• BIST 100

    10795,91%0,63
  • DOLAR

    42,35% 0,06
  • EURO

    49,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5570,16% 0,58
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,00

GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu

01 Mart 2024, Cuma 11:50
01 Mart 2024, Cuma 11:50
GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye’de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)’ paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sorunlar ve fırsatlar temasıyla düzenlenen 'Türkiye’de Din Öğretimi Paneli', MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ve Talim Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Nezir Gül’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, dine ait alanı derinlemesine incelemek ve araştırmak ve elde edilen bilimsel bilgileri eğitim ve öğretimle öğrencilerine aktarabilmeyi ilahiyat fakültelerinin önemli amaçları arasında olduğunu ifade etti. Rektör Demir, sahih dini anlayışın, dünyada İslam adına yükseltilen şiddetin panzehiri olduğunu savunarak, dinden soğutma ve uzaklaştırma eğilimini de yok edeceğini belirtti.
Dini söylemin imaj, algı yönetimi ve hasar denetimi açısından tahlil edilmesinin bir gereklilik olduğunun altını çizen GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “İlahiyatların toplum hayatındaki etki ve yansımalarının daha fazla olması için, yapılan çalışmaların toplumla ve güncelle bağlantısının arttırılması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

“Ülkemizin geleceği emin ellerde”
Panelde 'Türkiye Yüzyılında Din Öğretimi' başlıklı bir sunum yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, din öğretiminde büyük aşama kaydetmekle birlikte bilimsel, teknolojik ve kültürel alanda da ülkenin önde gelen eğitim kurumlarına sahip olduklarını ifade ederek, bu kurumlarda 'Türkiye Yüzyılı'na yön verecek ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacak gençlerin yetiştirildiğini belirtti.
İşleyen, Türkiye Yüzyılında Din Öğretiminin öneminden bahsederek, gençlerimizin dinî anlamda donanımlı, ülkesini ve milletini seven, halkla birlikte ve halkın içinde, geleceğin aydınları olmaları gerektiğini ifade etti. Uyguladıkları program çeşitliliği sayesinde her alanda her kademede nitelikli bireyler yetiştirdiklerini ve ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu vurgulayan İşleyen, panele katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İlahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar
Talim Terbiye Kurul Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül ise ilahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar üzerinde durarak, çağını tanıyan ve yorumlayan, çağın ötesinde bir donanım ve anlayışa sahip olmaları gerektiğinden bahsetti. Bu kapsamda ilahiyatçının medeniyetimizin önemli eserlerini okumuş olması ve çağa tanıklık eden bilim insanlarını tanımaları gerektiğini ifade etti.

Japonya’da yangın: 170’in üzerinde bina zarar gördü

ABD, Ukrayna’ya 105 milyon dolarlık patriot destek paketi satışını onayladı

Borrell: Batı Şeria’daki durum kabul edilemez seviyeye ulaştı

İşgalcilerden "tarihi miras" bahanesi: Filistinlilere ait 4 bin 600 dönüm arazi gasp edilecek

Brent petrol 64,30 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da çok sayıda silah ele geçirildi: 9 gözaltı

Şanlıurfa’da önlemsiz şekilde duran kamyonet kazaya neden oldu

AB’den “Askerî Schengen” adımı: Sınır geçişi barışta 3 gün, acilde 6 saatte onaylanacak

Batman’da Sağlıkta önemli eksik: “Yanık ünitesi mutlaka kurulmalı”

Albanese: AB, Gazze'deki soykırımı görmezden geliyor

Şanlıurfa’da Dünya KOAH Günü’nde erken tanı ve korunma çağrısı

Gazze için Şanlıurfa’dan yola çıkan yardım konvoyu dualarla uğurlandı

Siyonist rejimden skandal tasarı: Filistinli mahkumlara zehirli iğneyle idam

Gazze şehitleri için Bursa'da yüzlerce fidan dikildi

MI5’ten Çin casusluğu uyarısı: İngiliz milletvekilleri LinkedIn üzerinden hedef alınıyor

Şili’de fırtınaya yakalanan 5 turist öldü

Atama ve görevden alma kararları Resmî Gazete'de

İşgal rejiminin Lübnan’ın güneyine saldırısında okul otobüsündeki öğrenciler yaralandı

Çin, Japon deniz ürünlerine ithalat yasağı getirdi

Jandarma 12 organize suç örgütüne operasyon düzenledi: 106 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Siyonist rejim cezaevlerinde kış şartları dayanılmaz seviyelere ulaştı

Macron: Cezayir'le diyalog için Tebbun ile görüşmeye hazırım

Kuzey Kürdofan'da ordu ilerledi; İngiltere Sudan için acil ateşkes çağrısı yaptı

Siyonist Yahudilerden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'ya kurban hayvanı sokmaya kalktılar

Gazze Sağlık Bakanlığı: Siyonist rejim, neslimizi yok edecek bir sağlık soykırımı yürütüyor

HAMAS'tan siyonist rejimin Lübnan saldırısına tepki: Vahşi bir katliam

İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Japonya’da yangın: 170’in üzerinde bina zarar gördü

ABD, Ukrayna’ya 105 milyon dolarlık patriot destek paketi satışını onayladı

Borrell: Batı Şeria’daki durum kabul edilemez seviyeye ulaştı

İşgalcilerden "tarihi miras" bahanesi: Filistinlilere ait 4 bin 600 dönüm arazi gasp edilecek

Brent petrol 64,30 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da çok sayıda silah ele geçirildi: 9 gözaltı

Şanlıurfa’da önlemsiz şekilde duran kamyonet kazaya neden oldu