-
BIST 100
15736,71%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,30% 0,09
-
GRAM ALTIN
6321,36% 1,21
-
Ç. ALTIN
10554,54% -0,56
Gazze'de soykırım 731'inci gününde: 67 binden fazla şehit, 169 bin yaralı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız desteğiyle Gazze'de soykırımını sürdürüyor. 731'inci güne giren saldırılarda 67 binden fazla Filistinli şehit oldu, 169 binden fazlası yaralandı. Açlık, yıkım ve zorla göç, 2 milyondan fazla insanı ölümle yüz yüze bırakıy
Siyonist rejim, Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını 731'inci günde de sürdürüyor. ABD'nin siyasi ve askeri desteğiyle yürütülen saldırılar, açlıkla boğuşan ve yerinden edilen sivilleri hedef almaya devam ediyor. Uluslararası sessizlik ve etkisiz tepkiler, işgalcilerin katliamlarını daha da yoğunlaştırıyor.
Yerel kaynaklara göre işgalciler, ABD Başkanı Donald Trump'ın üç gündür dile getirdiği ateşkes çağrılarını yok sayarak onlarca hava saldırısı düzenledi ve yeni katliamlar işledi. Gazze'deki insani felaket her geçen gün ağırlaşıyor.
Sağlık kaynakları, sabahın erken saatlerinden itibaren farklı bölgelerde çok sayıda Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi. İşgal ordusu Gazze Vadisi Köprüsü çevresini top atışlarıyla hedef aldı, Han Yunus'un kuzeyi hava saldırılarıyla vuruldu, Bureyc Mülteci Kampı'nın kuzeyi de ağır topçu atışına maruz kaldı.
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana 67 bin 139 Filistinli şehit oldu, 169 bin 583 kişi yaralandı, 10 binden fazlası kayıp. Açlık nedeniyle aralarında 154 çocuğun bulunduğu 459 kişi hayatını kaybetti. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar en fazla hedef alınan kesimler arasında yer aldı.
Katliamda 20 binden fazla çocuk ve 12 bin 500 kadın şehit oldu. Şehitler arasında 8 bin 990 anne bulunuyor. Binden fazla bebek hayatını kaybetti, bunların 450'si savaş sırasında doğduktan sonra şehit edildi.
İşgalciler 18 Mart 2025'teki ateşkesten sonra saldırılarını daha da artırarak 13 bin 549 kişiyi şehit etti. Ayrıca dağıtım noktalarını tuzağa dönüştürerek 27 Mayıs'tan bu yana 2 bin 605 kişiyi öldürdü.
Soykırım, sadece insan canına değil Gazze'nin altyapısına da büyük zarar verdi. Hükümetin verilerine göre Gazze'deki binaların yüzde 88'i yıkıldı, kayıpların toplamı 62 milyar doları geçti. 15 binden fazla katliam işlendi, 14 binden fazla aile hedef alındı, 2 bin 700 aile tamamen yok oldu.
Eğitim ve ibadet kurumları da hedef oldu. 163 okul, üniversite ve eğitim kurumu tamamen, 369'u kısmen yıkıldı. 833 cami tamamen, 167 cami kısmen yıkıldı. 19 mezarlık da saldırılarda tahrip edildi.
Resmi verilere göre 1.670 sağlık çalışanı, 139 sivil savunma görevlisi, 248 gazeteci, 173 belediye çalışanı ve 780 yardım güvenlik görevlisi şehit oldu. Ayrıca 860 sporcu da saldırılarda hayatını kaybetti.
731 gündür süren soykırım, 2 milyondan fazla Filistinliyi açlık, göç ve ölüm kıskacında tutmaya devam ediyor. (İLKHA)
İran’da 120 kültürel alan ABD-siyonist rejim saldırılarında zarar gördü
Siyonist işgal çetesi Filistinlilerin hayvanlarını çalıyor
Çiftçilere 8 milyar 737 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
Biber fiyatlarına yönelik denetim başlatıldı
Malatya'da bilgisayar ve robotik kodlama eğitimleri verilecek
Göçmen kaçakçılığına operasyon: 101 düzensiz göçmen yakalandı
Aydın’da 2 göçmen kaçakçısı ve 101 düzensiz göçmen yakalandı
Şubat ayında kurulan şirket sayısı arttı, kapananlar azaldı
Emlakçılar: Konut piyasası son 20 yılın en durgun dönemini yaşıyor
Suudi Arabistan’dan ABD’ye İran için çağrı: Saldırıların genişlemesi lazım
Konya’da Turizm Geliştirme Ajansı toplantısı gerçekleştirildi
Memur-Sen’den ABD Büyükelçiliği önünde 'Savaşa Hayır' eylemi
Konya’da motosiklet hırsızı yakalandı
Gaziantep'te bya silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı
Van’da seyir halindeki araç alev aldı
Batman'da 7 araçlı zincirleme trafik kazası
Alzheimer hastalarına teknolojik koruma: 93 kişiye GPRS takip cihazı
ABD, İran topraklarından zenginleştirilmiş uranyumu çıkarabilir mi?
İran, Körfez operasyonlarını sürdürüyor: Kuveyt ve Suudi Arabistan'daki ABD üsleri hedef alındı
Bener’den mazlumlar için çağrı: Bir mümin zulme kayıtsız kalamaz
Marmaris Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: 13 gözaltı
İzmir’de hastanede taciz iddiası
Trump’ın politikaları Londra’yı alternatif ittifaklara itiyor
Diyarbakır’da silahlı kuyumcu soygunu kameralara yansıdı
HAMAS: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatma kararı planlı bir Yahudileştirme girişimidir
İstanbul’da engelli vatandaşlar için "Engelsiz Şarj" uygulaması hayata geçirildi
Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim, bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir
Kanada'da İslami eğitim veren okullara ilgi artıyor
Yükleniyor







