Tarih: 28.10.2024 15:46

Gençler: Hür Gençliğin çalışmalarıyla Gazze gençlerin gündeminde de yerini koruyor

Facebook Twitter Linked-in

HÜDA PAR Gençlik Kolları, "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temalı gençlik haftası etkinliklerinin final programını Diyarbakır'da gerçekleştirdi.

Programa katılan gençler, nerdeyse 24 saat içerisinde gündemin sıklıkla değiştiği Türkiye'de gençlerin suni gündemlerle meşgul edildiğini belirterek bu etkinlikler vesilesiyle ana mesele olan Gazze konusunun gençlerin gündemine de taşındığına vurgu yaptı.

"Zulümler hemen yanı başımızda olsa bile suni gündemler içerisinde boğuluyoruz"

Gençler olarak Aksa Tufanı'ndan çok şeyler öğrendiklerini ifade eden Murat Demir, "Bir yıl öncesinde Filistin'de yaşananlara kayıtsız olmuştuk. Hür Gençliğin eliyle gençlik siyasi gündem dışına çıkmış oldu ve oy oranını belirleyici bir faktör olarak görülmedi. Dolayısıyla Hür Gençliğin vesilesiyle gençler Aksa Tufanı'nın neden önemli olduğunu anlayacaktır. Çünkü bilindiği üzere Türkiye'de 24 saatte gündem çok fazla değişiyor. Bu zulümler hemen yanı başımızda olsa bile suni gündemler içerisinde boğuluyoruz. Hür Gençliğin düzenlediği bu etkinlikle Aksa Tufanı'ndan Yahudi meselesinin ne olduğunu öğreniyor, siyonizm idealinin dünyaya ne kadar zararlı olduğunu görüyoruz." dedi.

Demir, "Onlar güçlendikçe insanlık kaybediyor. Bu yönde dersimize çalışmamız, önceliklerimize değer vermemiz gerektiğini öğrendik. Önceliğimize kişisel ve grup menfaatlerimizi aldık ama HÜDA PAR'ın yaklaşık bir senedir mecliste Gazze'yi gündeme getiriyor. Bizler sosyal medya aracılığıyla 7'den 70'e sadece 'Hasbunallahi ve ni'mel vekil' diyen bir kitle görüyoruz ve bu bütün dünyayı etkiliyor. Fakat maalesef gençler gelip geçici heveslerle uyuşturuluyor. Hür Gençliğin yaptığı bu etkinlikler gençlerin uyuşturucudan hem maddi hem manevi kurtulması gerektiğini belirtmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Filistin'de yapılan soykırımının unutulmaması gerekir"

Gazze'de yaşanan soykırım ve karşısındaki kutlu direnişin gençlerin gündemine taşınmasına vesile olan bu tür etkinliklerden dolayı HÜDA PAR Gençlik Kolları'na teşekkürlerini ileten Kutbettin Esmer, "Hür Gençlik'in yaptığı bu etkinlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tarz etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Hepimizin malumu olduğu üzere gündemimiz Gazze'dir." şeklinde konuştu.

Cengiz Korhan, ise şunları söyledi:

"Bilindiğiniz üzere bir yıldır Aksa Tufanı operasyonu var ve Filistin'de binlerce Müslüman vahşi bir şekilde soykırımla şehid ediliyor. Bebekleri öldürmek savaş suçu olmasına rağmen orada insan hakları göz yumulduğu bir soykırım yaşanıyor. Filistin'de yapılan soykırımının unutulmaması ve tüm Müslümanların bunu bilmesi gerekiyor. Hür Gençliğin yaptığı bu etkinlikle Gazze'yi unutmamamızı sağladığı için kendilerine teşekkür ediyoruz." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —