• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu

01 Mart 2024, Cuma 11:50
01 Mart 2024, Cuma 11:50
GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye’de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)’ paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sorunlar ve fırsatlar temasıyla düzenlenen 'Türkiye’de Din Öğretimi Paneli', MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ve Talim Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Nezir Gül’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, dine ait alanı derinlemesine incelemek ve araştırmak ve elde edilen bilimsel bilgileri eğitim ve öğretimle öğrencilerine aktarabilmeyi ilahiyat fakültelerinin önemli amaçları arasında olduğunu ifade etti. Rektör Demir, sahih dini anlayışın, dünyada İslam adına yükseltilen şiddetin panzehiri olduğunu savunarak, dinden soğutma ve uzaklaştırma eğilimini de yok edeceğini belirtti.
Dini söylemin imaj, algı yönetimi ve hasar denetimi açısından tahlil edilmesinin bir gereklilik olduğunun altını çizen GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “İlahiyatların toplum hayatındaki etki ve yansımalarının daha fazla olması için, yapılan çalışmaların toplumla ve güncelle bağlantısının arttırılması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

“Ülkemizin geleceği emin ellerde”
Panelde 'Türkiye Yüzyılında Din Öğretimi' başlıklı bir sunum yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, din öğretiminde büyük aşama kaydetmekle birlikte bilimsel, teknolojik ve kültürel alanda da ülkenin önde gelen eğitim kurumlarına sahip olduklarını ifade ederek, bu kurumlarda 'Türkiye Yüzyılı'na yön verecek ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacak gençlerin yetiştirildiğini belirtti.
İşleyen, Türkiye Yüzyılında Din Öğretiminin öneminden bahsederek, gençlerimizin dinî anlamda donanımlı, ülkesini ve milletini seven, halkla birlikte ve halkın içinde, geleceğin aydınları olmaları gerektiğini ifade etti. Uyguladıkları program çeşitliliği sayesinde her alanda her kademede nitelikli bireyler yetiştirdiklerini ve ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu vurgulayan İşleyen, panele katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İlahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar
Talim Terbiye Kurul Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül ise ilahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar üzerinde durarak, çağını tanıyan ve yorumlayan, çağın ötesinde bir donanım ve anlayışa sahip olmaları gerektiğinden bahsetti. Bu kapsamda ilahiyatçının medeniyetimizin önemli eserlerini okumuş olması ve çağa tanıklık eden bilim insanlarını tanımaları gerektiğini ifade etti.

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Gana'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 457'ye yükseldi

Mersin Valisi Toros, tarım sektörü paydaşlarıyla bir araya geldi

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Gaziantep Müftüsü Hazırlar, Diyanet İşleri Başkan yardımcılığına atandı

Aşiret liderlerinden işgal zulmüne tepki: Zulmün son bulması için İslam alemi yekvücut olmalı

22. Ankara Kitap Fuarı kitapseverlere kapılarını açtı

Antik Mısır’ın görkemli mirası: 3.300 yıllık kraliyet mezarı kapılarını açtı

Kamyonetçilerden kantar kararına konvoylu protesto

GTB Başkanı Akıncı: Tarımda sürdürülebilirlik, stratejik zorunluluktur

Müftü Kazcı: Peygamberimizin kıldığı namaz tağutları titreten bir ibadetti

Filistin Direniş Komiteleri: HAMAS'ın yanıtı ulusal birliğin üzerine inşa edildi

İndirim dönemlerinde tüketici aldatmacalarına dikkat: Her indirim gerçek indirim değildir

İş kazasında 2 işçi hayatını kaybetti

ABD mahkemesi: UNRWA tam dokunulmazlığa sahip

Ergani'nin trafik ve otopark sorunu çekilmez hale dönüştü

siyonistlerin imaj kurtarma çırpınışı: sosyal medyaya yüzbinlerce dolar rüşvet

Siirt’te "Özgürlüğün Dalgaları" etkinliğiyle Sumud Filosu’na destek verildi

İşgalciler, Han Yunus'ta çeteleri takip eden 20 polisi şehit etti

Gaziantep'te Sumud Filosu için tutulan nöbet devam ediyor

İki çocuk daha Gazze'de açlıktan şehit oldu

Gaziantep’te trafiği tehlikeye düşüren şahıslar yakalandı

Mardin’de "Gazze’ye Vefa Yürüyüşü" etkinliği düzenlenecek

Gaziantep'te usulsüz rapor operasyonu: 4 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 67 bini aştı

Ensarullah Hareketi’nden HAMAS’ın barış yanıtına destek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Gana'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 457'ye yükseldi

Mersin Valisi Toros, tarım sektörü paydaşlarıyla bir araya geldi