• BIST 100

    11134,73%1,58
  • DOLAR

    40,93% 0,08
  • EURO

    47,73% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4394,93% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7073,77% 0,31

Genç basketçinin bir gün önce aldığı bisikleti sonu oldu: Geriye sadece kupaları kaldı

28 Temmuz 2023, Cuma 01:55
28 Temmuz 2023, Cuma 01:55
Genç basketçinin bir gün önce aldığı bisikleti sonu oldu: Geriye sadece kupaları kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Genç basketçinin bir gün önce aldığı bisikleti sonu oldu: Geriye sadece kupaları kaldı

Diyarbakır’da bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın ağabeyi, acı detayı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Genç basketçi, bir gün önce aldığı bisikleti sonu olurken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
24 Temmuz günü saat 17.00 sıralarında Sur ilçesinde bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması esnasında savrularak ağır yaralanan Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı, kaza akşamı kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde yaşam mücadelesini kaybetti. Mihrace’nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı’na defnedildi.
Kaza sonrası adliyeye sevk edilen otomobil sürücüsü M.K.’nin ifadesinde 'Yolda seyir halindeyken aniden önüme çıktı' dediği öğrenilirken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Mihrace’den geriye sadece kazandığı kupalar kaldı
Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın ağabeyi Abdulvahap Veysel Buğdaycı, Mihrace’nin Zonguldak’ta her sezon 3’üncü ligdeki takımları 1. Lige çıkardığını belirtti.
Sezon çalışmalarının ardından sürekli Diyarbakır’a geri dönüp ailesiyle vakit geçirdiğini söyleyen Buğdaycı, “Acımız çok büyük. Bizim için değeri yüksek olan, ciğerimiz olan bir kardeşimizi kaybettik. Allah kimsenin ciğerini yakmasın. Kendisi Zonguldak’taki 2 ve 3’üncü ligdeki takımları 1. Lig’e çıkarıyordu. Birçok kupa elde etti. Bizde ve diğer illerde birçok kupayı kazanmaya hak kazanmıştı. Aynı zamanda kendisi bir beden eğitimi öğretmeniydi. Kendini basketbol branşına adamıştı. Mihrace de 2 ve 3’üncü ligdeki takımları 1. Lig’e çıkarıyordu. Her sezon gider çalışmasını yapar geri gelirdi eve” dedi.

“Bisikletini bir gün önce almıştı”
Mihrace’nin bisikletini bir gün önce aldığını ve Dicle Üniversitesi’ne ilk yardım sertifikasını almak için giderken kazada hayatını kaybettiğini belirten Buğdaycı, şunları kaydetti:
“Mihrace bisikletini bir gün önce almıştı. Bisikleti gayet de iyi kullanıyordu. Mihrace aynı zamanda ilk yardım dersi de görüyordu. Kendisi ilk yardım ile ilgili eğitimlerini bitirdikten sonra sertifika almaya hak kazanmıştı. Sertifikasını almak için coşkuyla Dicle Üniversitesi’ne gidiyordu. Ama maalesef dönüşü o coşkuyla olmadı, üzüntüyle oldu. Mihrace’nin gidişi bizi yasa boğdu.”

“Acımız dinene kadar şahıs tutuklu kalsın”
Adaletin yerini bulması için çağrıda bulunan Buğdaycı, “Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesidir. Devletimize ve adaletimize güveniyoruz. Devletimizin bu işin üstünde duracağına inanıyoruz. Bunun gibi kazaları adaletli bir şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz. Otomobil sürücüsü nasıl hızlı bir şekilde salıverildiyse o şekilde tutuklanmasını istiyoruz. En azından acımız dinene kadar şahıs tutuklu kalsın” diye konuştu.

Polonyalı Martyna Kaminska Adana’da Müslüman oldu

İşçileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 6 yaralı

BM, Filistin topraklarında işgalin genişletilme kararını kınadı

Siyonist vahşette yeni aşama: Gazze'yi işgal planının ilk aşamasına geçildi

İstanbul'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Nijerya'da cami saldırısında can kaybı 30'a yükseldi

Memur-Sen: Uzlaşmazlığın sebebi kamu işvereninin çözümsüz tavrıdır

Komisyon, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı

Gazze'de can kaybı 62 bin 122'ye yükseldi

Kayseri'de feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye'nin BM temsilciliğinde yeni dönem

İçişleri Bakanlığı: Suriye'ye pasaportla geçiş başladı

Gazze'de açlık felaketi: 112'si çocuk 269 şehit

Köylerinde devam eden su sıkıntısı nedeniyle yol kapatarak eylem yaptılar

Otomobil tır'a arkadan çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

Rusya'dan İngiltere'ye yaptırım kararı

Lübnan Müslüman Âlimler Heyeti'nin yeni başkanı Şeyh Ahmed el-Ömeri oldu

Sason’da afet yönetim merkezi kuruldu: deprem tatbikatı kapsamında çalıştay düzenlendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan Batman’a geliyor

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

2026 NATO Zirvesi Türkiye'de yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi depremlerde zarar gören köprü ve yolu yeniledi

Çin ve Hindistan sınır sorununda anlaşmaya vardı

Gaziantep'te hayvan hakları iş birliği protokolü imzalandı

Yangın ihbarına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 5 yaralı

HÜDA PAR’dan siyonistlerin işgal planına karşı ‘fiilî güç’ çağrısı

Portekiz'de orman yangınları: 3 ölü, 15 yaralı

Terzi esnafı: Altın bilezik olarak tabir edilen mesleğimiz can çekişiyor

"İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansı için Âlimler bir araya geldi

ABD'de Erin Kasırgası nedeniyle acil durum ilan edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Polonyalı Martyna Kaminska Adana’da Müslüman oldu

İşçileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 6 yaralı

BM, Filistin topraklarında işgalin genişletilme kararını kınadı

Siyonist vahşette yeni aşama: Gazze'yi işgal planının ilk aşamasına geçildi

İstanbul'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Nijerya'da cami saldırısında can kaybı 30'a yükseldi

Memur-Sen: Uzlaşmazlığın sebebi kamu işvereninin çözümsüz tavrıdır