• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağı açıldı

EĞİTİM 11.03.2024 12:20:26 0
GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağı açıldı

GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağı açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, öğrencilerin eğitimine destek olacak donanımlı bir uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Gaziantep ve çevresinin gastronomi ve mutfak sanatları alanında en yetkin akademik kadrosuna sahip olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Bu uygulama mutfağını, akademik bilgi birikimimizi pratiğe dökme ve öğrencilerimizin eğitim ve becerilerini en üst seviyeye çıkarma amacıyla açtık. Mutfağımız, öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve Gaziantep halkına hayırlı olsun” dedi.

Açılışın ardından, Dr. Öğretim Üyesi Erol Taşkın’ın rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler sunuldu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı, zengin donanımıyla GİBTÜ’de eğitim gören yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkı sağlayacak. Gaziantep’in gastronomi şehri kimliğine yeni bir soluk getirecek olan bu girişim, şehre ve halkına önemli bir katma değer sağlayacak. Mutfak, her öğrencinin bireysel olarak pratik yapabilmesi için 40 göz ocak, 10 çalışma tezgahı, 2 hareketli mermer tezgah ve 5 fırın ile donatıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki öğrenciler teorik bilgilerin yanı sıra estetik ve lezzetli yemek yapmanın inceliklerini de öğrenecek.
UNESCO tarafından şehirler ağına ilk katılan şehir olan Gaziantep’in zengin yemek çeşitliliği ve kültürel geçmişini her yıl onlarca profesyonel şef ve gastronomi uzmanı yetiştirerek büyütmeyi ve tanıtmayı amaçlıyor.

İki motosiklet çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Batman'da 30 katılımcı, "Siyer Mektebi" eğitimini başarıyla tamamladı

TESSEP: Boşanmanın başlıca sebebi ilgisizlik ve yanlış anlaşılma

Somali'de patlama: 11 ölü

Endonezya'da sel: Bir ölü 19 kayıp

95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Silvan Yolunda Korkunç Kaza: İkisi Ağır 7 Yaralı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ