• BIST 100

    11093,29%-0,52
  • DOLAR

    41,57% 0,02
  • EURO

    48,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    5097,10% 1,43
  • Ç. ALTIN

    8284,29% 0,00

Gazze’de siyonist rejimin soykırım saldırısı 675'inci gününde

11 Ağustos 2025, Pazartesi 10:01
11 Ağustos 2025, Pazartesi 10:01
Gazze’de siyonist rejimin soykırım saldırısı 675
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, Gazze’deki katliamına 675 gündür aralıksız devam ediyor. Bugün yaşanan saldırılarda 10 kişi şehit düştü.

Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik soykırım saldırısı 675'inci gününe girdi. Rejim, ABD’nin siyasi ve askeri desteği ile uluslararası toplumun sessizliği ve ihaneti nedeniyle hava ve kara saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen onlarca hava saldırısında 10 kişi şehit oldu.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, Han Yunus kentinde sabaha karşı gerçekleşen siyonist drone saldırısında 7 kişi şehit düştü. Ayrıca, Gazze şehrinde sabahın erken saatlerinde, bir çadırda bulunan göçmenlere yönelik düzenlenen hava saldırısında eş ve çocuklarıyla birlikte üç kişi hayatını kaybetti.

Saldırılar Gazze’nin farklı noktalarında devam ediyor. Zeytin Mahallesi’nde düzenlenen hava saldırısında çoğunluğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Rejim, Gazze’nin doğu kesimindeki bazı konutları yıktı ve Kuzeydoğu’daki El-Tuffah bölgesinde robotlu patlayıcılarla saldırılar gerçekleştirdi.

Ayrıca, işgal helikopterleri El-Nuseyrat mülteci kampındaki bir apartmana saldırdı.

Gece yarısına yakın zamanda, Gazze’nin batısında bulunan Şifa Hastanesi yakınlarındaki gazeteciler çadırına yapılan doğrudan saldırıda 7 kişi şehit düştü. Şehitler arasında Al Jazeera muhabirleri Enes El-Şerif ve Muhammed Kureyka ile fotoğrafçılar İbrahim Zahir ve Muhammed Nofel de bulunuyordu. Saldırıda ayrıca ekip şoförü hayatını kaybetti, bir gazeteci de yaralandı.

Dün gerçekleşen saldırılarda ise 52 kişi hayatını kaybetti; bunların 26’sı açlıkla mücadele eden sivillerdi.

Siyonist rejimin, Gazze’de sürdürdüğü soykırımda 61 bin 430 şehit ve 153 bin 213 yaralı bulunuyor. Yaklaşık 10 bin kişi kayıp ve bölgedeki milyonlarca kişi ise zorunlu göçle yüz yüze. Sağlık ve eğitim çalışanları dahil olmak üzere çok sayıda sivil katledildi.

Rejim, 27 Mayıs 2025’ten bu yana sivilleri toplu katliamlara maruz bırakıyor. Resmi verilere göre, insani yardım faaliyetlerinin üzeri örtülerek, siviller "insani" amaçlarla gerçekleştirilen sahte operasyonlarla hedef alınıyor.

Meydana gelen kıtlık ve kötü beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 217’ye ulaşmış durumda, bunların arasında 100 çocuk bulunuyor.

Siyonist rejim, sağlık çalışanları, sivil savunma personeli ve yardım görevlilerini de hedef alarak yüzlerce kişinin şehit olmasına yol açtı.

Bugüne kadar 15 binden fazla katliam gerçekleştirildi, 14 binden fazla aile yok edildi, 2 bin 500 aile ise tamamen nüfus kayıtlarından silindi.

Resmi ve uluslararası kaynaklara göre, Gazze’deki yapıların yüzde 88’i hasar gördü, toplam zarar 62 milyar doları aştı. Rejim, bölgenin yüzde 77’sini işgal ederek ateş, yıkım ve zorunlu göç politikalarını sürdürüyor.

Eğitim kurumları ve ibadet yerleri de büyük oranda tahrip edildi. 149 okul ve üniversite tamamen yıkıldı, 369’u kısmen zarar gördü. 828 cami tamamen, 167 cami ise kısmen yok edildi. Ayrıca 19 mezarlık da tahrip edildi. (İLKHA)

Vietnam'da Bualoi tayfunu etkili oluyor

Siirt'te iş yerlerinde denetim: 7 işyerine ceza, 3 işyeri mühürlendi

Kardiyoloji Uzm. Dr. Melek: Kalp damar hastalıklarının önüne geçmek bizim elimizde

Şanlıurfa’da 200 dönümlük tarla kaçak elektrikle sulandı

Sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 24 şehit

Öğrencilere su verimliliği anlatıldı

Batman ve Mardin Eğitim Araştırma Hastanelerinde çapraz değerlendirme

Atriyal fibrilasyon tedavisinde yeni nesil yöntem: PFA

Şifa Tıp Kompleksi'ne siyonist rejimin saldırıları nedeniyle erişim kesildi

Batman'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

BESO: Batman'da tekstil fuarına yoğun katılım bekleniyor

Trump'ın Gazze planında ilerleme kaydedildiği iddiası

Batman'da yurtta "Uyum ve İletişim" semineri

Batman'da minik bağışçılar kumbaralarını Gazze için Umut Kervanı'na teslim etti

Şifa Hastanesi Müdürü: Gazze her gün en az 50 şehit veriyor

Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijital uygulaması MEBİ platformu, öğrencilere tanıtıldı

AB Zirvesi öncesi gökyüzü kapatıldı: Drone yasağı devrede

Yemen: "Filistin‑2" ile Yafa'da hassas hedefleri vurduk

Sözleşmeli sağlık personeli alımı için tercih süreci başladı

Meteoroloji’nin uyardığı Bursa’da haftanın ilk günü yağmurla başladı

Prof. Dr. Sümer: Alzheimer sadece ilaçlarla yönetilebilen bir hastalık değildir

İran, işgal rejiminin casusunu idam etti

Brent petrol 68,77 dolardan işlem görüyor

Eylülde ekonomik güven endeksi arttı

Mardin’de 57 firari yakalandı

İşgalciler Gazze'de konut ve binaları sistematik şekilde yıkmayı sürdürüyor

Avrupa yaptırımları siyonist rejimin silah pazarını daraltıyor

Gazze'de 724'üncü gün: Siyonist rejimin imha savaşında yeni katliamlar

Şanlıurfa’da sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti

Yerlikaya: 537 kişiyi dolandıran şebeke çökertildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vietnam'da Bualoi tayfunu etkili oluyor

Siirt'te iş yerlerinde denetim: 7 işyerine ceza, 3 işyeri mühürlendi

Kardiyoloji Uzm. Dr. Melek: Kalp damar hastalıklarının önüne geçmek bizim elimizde

Şanlıurfa’da 200 dönümlük tarla kaçak elektrikle sulandı

Sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 24 şehit

Öğrencilere su verimliliği anlatıldı

Batman ve Mardin Eğitim Araştırma Hastanelerinde çapraz değerlendirme