GÜNDEM 19.03.2025 13:54:30 0

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

Gazze
Haberi Sesli Oku

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çekmek için Ulus'taki PTT önünde basın açıklaması düzenledi. Katılımcılar, Gazze halkının yaşadığı drama sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

ANFİDAP, Gazze'de devam eden soykırım ve açlığa tepki göstermek amacıyla Ulus'taki PTT önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte, Gazze halkının yaşadığı insanlık dramına dikkat çekilerek, sorumluların hesap vermesi çağrısında bulunuldu.

Platform adına yapılan açıklamada, "Gazze’de yaşanan açlık ve soykırıma sebep olanlara tepki olarak, Gazze'nin bir öğün yemeğini sembolik olarak gönderiyoruz. Tüm dünya bu zulme karşı sesini yükseltmeli" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması ANFİDAP adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin tarafından okundu.

Şahin, "Bilindiği üzere 7 Ekim'den bu yana siyonist soykırımcı israil yanına aldığı başta katil ABD ve diğer uşak devletlerle birlikte Gazze’de aralıksız soykırıma devam etmektedir. Batılı israil uşaklarının verdiği sınırsız destekle Gazze halkına soykırım uygulamakta, bombayla öldüremediklerini, gıdasızlıkla, açlıkla öldürmeye devam etmektedir. Batılı israil uşağı soykırım ortağı devletler tarihi hınçlarından dolayı Müslüman halka yapılan bu soykırıma bırakın ses çıkarmayı üstüne üstlük silah ve siyasi desteklerine devam etmektedirler. Bu devletlerin halklarının da bu soykırıma isyan ettikleri itiraz ettikleri hepimizin malumudur. Başta katil ABD olmak üzere ülkelerinde bu soykırıma isyan eden onurlu sesleri susturmak için ellerinden geleni yapmakta ve bu kişileri cezalandırmaktadırlar. Özgürlüğün beşiği olduğunu söyleyen bu ülkeler soykırıma itiraz eden aydınları, gazetecileri, üniversite öğrencileri linç etmekte hapishanelere atmaktadırlar." dedi.

"Gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür"

Açıklamasının devamında Şahin, şunları aktardı:

"Fakat artık cin şişeden çıkmış, gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür ve bütün milletlerden ve dinlerden onurlu insanlar dünyanın her yerinde bu zulme karşı haykırmaktadırlar. Yapılan ateşkesi bozan kendileri, anlaşmalara uymayan kendileri olmalarına rağmen onurlu Gazze direnişçilerini suçlamaktadırlar. Maksadınız Gazze’yi dansöz oynatacak tatil beldesine çevirmek olduğu için suyu bulandırdınız mantığıyla dün yine katliamlara başladınız. Bundan öncede 19 gündür bölgeye her türlü yardım girişini engelleme kararı aldınız ve insanları açlıktan öldürmeye çalışıyorsunuz."

"Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz"

Ateşkese imza koyan garantör ülkeler ve diğer ülkelere çağrıda bulunan Şahin, "İmzanızın arkasında durmaya davet ediyoruz. Orada insanlar zaten bombalarla ölüyor birde neden açlıktan ölmelerine göz yumuyorsunuz? Tarihin doğru tarafında yer alın. Yarın halklarınızı yüzüne bakamayacaksınız. 80 yıldır Nazi utancını silememişken şimdi alnınıza israilin yaptığı soykırıma ortak olma lekesi bulaşacak nesiller boyu bu utançtan kurtulamayacaksınız. Şimdi buradan biz BM Güvenlik Konseyi Üyeler; ABD, Fransa, Çin, İngiltere, Rusya, Cezayir, Guyana, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya, Somali, Pakistan, Panama, Yunanistan ve Danimarka. Ateşkese garantör olan Ürdün, Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Katar ve Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Kanada, İslam İşbirliği Teşkilatı, Dünya Gıda Örgütü (FAO), UNİCEF’e sorumluluklarını hatırlatmak, oradaki açlığın ortağı olmamalarını konusunda uyarmak için bu kargo ve resimleri kendilerine gönderiyoruz. Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze’de soykırım devam ediyor"

Basın açıklamasının ardından Türkçe, İngilizce ve Arapça, "Gazze’de soykırım devam ediyor. Bebekler ölüyor. Soykırımla ve açlıkla boğuşan Gazzeli çocukların bir öğün yemeği; boş tabak, boş su şişesi veya çamurlu sudan ibarettir. Türkiye’nin başkenti olan Ankara’daki sivil toplum bileşenleri olarak Gazze soykırımından dolayı tarih ve insanlık önünde sorumlu olmamanız için sizleri harekete geçmeye davet ediyoruz." metni okundu.

Mesajın okumasının ardından PTT'ye verilen kargolar ilgili ülke ve kurumlara gönderildi.

Daha sonra Gazzelilerin iftarını temsilen bir hurma, biraz su ve boş bir tabak Ulus Meydanında halka dağıtıldı. (İLKHA)

Almanya'dan Ukrayna'ya askeri yardım

Siyonist katillerden Gazze’de cenaze törenine hava saldırısı: 16 şehit

Otobüs şarampole devrildi: 20 yaralı

Aracına çakar takan sürücüye 280 bin lira ceza

HAMAS: Gazze'de dökülen masum insanların kanından Washington sorumludur

Batman'da gönülleri fetheden Kur'an ziyafeti verildi

Cenevre'de yapılan 5+1 Kıbrıs zirvesinden sonuç çıkmadı

Siyonistlerin Gazzede yaptığı soykırım Şanlıurfa'da telin edildi

Pakistan ve Afganistan arasındaki sınır kapısı yeniden açıldı

Tır ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Malatya'da Gazze'ye destek konvoyu

Kolombiya'da sokaklara dökülen halk Kongre'ye karşı Petro'ya destek için yürüdü

Fed, faiz kararını açıkladı

İmamoğlu'nun ortağı olduğu şirkete el konuldu

Elazığ'dan Gazze'ye gönülden destek: Evini sattı, gelirini Gazze'ye bağışladı

Rusya ve ABD heyetleri, Cidde'de bir araya gelecek

Nevşehir'de zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Husumetli olduğu şahsı vuran şüpheli tutuklandı

Kar yağışı nedeniyle 5 ilde eğitime 1 gün ara verildi

Balıkesir'de fırtınanın etkisiyle sürüklenen tekne Çanakkale'de bulundu

Yemen'i vuran işgalci ABD, katliamlarına kılıf arıyor!

Ural Dağları'ndaki buzlar eridi: Sel nedeniyle yüzlerce kişi tahliye edildi

Ordu valiliği bazı ilçelerde yarın eğitime ara verileceğini duyurdu

Gazze'de siyonist vahşet: İki günde 970 şehit

İşgalci siyonistler, Gazze'de Salahaddin Caddesi'ni kapattı

Akdeniz'de göçmen faciası: 6 ölü, 40 kayıp

İşgalci sözde Bakandan "Küstah" Gazze açıklaması: Tamamen imha edelim

İlkokul öğrencisi öğretmenin heimlich manevrasıyla kurtuldu

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: Bir haftada 28 vaka, 3 ölüm

Diyarbakır'da sit alanını işgal girişimi: Şüpheli gözaltına alındı

Yükleniyor