GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi

Tarih: 21.03.2024 11:30
GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi. İlk eğitim Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verildi. Eğitimde, sektörel uzmanlar ve kariyer danışmanları tarafından çeşitli konular ele alındı. Öğrencilere iş bulma sürecinde etkili iletişim, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda pratik bilgiler verilerek iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına katkı sağlanmış oldu.
GİBTÜ’de öğrencilerine yönelik etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. GİBTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve ile ortaklaşa gerçekleştirilen 'İş Kulübü Eğitimlerinin' ilki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bünyesinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olabilecek öğrenciler katıldı.
İş bulma sürecinde etkili iletişim
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde iş arama sürecini profesyonelce yönetebilen bireylerin yetişmesini amaçlayan eğitim 15-20 kişilik gruplar halinde düzenleniyor. Eğitimde, sektörel uzmanlar ve kariyer danışmanları tarafından çeşitli konular ele alındı. İş ve Meslek Danışmanı Mervenur Akdaş, öğrencilere iş bulma sürecinde etkili iletişim, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda pratik bilgiler vererek, iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına katkı sağlamış oldu. Bu tür etkinlikler, gençlerin meslek seçimi ve kariyer hedeflerine daha sağlam bir temel oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.
Öğrencilere onaylı sertifikalar verildi
Eğitim uzmanlarınca yüz yüze, interaktif gerçekleştirilen eğitim oyunlaştırma yöntemleriyle de destekleniyor. Eğitim sonunda öğrencilere onaylı sertifikalar verildi. Programda konuşma yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, öğrencilere iş hayatında başarı dileklerini iletti ve sertifikalarını verdi. GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Emre Özer de sertifika dağıtımında bulundular.
Eğitimden bütün öğrenciler faydalanacak
Haftalık olarak düzenlenen eğitimlerin devamı Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile devam edecek. Eğitimlerin sonunda üniversitedeki tüm bölüm ve programlardaki öğrencilerin faydalanması hedefleniyor. Bu kapsamlı eğitim etkinliği, öğrencilere iş dünyasıyla ilgili bilgiler edinme, kariyer planlaması yapma ve sektörel becerilerini geliştirme fırsatı sunmayı amaçlıyor. İş kulüpleri aracılığıyla düzenlediği eğitimler, öğrencilere meslek seçiminde rehberlik etmek, iş dünyasına daha iyi hazırlanmalarını sağlamak ve istihdam imkanları hakkında bilgi vermek adına önemli bir platform sağlıyor.

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya

Pakistan'da çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi

Malatya'da drift atan sürücünün ehliyeti süresiz olarak iptal edildi

Diyarbakır'da saman yüklü kamyonet yandı

Hz. Ömer Camii’nin yıkım anı kameralara yansıdı

EBS Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazzeli çocukların karnesi kanlı elbiseleri oldu

7 yaşında başladığı terzi mesleğini 64 yıldır sürdüren Ekrem Usta: Hiçbir zaman rızık korkusu yaşamadım

Batman'da durdurulan araçtan kokain çıktı: 2 kişi tutuklandı

İstanbul Silivri'de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Siyonist rejim, HAMAS'ın ateşkes yanıtını değerlendiriyor

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 338'e yükseldi

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası desteği

UNRWA: El-Halil'de zorla tahliye riski tehlikeli boyutlara ulaştı

Yalova’daki iş kazasında Şanlıurfalı genç hayatını kaybetti

Bursa'daki orman yangınlarında 9 gözaltı

32 yıldır unutulmayan acı: Başbağlar katliamında 33 sivil hâlâ adalet arıyor

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Siirt’te otomobilin çarptığı 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Yükleniyor