Geçit: Mahallelerimizi daha estetik ve güvenli hale getiriyoruz

Tarih: 25.06.2025 16:20 Güncelleme: 25.06.2025 16:20
Geçit: Mahallelerimizi daha estetik ve güvenli hale getiriyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Hayata geçen alt yapı ve üst yapı yatırımlarının hem can ve mal güvenliği hem de çevre düzenlemesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, ilçenin fiziksel dönüşümünün tüm hızıyla devam ettiğini söyled

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, yol güzergâhlarında tahribata neden olan toprak kaymalarının meydana getirdiği olumsuzluğu önlemekle birlikte araç ve yaya trafiğini güvenli ve sağlıklı hale getirmek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Şahnahan Mahallesi'nde yürütülen taş duvar çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme sırasında yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Geçit, hayata geçen alt yapı ve üst yapı yatırımlarının hem can ve mal güvenliği hem de çevre düzenlemesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Kalıcı ve işlevsel çözümler üretiyoruz"

Benzer risk taşıyan bölgelerde de gerekli önleyici çalışmaların süreceğini hatırlatan Geçit, taş duvar örme işlemleriyle mahallelerin yaşam seviyesini yükseltecek kalıcı ve işlevsel çözümler ürettiklerine vurgu yaptı. 

Alt ve üst yapı yatırımlarını sürdürülebilir şehircilik modeline uygun bir bakış açısıyla hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Geçit, ilçenin fiziksel dönüşümünün tüm hızıyla devam ettiğini söylerken, temel hedeflerinin daha sağlam, daha güvenli ve estetik bir ilçe inşa etmek olduğunu, altyapı ve çevre düzenlemesiyle birlikte mahalleleri daha yaşanabilir hale getirmekte kararlı olduklarına vurgu yaptı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini güvence altına alacak yatırımları öncelik haline getirdiklerine konuşmasında yer veren Geçit, taş duvar çalışmalarını diğer yaşam alanlarına yaygınlaştıracaklarını ve daha güvenli bir Yeşilyurt inşa etmek adına ortaya koydukları etkin ve kararlı adımları atmaya devam edeceklerini hatırlattı.

Şahnahan Mahallesi'nde yaşanan toprak kaymaları sonrası vatandaşların güvenliğini sağlamak için taş duvar çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Geçit, bu tür yatırımlarla bir yandan olası tehlikelerin önüne geçtiklerini diğer taraftan mahallelerin altyapısını güçlendirdiklerini sözlerine ekleyerek, olası toprak kaymalarını engelleyerek estetik ve güzel bir görünüm sağlamak amacıyla tertip edilen taş duvar yapım çalışmalarının kısa bir zaman içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Konuşmasının devamında, kırsal yaşam alanlarının yaşam seviyesini yükselten yatırımları teker teker gerçeğe dönüştürdüklerini, bu kapsamda Şahnahan'ında kimliğine, tarihine ve güzelliklerine değer katacak yatırımlarla bölgenin yaşam seviyesini artıracaklarına dikkat çeken Geçit'e mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Geçit, "Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın emrindeyiz, diğer yaşam alanlarımızda olduğu gibi Şahnahan içinde ne gerekiyorsa yerine getireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Müslüm Akbulut ile mahalle sakinleri ise yapılan yatırımlardan dolayı Geçit'e teşekkürlerini sundular. (İLKHA)

Hukukçulardan Filistin'in özgürlük mücadelesine destek raporu

Gazze'de halk susuzluktan ölme riskiyle karşı karşıya

Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği'nden gençlere yönelik anlamlı park etkinliği

İngiltere'den Ukrayna'ya hava savunma desteği

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Rusya-Ukrayna arasında yeni müzakere ne zaman?

Mardin’de akaryakıt tankeri alev aldı

Meksika'da silahlı saldırı: 10 ölü, 12 yaralı

Japonya’da aşırı sıcaklar nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti

Kolombiya'da toprak kayması: 10 ölü, 15 yaralı

Rusya: Donetsk'teki Yalta yerleşim yerini ele geçirdik

İngiltere nükleer silah taşıma kapasitesine sahip savaş uçağı satın alacak

Siyonist işgalciler Batı Şeria'daki Tulkerim'de iki haftada 50 bina yıktı

Ermenistan'da Başpiskopos darbe planı yapmakla suçlandı: 14 gözaltı

NATO'nun Ticari Uzay Stratejisi onaylandı

Gazze'de yardım dağıtım noktalarında 549 kişi katledildi

Mardin'de meydana gelen kazada ölen iki kişiden biri defnedildi

Nevşehir'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

İran: israil saldırılarında 627 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 870 kişi yaralandı

Güney Afrika, Dünya Bsı ile 1,5 Milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladı

Siirt’te 'Aile Yılı' çalıştayı gerçekleştirildi

Siirt’te çocuklara yaz sürprizi: Parklara yaklaşık 13 milyon TL’lik bakım

Japonya'dan füze tatbikatı

Washington, Afganistan’da tutulan Amerikalı için 5 milyon dolarlık ödül teklif etti

Kur’an Nesli Platformu Elazığ Temsilciliğinden Hicri Yılbaşı mesajı

HAMAS yetkilisi Nunu: Müzakerelerde ciddi bir gelişme yok

Mardin’de beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Yamaç’tan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Uyuşturucu satmaktan 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor