• BIST 100

    10613,82%-0,02
  • DOLAR

    40,45% 0,09
  • EURO

    47,52% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4456,77% -0,02
  • Ç. ALTIN

    7068,94% 0,00

GİBTÜ’’de geniş çerçeveli toplantı

04 Eylül 2023, Pazartesi 10:45
04 Eylül 2023, Pazartesi 10:45
GİBTÜ’’de geniş çerçeveli toplantı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GİBTÜ’’de geniş çerçeveli toplantı

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ve beraberindeki heyet GİBTÜ’yü ziyaret etti. Ziyarette üniversitenin mevcut durumu ve hedefleri konusunda çerçeveli bilgi alış verişini içeren toplantı yapıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin alt yapı imkanlarının geliştirilmesi ve var olan eksikliklerinin giderilerek, Gaziantep ve bölge başta olmak üzere, Türkiye’ye uluslararası boyutta sağlayacağı katkılarla ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.
Gül ve Çeber, adında İslam kelimesi bulunan ülkemizin tek devlet üniversitesi olan GİBTÜ’nün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olmasının ötesinde farklı bir misyon ve vizyonla hareket etmesinin önemini vurgulayarak, GİBTÜ’yü önemsediklerini ifade ettiler.
'GİBTÜ’den nitelikli projeler bekliyoruz'
Rektör Demir’den üniversitenin fiziki alt yapısı ve eğitim öğretim İMKANLARI hakkında bilgi alan Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, GİBTÜ de nicelikten ziyade nitelikli araştırmalar ve eğitim -öğretim planlanmasının önemine değinerek, üniversiteden araştırma geliştirme, eğitim öğretim ve topluma katkı alanlarında nitelikli projeler beklediklerini belirtti.
'Uluslararası hedeflerimiz var'
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir de, GİBTÜ’nün ulusal ve uluslararası hedefleri olduğunu belirterek, her alanda Ortadoğu ülkelerinde bulunan ve dünya ranking sıralamalarında üst sıralarda yer alan üniversitelerle ikili iş birliği protokolleri oluşturarak üstlenmiş oldukları misyona uygun olarak ortak araştırma ve çalışma yapacaklarını vurguladı. Bu çerçevede GİBTÜ’yü hem İslami İlimler alanında hem de tıp ve mühendislik alanında uluslararası bir üniversiteye dönüştürme hedeflerinden söz etti.
'Her türlü desteğe hazırız'
Üniversitenin üstenmiş olduğu misyonun farkında olarak belirlemiş olduğu hedeflerden ve bu konudaki girişimlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Gül, başta rektör olmak üzere üst yönetimi tebrik ederek, başarı dileğinde bulunda ve ihtiyaç duydukları her konuda Vekillerimiz, valiliğimiz, belediyelerimiz ve şehir olarak üniversiteye her türlü desteği vermeye hazırız olduklarını belirtti.
Vali Çeber ise GİBTÜ’nün taşıdığı misyonun önemini vurguladı. Ayrıca rektör ile çok sık bir araya gelerek, üniversitenin hedefleri ÇERÇEVESİNDE sunacağı projelere ve üniversitenin her alanda şehirle olan entegrasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.

HÜDA PAR İlçe Başkanından yetkililere çağrı: Halkın menfaatleri şahsi çıkarlara kurban edilmemeli

İşgalci rejim Batı Şeria'da baskın ve alıkoyma terörü estirdi

24 Temmuz'un gölgesinde Gazze: Gazeteciler buruk bayram kutladı

Genç ASKON Batman Şubesi’nden Basın Bayramı Buluşması: “Geleceğin İş İnsanlarını Yetiştiriyoruz”

Hizbullah Lideri Şeyh Naim Kasım: Gazze için bir araya gelin düşman büyükelçiliklerini kapatın

Basın Bayramı Acı Bir Tablonun Gölgesinde Kutlanıyor

111 yardım kuruluşundan çağrı: Gazze'deki savaş ve açlık son bulmalı

BAMMED: “Gazetecilik Halkın Sesi, Vicdanın Kalemidir”

YKS tercih döneminde en sık hangi hatalar yapılıyor? Aileler tercih sürecinde nasıl bir tutum sergilemeli?

Vali Kızılkaya: Yaptığımız her yol, yeni bir gelişme hikâyesidir

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Atay'dan 24 Temmuz mesajı

Eurofighter savaş uçağı için mutabakat zaptı imzalandı

Batman'ın göbeğinde unutulan mahalleler: 15 yıllık kentsel dönüşüm bekleyişi çileye dönüştü

Gazze'de 656'ncı günde katliam sürüyor: Açlık, yıkım, sessizlik

Konya'da tarihi eser operasyonu: Yüzlerce sikke ele geçirildi

Siyonist Yahudiler yine Mescid-i Aksa'yı bastı

BBD Başkanı Uyanık: “yerel basına destek şart, sansür hala sürüyor"

LGS'de tercihler yarın sona eriyor: Nelere dikkat edilmeli?

Yükseköğretim istihdam göstergeleri açıklandı

Brent petrolün varili 67,86 dolardan işlem görüyor

Kaymakam Başar’dan Şehit ve Gazi Ailelerine anlamlı ziyaret

Tüketici güveninde Temmuz düşüşü: Endeks 83,5'e geriledi

Atıl bırakılan hal kompleksi için HÜDA PAR'dan çağrı

Gazze'deki açlığa tepki olarak Washington ve New York'ta gösteriler düzenlendi

Batman'dan uyuşturucuya karşı ortak mücadele mesajı

Mardin’de ilk yanık ünitesi hizmete açıldı

Gram altın zirveden döndü

Döviz kurlarında son durum

Umut Kervanı Eskişehir 'de yardım çalışmalarını sürdürüyor

Vali Canalp’ten 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR İlçe Başkanından yetkililere çağrı: Halkın menfaatleri şahsi çıkarlara kurban edilmemeli

İşgalci rejim Batı Şeria'da baskın ve alıkoyma terörü estirdi

24 Temmuz'un gölgesinde Gazze: Gazeteciler buruk bayram kutladı

Genç ASKON Batman Şubesi’nden Basın Bayramı Buluşması: “Geleceğin İş İnsanlarını Yetiştiriyoruz”

Hizbullah Lideri Şeyh Naim Kasım: Gazze için bir araya gelin düşman büyükelçiliklerini kapatın

Basın Bayramı Acı Bir Tablonun Gölgesinde Kutlanıyor

111 yardım kuruluşundan çağrı: Gazze'deki savaş ve açlık son bulmalı