• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Gazze'deki soykırıma Ağrı'dan tepki

15 Kasım 2024, Cuma 15:13
15 Kasım 2024, Cuma 15:13
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında "Devletler, insanlığın başına en büyük felaket ve tehdit olan siyonistlere karşı somut adımlar atmalıdır. Siyonist işgal çetelerinin insanlığa karşı işlediği suçların cezası kesilm

Filistin'de devam eden soykırıma tepki göstermek için Ağrı'da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Merkez Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına halk yoğun katılım gösterdi.

Sık sık tekbir getirilen basın açıklaması sırasında "Kahrolsun israil", "HAMAS'a Selam Direnişe Devam" sloganları atıldı.

Basın açıklaması öncesi Şaban Gökhan kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra basın açıklamasını Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği adına Burhan Aslan okudu.

"Ülkeler suskunluğunu korumaya devam etmektedir."

Aslan "Siyonist işgal rejiminin soykırımına karşı dünya ülkeleri suskunluğunu korumaya devam etmektedir. Dünya sustukça siyonistler daha fazla barbarca saldırmaktadır. Devletler, siyonist soykırımı durduracak caydırıcı adımlar atmamaktadır. Bundan dolayı katliam, talan ve soykırım suçlarının dozajı kat be kat artmaktadır. İnsanlığa karşı suç işleyen siyonistlere dur diyecek bir irade ortaya çıkmadı. Devletler, insanlığın başına en büyük felaket ve tehdit olan siyonistlere karşı somut adımlar atmalıdır. Siyonist işgal çetelerinin insanlığa karşı işlediği suçların cezası kesilmelidir. Hiçbir suç, cezasız kalmamalıdır. Uluslararası toplum, Gazze’nin ve dünya halklarının vicdanını rahatlatacak adımları atmakla sorumludur. Devletler bu sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır." ifadelerine yer verdi.

"Siyonistlerin varlığı diğer bölge ülkelerinin güvenliğini de tehdit etmektedir"

Siyonist rejimin sadece Filistin’in değil, diğer bölge ülkelerinin de güvenliğini tehdit ettiğine değinen Aslan, "Siyonist işgal rejiminin varlığı, sadece Filistin için tehlike arz etmemektedir. Siyonistlerin varlığı diğer bölge ülkelerinin güvenliğini de tehdit etmektedir. Lübnan, Suriye, İran ve Yemen’e saldıran siyonist rejim, gözünü Anadolu topraklarına da dikmektedir. Tüm bölgemizi saran bu ateş, Anadolu topraklarına da yaklaşmaktadır. Siyonist işgal rejimi, var olduğu sürece mazlum Filistin halkına yönelik cinayet, katliam ve soykırımların ardı arkası kesilmeyecektir. Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in her bir karış toprağı özgürlüğüne kavuşmadan bölgeye huzur ve barış gelmeyecektir." şeklinde konuştu.

"Çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasalaşmalıdır"

Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanununun derhal yasalaşması gerektiğinin altını çizen Aslan, "Dünyanın özgür halklarından ve mazlumların safında yer alan devlet liderlerinden talebimiz şudur; Gazze'deki soykırımı durdurmak için İslam ülkeleri ve vicdan sahibi devletler, acil harekete geçmeli, İslami, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmelidir. Uluslararası toplum ve devletler, tüm baskı araçlarını kullanarak siyonist rejimin katliamlarını durdurmalıdır. Siyonistlerin yayılmacı ve işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı, fiili adımlar atılmalıdır. Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir. Seçimle işbaşına gelmiş olan HAMAS, Filistin halkının meşru temsilcisidir. HAMAS’ın onayından geçmeyen her türlü karar gayri meşru olup, hiçbir geçerliliği yoktur. HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları desteklenmelidir. Meclise sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır." dedi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: gazze'deki soykırıma ağrı'dan tepki

Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı

Siyonistlerin saldırıları nedeniyle hastanelere erişim son derece tehlikeli hale geldi

İkinci dalga yelken açtı

Narin Güran cinayetinde 3 sanığa tahliye kararı

Husumetlilerin tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Meloni: Filonun Filistin halkına bir faydası yok

Afyonkarahisar'da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Etiyopya’da inşaatın ahşap iskelesi çöktü: 30 ölü

'Aktivistler Aşdod Limanı’nda, sağlık durumları iyi'

Azeri ve Ermeni devlet başkanları Kopenhag’da görüştü

Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza

Batman Peron Spor, İstanbul TÜYAP Fuarı’nda Stand Açtı

Rusya: Ukrayna'ya Tomahawk füzeleri gönderilmesine gereken şekilde yanıt vereceğiz

Şili’de 5.5 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta geri manevra yapan otobüs kazaya sebep oldu

Beyaz Saray, binlerce kamu çalışanının işte çıkarılacağını doğruladı

Siyonistlerce alıkonulan aktivistler Aşdod Limanı'na götürüldü

Kassam: Bir siyonist tankı imha ettik; ölü ve yaralı var!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı