• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

31 Mart 2025, Pazartesi 04:27
31 Mart 2025, Pazartesi 04:27
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'deki hükümet, Refah kentinde insani görevlerini yürüten 15 personelini katletmesini kınayarak, uluslararası bağımsız soruşturma çağrısı yaptı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgal ordusunun Gazze'de Filistin Kızılay bünyesinde çalışan 8 sağlık çalışanı, 6 sivil savunma görevlisi ve bir Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanını öldürmesini kınadı.

Açıklamada, işgal ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yaralıları tahliye etmek için görevlerini yürüttüğü sırada sağlık görevlilerini katlettiği belirtilerek, "İşgalci israil ordusunun insani görevini yürüten 15 personeli doğrudan hedef alarak ve sahada infaz ederek işlediği korkunç barbarca suçu en güçlü şekilde kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, işgal rejiminin tıbbi ve insani alanda faaliyet gösteren çalışanları sistematik bir şekilde hedef alma politikası yürüttüğü vurgulandı.

Katledilen kişilerden bazılarının elleri bağlı, başlarına ve göğüslerine ateş açılmış ve derin bir çukura gömülmüş şekilde bulunmasının işgal ordusunun bu kişileri rastgele hedef almadığını ve kasıtlı bir şekilde infaz ettiğini kanıtladığı belirtildi.

Siyonist rejimin işlediği savaş suçu ve insanlığa karşı suçlardan Tel Aviv yönetiminin yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi soykırıma katılan ülkeler de sorumlu tutuldu.

Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler (BM), BM Güvenlik Konseyi ve tüm insan hakları ve insani kuruluşlara acil harekete geçilmesi çağrısı yapılarak, "Gazze Şeridi'ndeki sağlık ve insani personelin korunması, hedef alınmadan ve engelsiz bir şekilde görevlerini yapabilmelerini için acil eylem çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Filistin Kızılayından 23 Mart'ta yapılan açıklamada, Refah'taki saldırıda yaralananları kurtarmak için bölgeye gönderilen 4 ambulansın ve içindeki ekiplerin, işgal ordusu tarafından kuşatma altına alındığı ve bazı sağlık görevlilerinin saldırıda yaralandığı bildirilmişti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından dün yapılan açıklamada Refah'ta hedef alınan ve cansız bedenlerine ulaşılan 14 kişiden bazılarının ellerinin bağlı, başlarına ve göğüslerine ateş açılmış ve derin bir çukura gömülmüş vaziyette bulunduğu belirtilmişti. (İLKHA)

Trump ve Putin Alaska'da görüştü: "Yapıcı" ve "ayrıntılı"

Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi

5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'daki orman yangınları yerleşim yerine yaklaştı

Pakistan'da sel felaketi: 194 can kaybı

Gazze'de can kaybı 61 bin 827’ye yükseldi

Konya’da çıkan yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi

Anamur'da bir ilk: Hafızlık icazet merasimi

Kocaeli'de orman yangını

HAMAS ve Filistinli gruplardan “büyük israil” planına karşı çağrı

Suriye'de orman yangınları sürüyor

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump ve Putin Alaska'da görüştü: "Yapıcı" ve "ayrıntılı"

Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı