• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Gazze'nin kuzeyinde bir ayda 1800 kişi şehit edildi

04 Kasım 2024, Pazartesi 17:01
04 Kasım 2024, Pazartesi 17:01
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgalci siyonistlerin, son bir ayda Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği yoğun saldırılarda en az 1800 kişi şehit oldu, 4 binden fazla kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada, işgal ordusunun kuzey Gazze Şeridi vilayetinde bir ay boyunca 1.800'den fazla kişinin hayatına mal olan "etnik tasfiye ve soykırım suçunu" işlediğini söyledi.

İşgal saldırılarında ayrıca 4 binden fazla kişinin yaralandığını, yüzlerce kişinin kaybolduğunu belirten ofis, hastanelerin ve altyapının da tahrip edildiğini aktardı.

Medya ofisi, işgalin Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine karşı bir ay boyunca karada, havada ve denizde yoğun saldırganlığını sürdürdüğünü belirtti.

İşgal ordusunun Cebaliye Kampı, Cebaliye El Balad, Cebaliye El Nazla, Beyt Lahiya, Beyt Lahia Projesi, Beyt Hanun ve bu bölgelerin çevresine yönelik işgal saldırılarının yoğunlaştığını belirten ofis, işgalin ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm hastaneleri de yok edip hizmet dışı bıraktığını ifade etti.

Ofise göre işgal ayrıca sivil savunma ekiplerini hedef aldı, bazılarını esir aldı. Ofis, içme suyu ile kanalizasyon şebekeleri ile yol ve sokak ağlarının da işgal tarafından imha edildiğini aktardı.

İşgal ordusunun binlerce kişiyi yerinden etmek ve onları yerleşim yerlerinden uzaklaştırmak için sürekli bombardıman düzenlediğini belirten ofis, işgal planlarının Amerika tarafından örtbas edildiğini ve daha fazla katliam, soykırım, cinayet ve imha yapılmasına yeşil ışık yakıldığını vurguladı.

İşgalin, 100 binden fazlası çocuk olmak üzere yaklaşık 400 bin kişiyi kasten aç bıraktığını, onları yiyecek, su, ilaç ve bebek mamasından mahrum bıraktığını belirten ofis, ayrıca on binlerce yerinden edilmiş insanın bulunduğu yerleşim yerlerinin ve barınma merkezlerinin hedef alındığını kaydetti.

Ofis, "İşgal ordusu pazar yerlerini de hedef aldı, orada katliamlar yaptı, yüzlerce vatandaşı soğukkanlılıkla öldürdü, insani hizmetleri tamamen engelledi, sağlık ekiplerini yiyeceksiz bıraktı, tutuklayıp işkence yaptı ve en önemlisi çocuk felci aşısı kampanyasını engelledi." dedi.

Ofis, uluslararası topluma ve tüm uluslararası ve uluslararası kuruluşlara, kendilerine verilen rolü yerine getirmeleri ve tüm hastanelere, kurumlara ve kurumlara insani yardım, sağlık, yardım ve sivil koruma hizmetleri sağlayarak uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk öğretilerine bağlı kalmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Adana'da işçileri taşıyan minibüs karda devrildi: Yaralılar var

Mardin’de 140 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Adana’da zirai don uyarısı: Üreticilere tedbir çağrısı

Dargeçit’te kar yağışına karşı yetersiz çalışma

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'a ziyaret

Diyanet-Sen Malatya: Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmanın en büyük göstergesidir

Malatya'da 149 mahallede yol açma çalışmaları devam ediyor

İstanbul’daki soruşturmalarda 80 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Mardin İl Müftüsü Türkmen: 2025 yılı özellikle İslam ümmeti için çok zor geçti

Yaban keçisi avladığı belirlenen 3 kişiye 2 milyon 894 bin 565 lira ceza

Dr. Akmaz: Çocuklarda içe basma çoğu zaman kendiliğinden düzeliyor

“İletişim ve Diplomasi” dergisinin 15. sayısı yayımlandı

İşgal saldırıları Gazze’nin nüfusunu yüzde 10’dan fazla azalttı

Velilerden çağrı: Somuncubaba Kavşağı can almasın!

Diyarbakır’da sağlık hizmetlerinde rekor yoğunluk: 2025’te 32,5 milyon başvuru

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti