• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Genç pilotlar sertifikalarını aldı

GÜNDEM 22.12.2022 14:50:03 0
Genç pilotlar sertifikalarını aldı

Genç pilotlar sertifikalarını aldı

Adıyaman Belediyesi tarafından ildeki gençlerin İHA Ticari Pilot Ehliyetine sahip olmaları için gerçekleştirilen eğitimler sonunda sertifikalar hak sahiplerine dağıtıldı.
Adıyaman Belediyesi tarafından vatandaşlarının da teknolojiden en iyi şekilde yararlanabilmesi için ücretsiz gerçekleştirdiği özel İHA Ticari Pilot Ehliyeti eğitimlerini başarıyla tamamlayan 100 genç sertifikalarını Belediye Başkanı Süelyman Kılınç’ın elinden aldı.
Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen son proje sayesinde, şimdiye kadar sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde eğitim olanağı bulunan ve ciddi bir maliyete sahip olan özel İHA Ticari Pilot Ehliyetini almak isteyen 100 genç bu eğitimleri ücretsiz bir şekilde alarak, sertifika sahibi olmayı başardı.
12-18 yaş arası 50 öğrenci ile 18 yaş üstü 50 gencin katıldığı eğitimlerde başarılı olan öğrenciler için düzenlenen sertifika törenine katılan Belediye Başkanı Kılınç, tüm gençleri tebrik etti.
Başkan Kılınç, bu eğitimleri hayata geçirmelerinde en önemli gerekçelerin vatandaşların, özellikle de gençlerin teknolojik gelişmelerden uzak kalmamasını sağlamak olduğunu söyledi.
Başkan Kılınç, 'Gençlerimizin satış, pazarlama, reklamcılık, sinema, dizi, savunma sanayi ve daha pek çok sektörde kullanılabilecek insansız hava aracı ehliyetini temin ederek yeni istihdam alanlarına sahip olmalarını sağlamaktı. Çünkü dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda geleceğin meslekleri ve insan kaynağı ihtiyacı da hızla değişmekte. Bu ihtiyaçlardan birisi de yaygın kullanım alanına sahip insansız hava araçları için pilotluk mesleğidir. Genç işsizliğin önemli bir problem olduğu ülkemizde, bu tür eğitimlere ağırlık vererek, özellikle dezavantajlı gençlerimizin meslek sahibi olmalarına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuştu.
Sertifika almaya hak kazanan gençlerde projenin hayata geçirilmesini sağlayan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
[gallery ids=',71607']

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ