9203,37%1,11
39,62% 0,16
45,68% 0,20
4296,95% 0,15
6933,62% 0,33
Kamu ve Genç Girişimciler El Ele: SGK, İŞKUR ve KOSGEB’ten Güçlü İş Birliği Mesajı.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (GENÇASKON) Batman Şubesi, şehrin ekonomik dinamiklerini güçlendirmek amacıyla önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Şehrin önde gelen kamu kurumları olan SGK, İŞKUR ve KOSGEB il temsilcileriyle düzenlenen kahvaltı programında, genç girişimcilerle kamu yetkilileri bir araya geldi.
Etkinlikte konuşan GENÇASKON Batman Şube Başkanı Bilal Çağlayan, gençlerin kamu desteklerinden daha verimli faydalanabilmesi için bu tür toplantıların kritik rol oynadığını ifade etti. Çağlayan, “Batman’ın kalkınmasında gençlerin daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu amaçla girişimciliği teşvik edecek, kamu-kurum iş birliğini pekiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz,” dedi.
Kahvaltı programına katılan SGK İl Müdürü Naif Gümüş, İŞKUR İl Müdürü Kaya İlhan Çetinkaya ve KOSGEB Uzmanı Umut Erdoğan, kurumlarının sunduğu teşvik ve destek programlarını detaylı şekilde paylaşarak genç girişimcilerle bilgi alışverişinde bulundu. Kurum temsilcileri, GENÇASKON üyelerinin projelerine açık olduklarını ve gençlerle daha güçlü bir iletişim kurmak istediklerini belirtti.
Oldukça samimi ve yapıcı bir atmosferde geçen etkinlikte, kamu ve özel sektör arasında sürdürülebilir iş birliklerinin önemine dikkat çekildi. Katılımcılar, Batman’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak projelerde birlikte hareket etme iradesi ortaya koydu.
Toplantı sonunda kurum müdürlerine plaket takdimi yapılırken, karşılıklı iyi dilekler ve iş birliği mesajlarıyla program son buldu. GENÇASKON yönetimi, benzer buluşmaları düzenli aralıklarla sürdüreceklerini belirterek, Batman’da genç girişimcilik kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.