• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

GİBTÜ yeni döneme hazır

28 Eylül 2023, Perşembe 14:40
28 Eylül 2023, Perşembe 14:40
GİBTÜ yeni döneme hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

GİBTÜ yeni döneme hazır

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir üniversite kampüslerinde deprem sonrası yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Prof. Dr. Demir, üniversitede risk oluşturabilecek durum olmadığını ifade etti.
Asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar yapılan incelemeler sonucu hasarlı tespit edilen GİBTÜ’de 3 adet Fakülte, 1 adet Öğrenci Merkezi, 1 adet Rektörlük İdari Hizmet Binası, 1 adet Kapalı Spor Salonu, 1 adet Kafeterya ve 1 adet İdari Hizmet binasında tadilat çalışmalarında sona gelindi.

'Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlıyoruz'
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı’na üniversite olarak hazır olduklarını ve Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlayacaklarını duyurdu. Demir, “Depremin bütün bölgelerde çok ciddi anlamda yansımaları oldu. Binalarda hasarlar meydana geldi. Üniversitemizde de çeşitli hasarlar oluştu ama ciddi taşıyıcı kolonlarda her hangi bir hasarımız yok. Sadece taşıyıcı olmayan duvarlarda çeşitli hasarlar oluştu. Biz bütün planlamalarımızı yaptık ve boyama, tamir çalışmalarının tamamı bütün üniversite olarak tespit edildi. Şuanda yapıldı ve bu hafta sonu itibariyle çalışmaları tamamlıyoruz. Pazartesi günü bütün kampüs olarak bir eksiğimiz olmadan eğitim ve öğretimimize başlayarak süreci tamamlamış olacağız” dedi.
“Üniversitemizde risk oluşturabilecek hiçbir durum yok”
Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı kontrolünde tadilat çalışmalarının sona geldiğini ve binalarda risk teşkil edecek durumun olmadığını söyledi. Öğrencilerin güvenilir bir şekilde üniversiteye girebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Demir, ' Şuanda üniversitemizde risk oluşturabilecek hiçbir durum yok. Binalarımız her yönüyle mükemmel vaziyette. Hem görüntü olarak hem tamirat ve tadilat olarak, boyama olarak risk oluşturacak her hangi bir durum yok. Dolayısıyla öğrencilerimiz risksiz bir şekilde ve güvenilir bir şekilde üniversitemize gelip gidebileceklerdir.” İfadelerini kullandı.
“17 ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz”
Üniversitenin geçen seneye göre öğrenci sayısında ciddi artış olduğunu ve 17 ülkeden öğrencilere ev sahipliği yapacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, “Geçen sene itibariyle 2bin 800 öğrencimiz vardı. Bu sene artış gerçekleşerek 4 bin 200 öğrencimiz oldu. Bu sene uluslararası öğrenci sayımız da ciddi anlamda arttı ve şuanda 17 ülkeden öğrencimiz var. Bunu da ciddi anlamda arttırmış olduk. İnşallah uluslararası alanda da ciddi bir öğrenci profiliyle gelecek dönem itibariyle karşılaşmış olacağız” şeklinde konuştu.
“Öğrencilerimize psikolojik destek verilmesini de planlıyoruz”
Eğitim ve öğretimin başlamasıyla beraber öğrencilerin psikolojik destek alabileceklerini ve bunun için gerekli çalışmalar yürüttüklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, “Öğrencilerimize psikolojik destek verilmesini de planlıyoruz. Bunu eğitim süreçleri itibariyle gerekli psikologlardan da destek alarak ve öğretim üyelerimizin tamamını da bu anlamda bilgilendirerek derslerde bunu örtülü bir şekilde işlemelerini planlıyoruz” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 15 kişinin öldüğü Antalya ve Burdur kazalarıyla ilgili açıklama

TBMM Genel Kurulu trafik cezalarına ilişkin teklifi görüşecek

Denizli’de trafikte tehlikeli motosiklet sürücüsüne ceza

Habib-i Neccar Camii yeniden ibadete açıldı

Antalya Valiliğinden otobüs kazasına ilişkin açıklama

Antalya’daki otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı

Kırklareli Valiliğinden kuvvetli kar yağışı uyarısı

Burdur'da trafik kazası: 7 ölü, 5 yaralı

Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor