• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Genç ressam dezavantajlı çocuklar için yüzlerce kilometre yol kat etti

24 Ekim 2023, Salı 17:15
24 Ekim 2023, Salı 17:15
Genç ressam dezavantajlı çocuklar için yüzlerce kilometre yol kat etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Genç ressam dezavantajlı çocuklar için yüzlerce kilometre yol kat etti

İstanbul’da yaşayan ressam Melis Doğan, sanatıyla dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaşmak için Şırnak’a geldi. İdil ilçesi Sulak köyünde çocuklar ile bir araya gelen ressam, çocuklar ile birlikte resim çizerek, çeşitli hediyeler verdi.
Ressam Melis Doğan, “Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı Projesi' çerçevesinde Şırnak’ın İdil ilçesi Sulak köyü ilk ve ortaokulunda öğrencilerle buluştu. İstanbul’da yaşayan Doğan, kendi imkanları ve sponsor desteğiyle temin ettiği resim malzemeleriyle Sulak İlk ve Ortaokuluna geldi. Eğitim gören 65 çocukla bir araya gelen Doğan, onlarla Gabar Dağı eteklerinde resim yaptı. Öğrencilerin yaptığı resimleri kentte açacağı sergide beğeniye sunacak Doğan, sergiden elde edilen geliri okulun ihtiyaçları için harcayacak.
Doğan gazetecilere, 9 yaşında resim yapmaya başladığını belirterek, hayata geçirdiği 'Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı Projesi'ni İstanbul dışında geçen sene Diyarbakır’da yaptığını bu yılda ikinci kez Şırnak’ta uyguladığını söyledi.
Bir kadın sanatçı olarak genç arkadaşlarına örnek olmak için sanatının ışığıyla beraber bu projeleri gerçekleştirdiğini aktaran Doğan, 'Genellikle unutulmuş şehirlerdeki köy okullarına gidiyorum. Bu seneki rotamız Şırnak oldu. Şırnak’ın İdil ilçesi Sulak köyünde gerçekleştirdik. Bu projeyi gerçekleştirmemdeki sebep aslında çocukların sadece büyüyünce sanat sevgisini aşılamak değil, küçüklükten kazanılan sevgiyle harmanlandığını düşünerek hareket ediyorum. Bu yüzden de çocuklara ulaşmak istiyorum. Dünyamızda yaşanan savaşlar ve kötülükler sonucunda çocukların çok etkileniyor. Bu yarayı aldıklarında bir birey olarak bu yara ile büyüyorlar. Benim isteğim onların sanat sevgisiyle hayalleri ve umutlarını yeşertmek. Bu yüzden elimden geldikçe, bütün çocuklara bu imkanı sağlamaya çalışacağım” dedi.
4. sınıf öğrencisi Arin İçel, güzel resimler çizmeyi bildiğini ve ressam olmak istediğini dile getirdi.
4. sınıf öğrencisi Adar Gönen ise büyüyünce ressam olmak istediğini belirterek, 'Ben evde kardeşim ile her zaman resim çiziyorum. Melis Doğan ablamız buraya geldi, bizimle beraber resim yaptı. Ben de büyüyünce ablam gibi ressam olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"

Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı

Siyonistlerin saldırıları nedeniyle hastanelere erişim son derece tehlikeli hale geldi

İkinci dalga yelken açtı

Narin Güran cinayetinde 3 sanığa tahliye kararı

Husumetlilerin tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Meloni: Filonun Filistin halkına bir faydası yok

Afyonkarahisar'da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Etiyopya’da inşaatın ahşap iskelesi çöktü: 30 ölü

'Aktivistler Aşdod Limanı’nda, sağlık durumları iyi'

Azeri ve Ermeni devlet başkanları Kopenhag’da görüştü

Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"