• BIST 100

    10656,46%0,86
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5557,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9200,25% -0,18

Gazze'ye destek için oturma eylemi başlatıldı

09 Mayıs 2025, Cuma 18:30
09 Mayıs 2025, Cuma 18:30
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejiminin soykırımının son bulması adına İstanbul'da kadınlar tarafından oturma eylem başlatıldı.

İHH İstanbul Kadın Birimi öncülüğünde Eminönü Meydanı'nda başlayan oturma eyleminin başlangıcı, düzenlenen basın açıklaması ile başladı.

3 gün boyunca devam edecek olan oturma eylemi için gerçekleştirilen basın açıklaması, İHH İstanbul Kadın Birimi Başkanı Mürşide Yakaryılmaz tarafından okundu.

İşgal rejimi saldırılarında on binlerce Filistinlinin şehid olduğunu, yüz binlerce Filistinlinin de yaralandığını , sakat kaldığını belirten Yakaryılmaz, "Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze'nin  etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. 76 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları ve malları ellerinden alınan Filistinliler, apertehid rejimi İsrail zülmü altında çok zor şartlarda hayatlarına devam ediyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen israil; Filistin'e, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.  Filistin , her gün ve her saat siyonist İsrail'in ağır saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Gazze'de aralıksız devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler, ambulanslar ve sığınma merkezleri vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor." dedi.

 "Gazze'de sağlık sistemi durma noktasına geldi"

Siyonist apertheid rejiminin her 5 dakikada bir çocuğu katlettiğini vurgulayan Yakaryılmaz, "İsrailin hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları, sağlık sistemini durma noktasına getirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sağlık tesisleri ve ambulanslar en az 516 kez saldırıya uğradı. Apertheid rejiminin saldırılarında binden fazla sağlık çalışanı şehit oldu, yaklaşık 300 sağlık çalışanı da İsrail hapishanelerinde esir tutuluyor. Yaralıların yanı sıra Gazze'deki kronik hastalar da İsrail'in saldırganlığı sebebiyle birçok zorluk yaşıyor. İşgal ve yerinden edilme yüzünden böbrek yetmezliği, kanser, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olan binlerce kişi tedavi göremiyor. Kronik hastalıkların yanı sıra, gebeler, bebekler ve engelliler de ciddi mağduriyet yaşıyor. Kızıl Haç'ın hesaplamasına göre Gazze'de yaklaşık 50 bin hamile kadın bulunuyor. Bu kadınların çoğu evlerinden edilmiş durumda ve sağlık hizmetlerine erişimleri yok denecek kadar az." diye konuştu.

"İsrail, Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor"

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye, Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldığını hatırlatan Yakaryılmaz, "İşgalci siyonistler, insani yardımların girişini de engelleyerek, Gazze'nin topyekün bir zorluğu yaşamasını istiyor. İsrail'in ve Netanyahu hükümetinin bu kadar zalimce hareket etmesinin bir sebebi de hiç şüphesiz ABD Başkanı Trump'un zulme arka çıkan açıklama ve adımlarıdır. Amerikan Başkanı Donald Trump, Gazze'ye yönelik olarak yaptığı açıklamalarla İsrail zulmüne arka çıkıyor, tarihin gördüğü en barbarca zulümleri işleyen siyonistlere destek veriyor. 'Gazze'yi satın almak'tan, Gazze'yi ABD yetkisi altına almaktan söz eden Trump, kanlı ve karanlık işbirlikleriyle binlerce kilometre öteden Ortadoğu'yu dizayn etmeye çalışıyor. Göreve geldiğinden bu yana Gazze halkını tehdit eden Trump, işgalcilerin suç ortağıdır. ABD, apertheid rejimine verdiği desteği sonlandırmalıdır." şeklinde konuştu.

"Uluslararası mekanizmalar acil olarak harekete geçmeli”

Soykırımcı terör yapılanmasının karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinliler ile birlik olunması gerektiğini söyleyen Yakaryılmaz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Apertheid israilin hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları, liderleri ve vicdan sahibi herkesi acil olarak harekete geçmeye ve apertheid İsrail'in Filistin'deki işgal ve soykırımını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Mescidi Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü; zulmün ve işgalin sona ermesi için, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yapılan eylemleri desteklemek hepimizin insani görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar verdiğimiz mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

MSB: Düşen uçağın enkazında kaza kırım çalışmaları devam ediyor

Ortadoğu, son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşıyor

Siirt’te zabıta denetimleri: 330 iş yeri kontrol edildi, 110’u uyarıldı

Karikatürlerden "Tesbihat" sergisi açıldı

Suriye Savunma Bakanı, Şam'da üst düzey Rus heyetini kabul etti

Bangladeş'in kaçak Başbakanı Şeyh Hasina, idama mahkum edildi

Gazze'de siyonist rejimin drone saldırısında bir Filistinli şehit oldu

Mekke–Medine yolunda otobüs ile tanker çarpıştı: En az 42 Ölü

Batman'daki köylülerin yol ve altyapı çilesi: Kırk yıldır hizmet bekliyoruz

15 bin öğretmen için tercih süreci başladı

Siyonist rejim hava kuvvetleri subayı ve eşi, İran için casuslukla suçlanıyor

ASELSAN, 26 milyon dolarlık medikal görüntüleme sistemi sözleşmesi imzaladı

İran Dışişleri Bakanı: Şu anda uranyum zenginleştirme işlemi yapılmıyor

Gaziantep'te 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı

Gaziantep'te düğünde havaya ateş açan şahıs yakalandı

Doğu Ukrayna'da Rusya'nın roket saldırısı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

DMM, "Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçluların Türkiye’ye gönderildiği" iddialarını yalanladı

Her yıl yaklaşık 150 bin bebek prematüre doğuyor!

BM Güvenlik Konseyi Gazze için oylamaya gidiyor: Washington–Moskova gerilimi sürüyor

Ekonomist Çiftçi: Altın uzun vadede yatırımcısını koruyor

Yetimler Vakfı'ndan Diyarbakır'da yetim çocuklara kışlık giysi yardımı

Batmanlı öğrenciler yöresel lezzetleri fuarın yıldızı yaptı

İşgalcilerden Batı Şeria'da ev baskınları

Umut Kervanı’ndan Doğubayazıt’taki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Diyarbakır'ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü

Akciğer kanseri riskini artıran faktörler

Kış öncesi kombi ve petek temizliği tasarrufun anahtarı

İşgalciler Doğu Gazze'yi hedef aldı: Hava ve topçu saldırılarında evler yıkıldı

BESO Başkanı Çiftçi'den ASRİAD Batman Şubesine ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MSB: Düşen uçağın enkazında kaza kırım çalışmaları devam ediyor

Ortadoğu, son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşıyor

Siirt’te zabıta denetimleri: 330 iş yeri kontrol edildi, 110’u uyarıldı

Karikatürlerden "Tesbihat" sergisi açıldı

Suriye Savunma Bakanı, Şam'da üst düzey Rus heyetini kabul etti

Bangladeş'in kaçak Başbakanı Şeyh Hasina, idama mahkum edildi

Gazze'de siyonist rejimin drone saldırısında bir Filistinli şehit oldu