• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Gazze'deki El Avde Hastanesi Müdürü: Durum korkunç, doktorlarımız yok ve yakıtımız bitecek

DÜNYA 2.11.2024 12:31:49 0
Gazze

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Avde Hastanesi Müdürü Muhammed Salha, yakıtın yarın tükeneceği uyarısında bulunarak, işgalin 29 gündür işlediği soykırım ve katliamına maruz kalan kuzeyde sağlık durumunun daha da kötüleştireceğine dikkat çekti.

Salha, bugün basına yaptığı açıklamada, çok sınırlı imkanlarla ve tek bir doktorla çalıştıklarını ve El Avde Hastanesi'nin şu anda beyin, sinirler, kan damarları, gözler ve kemiklerde acil cerrahi müdahale gerektiren yaralanmaların sayısının arttığı bir dönemde Gazze'nin kuzeyinde genel cerrahi doktoru bulunan tek hastane olduğunu söyledi.

Hastanenin aldığı yaralanmaların yüzde 70'inden fazlasının acil cerrahi müdahaleler gerektirdiğine dikkat Salha, hastanede ve kuzeydeki diğer tıbbi tesislerde benzeri görülmemiş bir şekilde kötüleşen durumla ilgili ciddi endişelerini dile getirdi.

Salha, kuzeydeki şehirlerin durumunu, özellikle tıbbi personel ve gerekli malzemelerin akut kıtlığı ve işgalin hastaneleri kasıtlı olarak hedef alması kapsamında "korkunç" olarak nitelendirdi.

İşgal ordusunun ambulansları imha etmesi ve Filistin Sivil Savunması'nın görevini yapmasına engel olması nedeniyle yaralı Filistinlilerin sahada hedeflenen yerlerden nakledilmesiyle ilgili büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Salha, "Yaralılar şimdi yürüyerek gelen vatandaşların omuzlarında ve bazı durumlarda hayvanların çektiği araçlarla hastaneye götürülüyor." dedi.

Salha, hastanenin işgal ordusu tarafından tekrarlanan ateş altında olduğunu, bunun da işin ilerlemesini engellediğini ve hastaların ve sağlık personelinin yaşamları için tehdit oluşturduğunu açıkladı.

El Avde Hastanesi Müdürü Muhammed Salha, yaraların ölçeğinin yanı sıra ilaç ve temel tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hastanedeki sağlık personeli üzerinde büyük bir baskı olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ