• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Geleneksel çocuk oyunları turnuvası sona erdi

GÜNDEM 27.05.2024 16:20:03 0
Geleneksel çocuk oyunları turnuvası sona erdi

Geleneksel çocuk oyunları turnuvası sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığının 100 çocuk oyunu projesi kapsamında düzenlenen ilkokullar arası Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası finali büyük bir katılım ve heyecanla Yeni Mahalle Spor Salonunda yapıldı.
Turnuva kapsamında Adıyaman merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak çeşitli yarışmalar düzenlendi. 44 ilkokuldan 176 sınıftan toplam 1376 öğrencinin katıldığı turnuvada, 3 aylık mücadeleler sonunda 12 okuldan 135 öğrenci finale yükseldi.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği final müsabakaları sonrasında dereceye giren okullara madalyalarını ve kupalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından verildi.
Depremden etkilenen çocukların psikososyal yönden desteklenmesi, deprem etkilerini en aza indirgenmesi, spor yoluyla rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla hazırlanan bu yarışmalarla gençlerin spora olan ilgisi her geçen gün artığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yeni nesillere aktarmak, çocukların yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam oluşturmak, oyun çağındaki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvasına katılım sağlayan öğrencileri tebrik ederek, turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, emeği geçen öğretmenlerimize ve destek veren velilerimize teşekkür ederim” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise konuşmasında, 'Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarımızı bu yıl tüm okullarımızda turnuva haline getirdik. Bu turnuva ile çocuklarımıza hem kültürel mirasımızı öğretmeyi hem de onları eğlenceli ve öğretici aktivitelerle buluşturmayı hedefledik. Gelecek nesillerimizin bu oyunları öğrenerek yaşatmaları, kültürümüzün devamlılığı açısından büyük önem taşıyor' diye konuştu.

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ