• BIST 100

    10870,60%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Gazze'ye destek için oturma eylemi başlatıldı

09 Mayıs 2025, Cuma 06:30
09 Mayıs 2025, Cuma 06:30
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejiminin soykırımının son bulması adına İstanbul'da kadınlar tarafından oturma eylem başlatıldı.

İHH İstanbul Kadın Birimi öncülüğünde Eminönü Meydanı'nda başlayan oturma eyleminin başlangıcı, düzenlenen basın açıklaması ile başladı.

3 gün boyunca devam edecek olan oturma eylemi için gerçekleştirilen basın açıklaması, İHH İstanbul Kadın Birimi Başkanı Mürşide Yakaryılmaz tarafından okundu.

İşgal rejimi saldırılarında on binlerce Filistinlinin şehid olduğunu, yüz binlerce Filistinlinin de yaralandığını , sakat kaldığını belirten Yakaryılmaz, "Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze'nin  etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. 76 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları ve malları ellerinden alınan Filistinliler, apertehid rejimi İsrail zülmü altında çok zor şartlarda hayatlarına devam ediyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen israil; Filistin'e, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.  Filistin , her gün ve her saat siyonist İsrail'in ağır saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Gazze'de aralıksız devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler, ambulanslar ve sığınma merkezleri vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor." dedi.

 "Gazze'de sağlık sistemi durma noktasına geldi"

Siyonist apertheid rejiminin her 5 dakikada bir çocuğu katlettiğini vurgulayan Yakaryılmaz, "İsrailin hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları, sağlık sistemini durma noktasına getirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sağlık tesisleri ve ambulanslar en az 516 kez saldırıya uğradı. Apertheid rejiminin saldırılarında binden fazla sağlık çalışanı şehit oldu, yaklaşık 300 sağlık çalışanı da İsrail hapishanelerinde esir tutuluyor. Yaralıların yanı sıra Gazze'deki kronik hastalar da İsrail'in saldırganlığı sebebiyle birçok zorluk yaşıyor. İşgal ve yerinden edilme yüzünden böbrek yetmezliği, kanser, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olan binlerce kişi tedavi göremiyor. Kronik hastalıkların yanı sıra, gebeler, bebekler ve engelliler de ciddi mağduriyet yaşıyor. Kızıl Haç'ın hesaplamasına göre Gazze'de yaklaşık 50 bin hamile kadın bulunuyor. Bu kadınların çoğu evlerinden edilmiş durumda ve sağlık hizmetlerine erişimleri yok denecek kadar az." diye konuştu.

"İsrail, Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor"

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye, Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldığını hatırlatan Yakaryılmaz, "İşgalci siyonistler, insani yardımların girişini de engelleyerek, Gazze'nin topyekün bir zorluğu yaşamasını istiyor. İsrail'in ve Netanyahu hükümetinin bu kadar zalimce hareket etmesinin bir sebebi de hiç şüphesiz ABD Başkanı Trump'un zulme arka çıkan açıklama ve adımlarıdır. Amerikan Başkanı Donald Trump, Gazze'ye yönelik olarak yaptığı açıklamalarla İsrail zulmüne arka çıkıyor, tarihin gördüğü en barbarca zulümleri işleyen siyonistlere destek veriyor. 'Gazze'yi satın almak'tan, Gazze'yi ABD yetkisi altına almaktan söz eden Trump, kanlı ve karanlık işbirlikleriyle binlerce kilometre öteden Ortadoğu'yu dizayn etmeye çalışıyor. Göreve geldiğinden bu yana Gazze halkını tehdit eden Trump, işgalcilerin suç ortağıdır. ABD, apertheid rejimine verdiği desteği sonlandırmalıdır." şeklinde konuştu.

"Uluslararası mekanizmalar acil olarak harekete geçmeli”

Soykırımcı terör yapılanmasının karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinliler ile birlik olunması gerektiğini söyleyen Yakaryılmaz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Apertheid israilin hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları, liderleri ve vicdan sahibi herkesi acil olarak harekete geçmeye ve apertheid İsrail'in Filistin'deki işgal ve soykırımını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Mescidi Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü; zulmün ve işgalin sona ermesi için, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yapılan eylemleri desteklemek hepimizin insani görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar verdiğimiz mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

Batman'da "Gençler Efendimizin İzinde" yarışması coşkusu

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı

Kayapınar'a 400 tonluk su deposu müjdesi

Katil rejim bir aileyi daha yok etti: 8 şehit

Karayollarında hız sınırları ve trafik levhaları yeniden düzenleniyor

Sason'a öğrenci teknoloji eğitim ve geliştirme merkezi

Batman'da firari hükümlü operasyonla yakalandı

31 Arap ve İslam ülkesi Netanyahu ve siyonist işgal planlarını kınadı

Gazze soykırımında 680'inci gün: Bomba, açlık, susuzluk, ilaçsızlık, göç

29 ilde FETÖ operasyonu: 49 şüpheli yakalandı

Marmara ve Kuzey Ege için kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gazze'deki katliamdan dönen bir işgal askeri daha kendini öldürdü

Smotrich: Batı Şeria, ilahi vaat gereği israilin bir parçasıdır

Siyonist rejim aynı hastaneyi 13'üncü kez vurdu: Şehitler ve yaralılar var

Mescid-i Aksa'nın gölgesinde demografik oyun

HAMAS'tan BM'ye sert tepki: Siyonist yalanlarla hazırlanan kara listeyi reddediyoruz

Trump ve Putin Alaska'da görüştü: "Yapıcı" ve "ayrıntılı"

Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da "Gençler Efendimizin İzinde" yarışması coşkusu

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı

Kayapınar'a 400 tonluk su deposu müjdesi

Katil rejim bir aileyi daha yok etti: 8 şehit

Karayollarında hız sınırları ve trafik levhaları yeniden düzenleniyor

Sason'a öğrenci teknoloji eğitim ve geliştirme merkezi

Batman'da firari hükümlü operasyonla yakalandı