Tarih: 25.10.2024 14:58

Gazze'de yaşanan katliama Malatya'dan tepki

Facebook Twitter Linked-in

Cuma namazı çıkışı Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde bir araya gelen Malatyalılar, basın açıklaması düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasının ardından guyabi cenaze namazı kılındı.

Grup adına basın açıklamasını Kudüs Kardeşlik Platformu adına Bilal Karaduman okudu. Açıklamasında Karaduman, bir yılı aşkın bir süredir soykırım altında inleyen Gazze’de her geçen gün yeni bir katliam işlenmekte olduğunu söyledi.

Karaduman, "Filistin ve Lübnan direnişi karşısında rezil olan siyonist israil rejimi güçleri, içerisinde bulunduğu durumun acısını sivillerden çıkarmaktadır. Bu bağlamda son olarak Gazze’nin Cibaliye bölgesinde yeni bir vahşete imza atan israil güçleri, 150’yi aşkın kardeşimizi şehit etmiştir. Cibaliye’de sivilleri tam anlamıyla ablukaya alan siyonistler her türlü insanlık dışı muameleyi uygulamaktadır. siyonist israil güçleri, sivillerin hiçbir yere ve hiçbir şeye ulaşmaması adına çeşitli zulümler gerçekleştirmektedir. İslam ülkelerinin liderlerinin acziyet ve sessizliğinden güç alan siyonist israil rejiminin katliamlarının mevcut şartlar altında durmayacağı aşikardır. Öyleyse içerisinde bulunulan şartlar değişmeli ve İslam ülkelerinin liderleri akıllarını başlarına almalıdır." dedi.

"Yaşananlar karşısında sessizliğini koruyan yahut söz ile yetinen Müslüman idareciler bilmelidir ki; israile karşı harekete geçmedikleri takdirde sıra er ya da geç kendi ülkelerine de gelecektir." diyen karaduman,"Öyle ki; bugün Gazze ve Lübnan’da soykırım ateşi yakan Siyonizm’in üzerine beton dökülmedikçe söz konusu ateş İslam coğrafyasının tamamına yayılacaktır. Bizler Siyonizm’in kökünü kurutmaya yeminli Anadolu insanları olarak belirtiyoruz ki; Gazze Soykırımı’nın henüz başında 'Yeşaya Kehaneti'nden bahseden Netanyahu’nun anlayacağı tek dil güçtür. Arz-ı Mevud Bakanlığı kurmak suretiyle topraklarımıza göz diken israil rejiminin anlayacağı tek dil güçtür. PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleri aracılığıyla ülkemizi her fırsatta kana bulamaya yeltenen, daha dün Ankara'da TUSAŞ'ta kardeşlerimizi şehit eden siyonist bağlantının sahiplerinin anlayacağı tek dil güçtür. Bu bağlamda; başta kendi ülkemizin yöneticileri olmak üzere tüm İslam ülkelerinin liderlerinden bir an evvel israil rejimine karşı harekete geçmelerini istiyoruz. Bizler; İslam ülkelerinden israil rejimine giden petrol istemiyoruz. Bizler; İslam ülkelerinin başkentlerinde israil büyükelçilikleri görmek istemiyoruz. Bizler; İslam ülkelerinin israil ile herhangi bir ilişki içerisinde olmasını istemiyoruz. Peki biz ne istiyoruz? Bir an evvel israil ile tüm ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Bir an evvel İslam Barış Gücü’nün oluşturulup israil rejimine müdahale edilmesini istiyoruz. Bir an evvel İslam Birliği’nin kurulmasını ve israilin İslam coğrafyasının ortasından çıkarılmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —