Genç kız okula yeniden kazandırıldı

Tarih: 27.01.2023 12:10
Genç kız okula yeniden kazandırıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Genç kız okula yeniden kazandırıldı

Adıyaman’da çeşitli sebepler nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan 11 sınıf öğrencisi Sudenaz Çimenden, yapılan görüşmeler neticesinde yeniden okula kazandırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ’Eğitimle yeniden buluşma’ projesi çerçevesinde Adıyaman’da, okulu bırakan veya bırakmak durumunda kalan öğrenciler eğitime yeniden kazandırılıyor.
Adıyaman’da, kayıt dışı öğrencilerin okullara erişimi ve okullaşma oranlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.
Nevzat ve Rabia Çimenden çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve yaklaşık 3 ay öncesine kadar Adıyaman Spor Lisesi Proje Okulu’nda öğrenci olan Sudenaz Çimenden, bazı özel sebeplerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ve beraberindeki heyet, Çimenden Ailesini ziyaret ederek, Sudenaz’ın yeniden okula başlaması için görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve Sudenaz Çimenden ve ailesi ikna edilerek yeniden okula başlamasına karar verildi.
Yeniden okula başlayacak olan Sudenaz Çimenden, kendisine böyle bir şansın verilmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.
Adıyaman genelinde eğitim sisteminde kaydı bulunmayan 2 bin 641 öğrenci için milli eğitim olarak seferber olduklarını dile getiren Müdür Ramazan Aşçı, öğrencileri yeniden eğitime kazandırmak için tek tek ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Eğitim sistemine kaydı bulunmayan bütün öğrencileri eğitime kazandırmak için durmadan çalıştıklarını söyleyen Müdür Ramazan Aşçı, “Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in projesidir. Bu projeyi bütün Türkiye genelinde şuanda titizlikle uyguluyoruz. Adıyaman’da 2 bin 641 tane evladımız var bu çerçevede. Bir tanesini dahi dışarıda bırakmayacağız. Onlar bizim kıymetlilerimiz, evlatlarımız, Adıyaman’ın değerleridir. Dolayısıyla şuanda Sudenaz kızımızla birlikteyiz. İkinci dönemin ilk gününde okulda olacak bizlere söz verdi. Bunun gibi diğer bütün öğrencilerimize de ulaşıp Adıyaman’da bir tane öğrencimiz dışarıda kalmayana kadar il milli eğitim müdürlüğümüz, personellerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, şube müdürlerimiz, hepimiz arazideyiz. Bütün öğrencilerimizi yeniden örgün eğitime, yaygın eğitime kazandıracağız. Dolayısıyla ben kızımıza çok teşekkür ediyorum. Ve hiç kırmadan ilk ziyaretimizde okula döneceğine dair müjde verdi. İnşallah bu müjdeyi bütün öğrencilerimizden alacağız” dedi.
Daha sonra konuşan Sudenaz Çimenden ise “Okulumu bazı nedenlerden dolayı ailemin de talebiyle bırakmak zorunda kaldım. Okulumu, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özlüyorum. Bugün evime geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanımıza, Milli Eğitim İl Müdürlüğümüze ve okul müdürüme çok teşekkür ediyorum. Bu eğitime tekrardan başlama projesi için ve bana da bu şansı tanıdıklarını için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha çok ders çalışacağım, ileride ülkeme hizmet etmek istiyorum. Küçük kardeşlerime örnek olmak istiyorum. Çok heyecanlandım, çok mutlu oldum. Bundan sonra söz veriyorum derslerime daha çok çalışacağım, güzel yerlere geleceğim” dedi.
Anne Rabia Çimenden ise konuşmasında, “İyi oldu, çok mutlu oldum. Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Böyle bir proje çerçevesinde buralara kadar geldikleri için, çocuklarımıza destek oldukları için bir veli olarak çok mutlu oldum. Okula yeniden başlamasını çok istemiştim, bir anne olarak çok üzülmüştüm. O yüzden şuan çok mutluyum, bunu ifade edemiyorum” diye konuştu.
Bir süre Sudenaz ve ailesiyle sohbet eden Müdür Ramazan Aşçı, Sudenaz Çimenden’e çeşitli hediyeler takdim etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Ortaöğretim Şubesinden Sorumlu Müdür Ömer Faruk Güneş, Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Necmettin Beyaz ile Adıyaman Spor Lisesi Proje Okulu Müdürü Ahmet Sagıp Özsoy tarafından 11. sınıfta okulu çeşitli nedenlerle terk etmiş olan Sudenaz Çimenden’in ailesi ziyaret edildi.
[gallery ids=',82591,82592,82593']

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya

Pakistan'da çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi

Malatya'da drift atan sürücünün ehliyeti süresiz olarak iptal edildi

Diyarbakır'da saman yüklü kamyonet yandı

Hz. Ömer Camii’nin yıkım anı kameralara yansıdı

EBS Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazzeli çocukların karnesi kanlı elbiseleri oldu

7 yaşında başladığı terzi mesleğini 64 yıldır sürdüren Ekrem Usta: Hiçbir zaman rızık korkusu yaşamadım

Batman'da durdurulan araçtan kokain çıktı: 2 kişi tutuklandı

İstanbul Silivri'de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Siyonist rejim, HAMAS'ın ateşkes yanıtını değerlendiriyor

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 338'e yükseldi

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası desteği

UNRWA: El-Halil'de zorla tahliye riski tehlikeli boyutlara ulaştı

Yalova’daki iş kazasında Şanlıurfalı genç hayatını kaybetti

Bursa'daki orman yangınlarında 9 gözaltı

32 yıldır unutulmayan acı: Başbağlar katliamında 33 sivil hâlâ adalet arıyor

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Yükleniyor