belirtti.
Açıklamada, basın özgürlüğü ve insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası örgütlere, işgalin hesap vermesi ve savaş suçlularının uluslararası adalet önüne çıkarılması için somut adımlar atılması çağrısında bulunuldu.
Son olarak, açıklama şu sözlerle son buldu:
“Şehit gazetecilerin kanı boşa akmayacak. Filistin basın camiası, halkımıza karşı işlenen israil suçlarını belgelemeye ve dünyaya duyurmaya kararlılıkla devam edecektir.” (İLKHA)