• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Genç sunucunun ölümü basın camiasını yasa boğdu

05 Ağustos 2024, Pazartesi 03:50
05 Ağustos 2024, Pazartesi 03:50
Genç sunucunun ölümü basın camiasını yasa boğdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Genç sunucunun ölümü basın camiasını yasa boğdu

Şanlıurfa’da yerel bir televizyon kanalının haber müdürlüğü ve sunuculuğunu yapan genç kızın ölümü basın camiasını yasa boğdu.
Şanlıurfa’da uydu üzerinden yayın yapan Kanal Urfa Televizyonunun haber müdürü ve ana haber sunucu Fatma Kırmızı’ya (31), geçen ay ilik kanseri teşhisi konuldu. Gaziantep’te tedavi altına alınan Kırmızı, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Şanlıurfa’ya getirilen genç sunucunun cenazesi, doğup büyüdüğü Bozova ilçesine bağlı Kaçar Saluca kırsal Mahallesi’ne götürüldü. Buradaki cenaze namazına Kanal Urfa Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Toru, Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Reşat Uzun, Haliliye Belediyesi Basın Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, mesai arkadaşları, gazeteciler ve muhabirler katıldı. Namazın ardından genç sunucunun cenazesi mahalle mezarlığında defnedildi.
Cenazeye katılan Kanal Urfa Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, gözyaşlarına boğuldu. Bir gün öldüğünde haberini Fatma Kırmızı’nın yapmasını istediğini söyleyen Özer, “Allah rahmet eylesin, ne diyelim. En son Kurban Bayramında 2 günlük izni vardı. Yanına gittim. Gidip de gelmemek, gelip de görmemek var derdim kendisine. Hatta ben ölürsem haberimi sen yaparsın derdim. Ben nerden bilecektim ki bu gün Fatma’nın haberini ben yapacağım. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
Çok değerli bir insan olduğunu söyleyen Kanal Urfa Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Toru, “Bundan yaklaşık 1 ay önce Fatma Kırmızı kardeşimiz elim bir hastalığa yakalandı. Maalesef bu mücadeleyi kaybetti. Bütün Urfa’nın başı sağ olsun. Rabbim mekanını cennet etsin. Gerçekten çok kıymetli bir insandı. İnşallah Allah rahmetiyle muamele eder. Tüm basın camiasının da başı sağ olsun” dedi.
Şanlıurfa’da uzun yıllar yerel ve ulusal basında görev yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Reşat Uzun, “Fatma Kırmızı kardeşimiz amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Genç yaşta gazetecilik mesleğine başlayıp haberciliğin her alanında kendini gösterip daha sonra da Kanal Urfa’da haber müdürlüğü, haber spikerliği yaptı. Başarılı, ekranların sevilen bir gazetecisiydi. Yakın tarihte bir hastalığa yakalandı ve maalesef dün kendisini kaybettik. Bu gün kendisini son yolculuğa uğurlamak için doğup büyüdüğü köye geldik. Basın camiasının başı sağ olsun. Fatma kardeşimizin de mekanı cennet olsun" diye konuştu.

3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor

YDS ve ALES bu hafta sonu yapılacak

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Brent petrolde düşüş

Meteoroloji uyardı: 2 ilde çok kuvvetli yağış

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı

Nijerya'daki saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti

Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor