• BIST 100

    14765,59%0,37
  • DOLAR

    43,14% 0,25
  • EURO

    50,30% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6195,98% 0,03
  • Ç. ALTIN

    10070,24% 0,00

GİBTÜ’den Katar’da üst düzey temaslar

20 Şubat 2024, Salı 15:40
20 Şubat 2024, Salı 15:40
GİBTÜ’den Katar’da üst düzey temaslar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GİBTÜ’den Katar’da üst düzey temaslar

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir Katar Üniversiteleri ile Uluslararasılaşma Stratejisi Doğrultusunda İş Birliklerini Geliştirmek Maksadıyla Katar’da Önemli Temaslarda Bulundu.
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar üniversiteleri ile uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliklerini geliştirmek maksadıyla Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Şehmus Demir, İlk olarak Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği imkanlarını ve uluslararasılaşma stratejilerini değerlendirmek üzere Katar Emirinin kız kardeşi, Katar Foundation Genel Başkanı Prenses Şeyha Hind Bint Hamad Al-Thani ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, daha sonra Dünya Âlimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin El-Karadaği ile birlikte Katar Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Omar Al-Ansari ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliği imkanlarının geliştirilmesi konusu ele alındı. Küresel düzeyde akademik alanda güçlü bir ağ kurma çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Demir, gelecekteki ortaklıkların önemini de belirterek “Katar’la yapılan bu eğitim iş birliğini gerçekten önemsiyoruz. Bu karşılıklı fayda sağlayacak iş birliği, üniversitemizin uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. Akabinde Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar’ın öncü üniversitelerinden olan ve Katar Foundation’a bağlı Hamad bin Khalifa Üniversitesini ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Ahmad M. Hasnah ile birlikte Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek olan işbirliği fırsatlarını yönelik fikir alışverişinde bulundu.
Katar’daki önemli üniversitelerle akademik görüşmelerin ardından Prof. Dr. Şehmus Demir, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Katar’daki üniversitelerle güçlü bağlar kurma hedefini ve yapılan görüşmelerin önemi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Trafik cezalarını artıran teklifte 4 madde kabul edildi

Trump’ın “100 milyar dolar” söylemi boş çıktı: Petrol devleri yatırımı ciddiye almıyor

Yemenli iş heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

BESO Başkanı Çiftçi: Bizim sevdamız da, davamız da esnaftır

MEB, AGS ve ÖABT’nin sınav yapısını güncelledi

Bingöl Karlıova'da kar yağışı etkisini arttırıyor

İletişim Başkanı Duran'dan 'Yapay zeka' uyarısı!

Oto tamir ustası Anuk: Vaktinde yapılmayan bakımlar ciddi sorunlara yol açabilir

Trump’tan skandal plan: Grönland halkına para teklifiyle ayrılık kışkırtması

Uzmanlara göre hataları tekrarlamada sorun beynin savunma sistemi

Yasa dışı avcılığa 4 ilde 3 milyon 910 bin lira ceza

Fırtına Fransa'da 380 bin haneyi elektriksiz bıraktı

Türkiye-İngiltere müzakereleri şubatta yapılacak

Uluslararası Uzay Kongresi Antalya’da düzenlenecek

Millî Eğitim Akademisi başvuruları 20 Ocak’ta başlıyor

Bursa'da akademisyenler uykuya yardımcı "uyutan iplik" geliştiriyor

Batı Şeria'da Yahudi çetelerden yeni saldırı dalgası

Sanayi üretimi aylık ve yıllık bazda arttı

Diyarbakır'da tren belediye otobüsüne çarptı: Facianın eşiğinden dönüldü

Otomobil, durakta bekleyen otobüse çarptı: Bir yaralı

Rusya, Ukrayna'ya Oreşnik hipersonik füzesini fırlattı

UNRWA: Gazze'de yardım krizi derinleşiyor, yüz binlerin hayatı tehlikede

Gaziantep'te hijyen şartlarına uymayan bir işyerine ceza kesildi

Brent petrol 62,23 dolardan işlem görüyor

Trump’tan hukuku yok sayan sözler: Beni durduracak tek şey kendi ahlakım

En düşük emekli aylığı için düzenleme bugün Melis’e geliyor

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu

"Sarı hat"ta kaos mühendisliği: Çetelerle yönetim tutmadı

Gaziantep'te araması bulunan 2 kişi yakalandı

Ceylanpınar'da minik ellerden Gazze'ye anlamlı yardım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trafik cezalarını artıran teklifte 4 madde kabul edildi

Trump’ın “100 milyar dolar” söylemi boş çıktı: Petrol devleri yatırımı ciddiye almıyor

Yemenli iş heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

BESO Başkanı Çiftçi: Bizim sevdamız da, davamız da esnaftır

MEB, AGS ve ÖABT’nin sınav yapısını güncelledi

Bingöl Karlıova'da kar yağışı etkisini arttırıyor

İletişim Başkanı Duran'dan 'Yapay zeka' uyarısı!