• BIST 100

    9407,17%0,29
  • DOLAR

    37,99% 0,06
  • EURO

    41,54% -0,28
  • GRAM ALTIN

    3649,23% -1,64
  • Ç. ALTIN

    6046,99% -1,34

Genç ressam dezavantajlı çocuklar için yüzlerce kilometre yol kat etti

EĞİTİM 24.10.2023 17:15:06 0
Genç ressam dezavantajlı çocuklar için yüzlerce kilometre yol kat etti

Genç ressam dezavantajlı çocuklar için yüzlerce kilometre yol kat etti

İstanbul’da yaşayan ressam Melis Doğan, sanatıyla dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaşmak için Şırnak’a geldi. İdil ilçesi Sulak köyünde çocuklar ile bir araya gelen ressam, çocuklar ile birlikte resim çizerek, çeşitli hediyeler verdi.
Ressam Melis Doğan, “Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı Projesi' çerçevesinde Şırnak’ın İdil ilçesi Sulak köyü ilk ve ortaokulunda öğrencilerle buluştu. İstanbul’da yaşayan Doğan, kendi imkanları ve sponsor desteğiyle temin ettiği resim malzemeleriyle Sulak İlk ve Ortaokuluna geldi. Eğitim gören 65 çocukla bir araya gelen Doğan, onlarla Gabar Dağı eteklerinde resim yaptı. Öğrencilerin yaptığı resimleri kentte açacağı sergide beğeniye sunacak Doğan, sergiden elde edilen geliri okulun ihtiyaçları için harcayacak.
Doğan gazetecilere, 9 yaşında resim yapmaya başladığını belirterek, hayata geçirdiği 'Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı Projesi'ni İstanbul dışında geçen sene Diyarbakır’da yaptığını bu yılda ikinci kez Şırnak’ta uyguladığını söyledi.
Bir kadın sanatçı olarak genç arkadaşlarına örnek olmak için sanatının ışığıyla beraber bu projeleri gerçekleştirdiğini aktaran Doğan, 'Genellikle unutulmuş şehirlerdeki köy okullarına gidiyorum. Bu seneki rotamız Şırnak oldu. Şırnak’ın İdil ilçesi Sulak köyünde gerçekleştirdik. Bu projeyi gerçekleştirmemdeki sebep aslında çocukların sadece büyüyünce sanat sevgisini aşılamak değil, küçüklükten kazanılan sevgiyle harmanlandığını düşünerek hareket ediyorum. Bu yüzden de çocuklara ulaşmak istiyorum. Dünyamızda yaşanan savaşlar ve kötülükler sonucunda çocukların çok etkileniyor. Bu yarayı aldıklarında bir birey olarak bu yara ile büyüyorlar. Benim isteğim onların sanat sevgisiyle hayalleri ve umutlarını yeşertmek. Bu yüzden elimden geldikçe, bütün çocuklara bu imkanı sağlamaya çalışacağım” dedi.
4. sınıf öğrencisi Arin İçel, güzel resimler çizmeyi bildiğini ve ressam olmak istediğini dile getirdi.
4. sınıf öğrencisi Adar Gönen ise büyüyünce ressam olmak istediğini belirterek, 'Ben evde kardeşim ile her zaman resim çiziyorum. Melis Doğan ablamız buraya geldi, bizimle beraber resim yaptı. Ben de büyüyünce ablam gibi ressam olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ensarullah, Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerini vurdu

Karabük'te trafik kazası: 5 yaralı

Otogaza indirim geldi

Myanmar depreminde ölenlerin sayısı 3 bin 500'ü aştı

Çanakkale'de şap karantinası

Vali Usta: Başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımız hız kazandı

Bingöl’de zincirleme kaza

BM: Gazze'de yaklaşık 400 bin kişi yerinden edildi

Nijerya'da menenjit salgını hızla yayılıyor

Japonya'da orman yangını

Tarım işçilerine otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 33 ölü

Gazze'de katledilen gazeteciler için TV kanallarından ortak tepki

Güney Kore'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Otomobil, şarampole uçtu: 3 yaralı

ABD'de kızamık salgınında ölü sayısı artıyor

İran'ın nükleer programı Rusya'da ele alınacak

Mısır'ı ziyaret eden Macron, Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı çıktı

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

Güney Kore'de devlet başkanlığı seçim tarihi belli oldu

Nijerya’da silahlı saldırı: 52 ölü

Meteorolojiden soğuk hava ve zirai don uyarısı

Batman'da sahipsiz hayvanlar, hayvan barınağında güvende

Mart ayı asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesinden gençlik merkezi ve spor sahaları

Battalgazi'de bayram tatili hizmetle geçti

Japonya’da ambulans helikopter düştü: 3 ölü

Yeşilyurt Kent Konseyi'nden annelere özel atölye

Lübnan Cumhurbaşkanı, Hizbullah'ın diyalog yoluyla silahsızlandırılması gerektiğini savundu

Meteorolojiden Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR